10

Анонимен

преди 5 години

Чудят се, какво да измислят, защото новите поколения, виждат диамантите, като някаква аотживелица, куп за "новобогаташи" и прочие. Да, постоянно се появяват разни "раапери" и "кардашияни" с кила диаманти, но колкото от феновете им, мога да си позволят тези камъни ?Коли от тях са лекари, бизнес ранени, предприемачи, адвокати, програмисти, архитекти ? Не много .... Мисля, че е добър знак.

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Взимам един 3D принтер и печатя чистак нов мозък за умната ти главица. За диамантите се поинтересувай за атмосфери и градуси температурни. Има го в Нета. На 2D екран на лаптопа.

8

tT

преди 5 години

Qvno ne mu e dushterq i taka shte minavat mitnicata po lesno kato falshivi ;0

7

Анонимен

преди 5 години

Согласно отчету Gem & Jewellery Export Promotional Council, синтетические алмазы составляли 0,28% всего объма алмазов, произведенных для ювелирного рынкаСинтетични алмази и други ценни камъни се произвеждат в няколко страни в света от много години.Неграмотно преписана статия.Диамант се нарича алмаз с диамантова шлифовка.Това, че някои наричат "диамантови" разни инструменти, на които е нанесен алмазен прах е сленг. Изкуствените камъни са по-евтини, макар че са практически бездефектни.

6

Анонимен

преди 5 години

Взимаме един 3д притер и печат им

5

Гост

преди 5 години

Каква е приликата между жените и свраките - и двете се радват на лъскавото :)

4

завод

преди 5 години

от 1980-тте години завод за диаманти има в село (град) /Крън, община Казанлък. Индустриалтехник", ако си спомням добре името. Произвеждат инструменти с диамантено покритрие, а не бижутерски камъни.

3

Анонимен

преди 5 години

По голяма глупост от тов, да се вхърлят пари за димаанти няма...

2

Анонимен

преди 5 години

аз такава установка за израстване на кристали на която израстваха диамантисъм виждал в русията доста голямо съоръжени - няколко етажав българия се произвеждаха подобни установки за изтастване на кристалис по-малки размери- прйчка 40 на 200 милиметра приблизителноно не бяха диаманти- нещо за военнитепроизвеждаха се в пловдив и заминаваха веднага за русиясъоръжаваха си цехове за производство на кристалибяха разработени по руски лиценз от нпп по научно приборостроенекоето вече не съществува

1

Анонимен

преди 5 години

,, Голяма новина" Фактите 7000MPa-4000C плюс графит. Още шейсете години в СССР днешна Русия само едно предприятие имаше добив на 4000карата(1карат=0,2грама)дневно производство.