36

Анонимен

преди 5 години

Нямат 30 лв за екскурзия, ама за цигарки, телефончета и търкане на билетчета има, а?Ай, сиктир!

35

Ванина

преди 5 години

Много порочна практика е да водят децата на екскурзия с "образователна" цел - до МОЛ-а във Варна, например.А от търновските училища дават свидетелствата на децата от първи клас в края на уч. година задължително в заведение в Арбанаси с тоалети като за абитуриентски бал.И на повечето родители това им харесва, за съжаление.

34

До 35

преди 5 години

Жалко за Вас, че имате такова неадекватно мнение за учителите! Излагате се!

33

парен каша духа

преди 5 години

До ДаниелаЖална му майка на детето, което не снесе кинти на госпожата!Даскалицата подкокоросва (манипулира) леко другите дечица да му се подиграват.Много е гадно. Даниелке, какво струва 29 кинта в т.нар. образователна екскурзия до Витоша, след като за храна отделно си носят дечицата.Я се стегни

32

Анонимен

преди 5 години

Защо 1 юни /празникът на децата/ е обявен за учебен ден ? Синът ми е първокласник и ще учат от 8 до 17 часа. Това нормално ли е ?

31

Даниела

преди 5 години

Екскурзиите не са задължителни! И никога не са били! Те са с обрязователна цел, и тъй като се правят през УЧЕБНО време- нормално е тези които не желаят- да УЧАТ! Никога не може да се угоди на 29 семейства!!! Затова имат избор- да ходят или не!? Не разбирам какви са тези безмозъчни драми и неадекватни изказвания!

30

эээээ

преди 5 години

Зелените училища са един начин за доиздояване на родителите. Въпросът е какво печелят учителите от това?

29

Az

преди 5 години

Зелените училища,не е разширяване на кръгозора....за което са длъжни да се погрижат родителите

28

Az

преди 5 години

А защо въобще са нужни и зелените училища, за които пак се заплааща прилична сума? За социален живот, за разширяване на културни познания?.... не са необходими имхо

27

Анонимен

преди 5 години

Спомням си че, като ученик щом имаше предложение за екскурзия при отказ всеки почваше да те пита, защо се цепиш от колектива, даже и учителите питаха за причина, защо неискаш да отидеш. И то гледаха по всякакви възможни начини да те убедят, за да им излезе евтино. Ходил съм на училищни ексурзии, но не на абсолятно всички.

26

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27хахахаахаКолега, не ги подсещай! Сега ще искат по още 20 кинта от дете за медицинска сестра и задтраховател

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 24Екскурзията трябва де е по желание на ученика. Учителите вземат пари от тур операторите и затова залъжават всички да отидат на екскурзията.

24

Анонимен

преди 5 години

Всяка една екскурзия за учителя е безплатна.Може някой учители да имат договор със туроператорска фирма и да получават проценти ако децата платят за екскурзия.

23

Анонимен

преди 5 години

И в нашето училище е същото- екскурзия и там получават свидетелствата. Моето дете остава с още няколко в училището в същия ден. Като ще ходят на екскурзия- да не е в последния ден. Не приемам тази практика и ще напиша официално оплакване до директора. Отделно се избират маршрути, обхващащи 2-3 града в 1 ден, което е пълна простотия.

22

задачка закачка

преди 5 години

До МарияЕдно качване до хижа "Алеко" излиза трийсетина лева за четиричленно семейство. Всичко: транспорт, храна (задължително домашна) + някой лев за кафе, чай.30:4=7,5 лв. на човек за еднодневната екскурзия.Пита се в задачата: За какво се използват останалите 21,5 лв. от предложената оферта?По въпроса за отговрността, моля-моля, не се изхвърляйте. Когато се издавиха дечицата от Свищов в река Лим се оказа, че учителките били в отпуск за дните на екскурзията. Така било по закон (кой закон)!?

21

Анонимен

преди 5 години

До МарияТочно така, драга Мария! За тези неща децата си имат родители. А Вие и Вашите колеги се концентрирайте върху преподаването и знанията на децата.В края на краищата, претендирате за УЧИТЕЛСКИ заплати, а не за туроператорски оборот, нали?

20

Мария

преди 5 години

Така е - получават комисионна, но отговорността за опазване на здравето и живота на децата е огромна. А отравянето с храни не е произведено от учителите, бъдете сигурни. Учителка съм и заради изброените от всички вас лоши неща не организирам нищо, дори вече и на театър и на кино не водя децата. Имат си родители - нека се погрижат за наследниците си. Едва ли някой ще се затича към хижа Алеко ....А винаги се заплаща транспорт и туристическа услуга. Не може да са задължителни тези неща !

19

Варненка

преди 5 години

Не знам в детайли закона, но въпросния директор е начело на училището (квартално) още по времето на моят съпруг, когато е бил ученик.

18

Анонимен

преди 5 години

Имам въпрос: Защо директорите на училищата са несменяеми? Би трябвало да имат мандат и след изтичането му да се явяват отново на конкурс с други кандидати.

17

Варненка

преди 5 години

А несменяемите директори? Тормозят учителите, невероятно текучество, всяка година с нова учителка, децата се побъркаха!!! Тормоз, рекет, и какво? Нищо! Ама то защото на откриването на уч.година идват много политици и ти става ясно на чий гръб се обляга мухлясалата директорка...