141

144 до 147 - II

преди 5 години

На Запад изнасяхме перфектни кораби, направени с лазерно разкрояване и плазмени заварки. Няма завод, склад, пристанище, гара без телфери, а ние бяхме водещи в света! И по кари, макар японските и да ги превъзхождаха. Изнасяхме най-добрите белени домати и праскови, приети в Цяла Европа! Бай "ми" Тошо не е мой бай и аз го ненавиждах, от което сега се срамувам! Той направи много за България, след него - само цаца! Каква цаца, вредители, грабители, предатели! България умира, лоша демография, упадък!

140

144 до 147

преди 5 години

Аз никого не съм хранил, освен децата си и не ми беше лесно. Но НР България изнасяше домати, чушки, грозде, праскови до Полярния кръг и до границата с Бавария. Това, че си гледал като теле "Хитачи" с дистанционно си е твой проблем. Културен и психологически. Не е мой проблем. Помня тълпите гърци, които идваха тук на пазар и се гърбеха с руски ютии и фотоапарати "Смена".На Запад изнасяхме индустриална продукция.Когато Л. се върна от London Univ., разправяше как на всяко бюро има българска "E.L.ka

139

А

преди 5 години

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ НИЩО НЕ СВЪРШИ,С КОЕТО ДА ТЕ ЗАПОМНИ ИСТОРИЯТА,МАЛКО МАГИСТРАЛКИ,МАЛКО САНИРАНЕКОЛКОТО ДА СИ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ,ТОВА Е.

138

Отговор

преди 5 години

До не може да бъде 140 Не приятелю, причината не е Борисов , а Меркел и ЕС.Не се прави на неразбрал.

137

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 146: Като си чел договора за Южен поток (а имай предвид, че не само ти си го чел) можеш ли да кажеш как България щеше да изплаща своя дял от проекта - с изплащане на заема или с погасяването му с транзитните такси от преноса след пускането му в експлоатация.Сега вече никой няма да ни построи нищо срещу транзитни такси. И това няма нищо общо с комунизъм или антикомунизъм (както се опитваш да го представяш).

136

Анонимен

преди 5 години

Русофилите са доволни, че Европа пак се сдружава с Русия и бие шута на САЩ.Търговската война ще донесе огромни загуби на Европа и това няма да се забрави.Както каза Юнкер, само сдлед няколко часа Европа ще наниже ГУЙ в ХЪЗА на САЩ.

135

Анонимен

преди 5 години

Е, СЕГА ЩЕ ПЛАТИМ ПАК, НО МНОГО ПОВЕЧЕ И С ЛИХВИТЕ, ЗАЩОТО , КАКТО КАЗА БОКО НА ПУТИН - ВИНОВНИ СМЕ , МОЛЯ ДА НИ ИЗВИНИТЕ.

134

Анонимен

преди 5 години

144 Хранел цяла какво? Ти на коя планета си живял? Онези години да излезеш да поработиш в Либия се искаха връзки в политбюро.А през 90-те милионите на новобогаташите така ги обясняваха " Беше в Либия преди да работи". Прочети докладите на Бай ти Тошо и виж ,че всичко е на загуба.Лошо качество, ниска производителност , никакви пазари. Само границите бяха затворени и като няма от къде.Тук вървяха.Отвориха границите и всичко фалира. Гледахме Хитачи с дистанционно като зомбирани.

133

Анонимен

преди 5 години

Искам да питам всички комунисти , които твърдят простотията за някакви 800 милиона печалба от Южен поток. Вие чели ли сте проекта или червения вожд така ви каза?Ето какво пише в проекта за Южен поток, четете и спрете да лъжете: " "Южен поток" планиран да носи приходи, но не и печалба за България." И понеже не мога да кача всичко , преразказвам- " заем отпуснат от Русия за изграждането на тръбата в България ,който се плаща 25 г.Само лихвите по заема- 620 млн евро. 25 г НИЩО

132

Анонимен

преди 5 години

Руснаците наредиха на 3-та Шишковци да съборят КТБ и си взеха парите с лихвите.4-5 пъти.... За нас остана един гол....

