10

Анонимен

преди 5 години

ами с тези ел коли като навлезнат масово както се пише какво ша праим С ЛУКОИ СИГУРНО ЩЕ ПРОДАВАТ ЩЕПСЕЛИ

9

Анонимен

преди 5 години

В скоро време, ако Големите шефчета разрешат, може и да се случи пробив в технологията на батериите. В момента се правят изпитания на графенови батерии, а сигурно има и други, изкупени от петролната индустрия и замразени технологии.Петролните фирми и лобита ще се борят до край и ще тръбят колко вредни всъщност са електрическите коли и как по-добре е да си пърпорим с бензинеца. На тяхно място и аз бих направил същото, гоеорим за милиарди.

8

За да са 125 млн...

преди 5 години

... през 20130-а, това означава продажби на средно 10 млн. електромобила годишно. А всички произведени до този момент електромобили са.... 3 млн....Ще е интересно като как ще се случи това чудо, ама да видим!

7

До #

преди 5 години

пропан бутан

6

Число, а не цифра

преди 5 години

Цитат от доклада на МАЕ: the number of electric cars is projected to reach 125 million units by 2030*number - число, а не цифра, както някой неграмотен го е превел.*В доклада на МАЕ пише и за неща, които ги няма нито в статията, нито в България, например, че местата за зареждане на ел.коли са над 3 милиона в къщи и на работните места, а 430 хиляди са публично достъпните, като 1/4 от тях са за бързо зареждане.

5

#

преди 5 години

За сега полза за природата наистина няма, но това означава ли да не се развива технологията?Например колко вредни емиисии излизат от дизелов агрегат от 1930г ?В момента са и скъпи и "мръсни" и с малък пробек и са със скъпа поддръжка, но това с времето ще се подобри.Надявам се, че ако някой има по-добра идея, ще я сподели и от раз ще се появи алтернатва с 0 вредни емиисии... надявам се :)

4

Анонимен

преди 5 години

Вредностите които се отделят в атмосферата при изработването на един такъв автомобил са колкото един с вътрешно горене да измине 200 000 км. Полза за природата - никаква!

3

Жо

преди 5 години

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ се увеличават електрическите автомобили, толкова по-скъп ще става ЛИТИЯ, който е основен елемент от акумулаторите.На 9 милиардната планета са нужни поне 1 милиард автомобили.Литият е рядък елемент и се добива трудно, а съхранението му също е трудно.Каквато и батерия да измислят за автомобилите, материалите за нея в природата ще бъдат недостатъчни. Да не забравяме, че батериите трябва да се подменят периодично.

2

Анонимен

преди 5 години

125 милиона трошки, неподлежащи на рециклиране. Къде да ги заврем уее??!?!

1

Анонимен

преди 5 години

Велисопедистьт Ахмед Караджа!Яко.