131

Анонимен

преди 5 години

На руснаците не им дреме особено дали някакви болхары ще им купуват газта или ще продължат да си унищожават горите да се топлят. Не им е нужна електроенергия, нито газ. Изпочупиха си оранжериите, сега купуват домати от Полша. Утре ще купуват банани от Шпицберген. Сега по-младите болхары даже не могат до си представят, че НР България беше на върха в производството на кари, телфери, продаваше на Германия кораби, произвеждаше запомнящи у-ва над световното ниво, правеше компютри, хранеше 1/2 Европа

130

Анонимен

преди 5 години

Като гледам червените *** как слагат минуси на всеки казващ истината и ве отчайвам. Това са зомбирани хора. Излиза вожда и ръси поредния лозунг и тези без да мислят под строй започват да повтаря. Кое не вдянахте сега, другари? Какво е загубила България? Никой не знае. България СПЕЧЕЛИ!!! Това че на Нинова не й се признава е друго.

129

Анонимен

преди 5 години

И това си е проблем на Путин. Ако се прави моце са запорират 10% от печалбите на Газпром. А сега щом след уж толкова загуби се върна на Бойковия....колко ли е на зор?

128

Анонимен

преди 5 години

Бойко също не беше "заблуден"и си позволяваше даже русофобскиизказвания и изведнъж сеоказа че трябва да ходи и дасе извинява на Путин .

127

не може да бъде

преди 5 години

Как мислите ,Путин ей-така ли споменава загубите на Русия от проваления Южен поток!Причината за провала се нарича Бойко Борисов и разбира се България и българското правителство.Както е казал Бисмарк,руснаците винаги идват за парите си!Искам да Ви кажа,че ще ни се наложи да връщаме тези пари.въпросcт е- как!?както платихме реакторите,така ще си платим и за Южен поток!?И да се го кажем в очите -само пълен *** може да развали така подписани договори!

126

Andreshko

преди 5 години

Много "експерти" коментираха,че след Южен поток нямало да има Турски поток,защото бил много скъп,но Путин го направи. Сега Путин не е сигурен в България и за да започне Български поток иска ние първо да изградим съоръженията в сухопътната си част и тогава и той да строи,т.е. България да се набута с пари и да не може повече да шикалкави,както правеше до сега.

125

Анонимен

преди 5 години

Русофилчета се гърчат да отрекат истината че България печели от новите развития.

124

Анонимен

преди 5 години

Колкото ще да е нас не ни бърка. Дори Милер го обясни. България има договор до 2030 и ще си получава договоренето. А в договора има няма газ 90% от транзитниягаз се заплащат такси. И хората го казват ама кой да чете. Отделно до сега за Търция 11.38 млр/ к газ и 2 за Гърция. Сега общо 36. Бойко го каза пред Путин и онзи каза" Мин- председателя ви го преразказа". А гаранцията е че България да построи връзки с комшиите и Бойко пак обясни с кои. Отделно България ще продава газ а не само двоен транз

123

Анонимен

преди 5 години

132 и 133 нищо подобно. Путин вчера каза чр Украйна ще транзитира защото им е изгодно. Украйна между 110-140. СЕВ. поток 55. Турски 15. Та така.слушайте какво ви каьват а не излишни фантастики

122

Анонимен

преди 5 години

Другарю незнаещ да смята, Танап не е 15. С тръбата от Тюркменистан е 34 милиарда кубика. Русия внася 190 . Алжир внася около 45. Египет от тази година 77. Иййст мед ще е около 35. От Камерун се внася течен газ до Англя. Катар почва да внася до Гърция. Румъния вади 10. Айде сега смятай хубаво и да видим колко Путин определя нещо. С Тътското поточе с 15 просто се прецака. Сащ бутна цената на течния и ще кара на Полша. Приятно осмисляне!