41

Анонимен

преди 5 години

Ходил съм по студентски бригади по такива фабриики и никъде нямаше бели червеи. Огромно внимание се отделяше на чистотата и спазването на технологията. Никаква химия нямаше в храните, както лъже един тук. Разбира се можеше още много да се желае и тогава, но в сравнение със сега, тогава храните бяха в пъти по-добри.

40

Стоянов

преди 5 години

Абсолютни лъжи са че преди 89 година продуктите са били по добри.Просто не е истина каква мизерия беше по заводите.По ролките на лентите беше пълно с бели червeй.Абсолютен мит е че не е имало химия тогава в храните.Които е ходил по заводите знае за какво става въпрос.Имаше и добри храни но не достигаха до обикновения гражданин.Плюс химията тогава имаше и радиация да не говорим че нямаше никаде филтри по заводите.

39

нищонямадасепромени

преди 5 години

или ще е от МЕСО или от ЗАМЕСТИТЕЛИ. Кво е тва 30%.. 50% ... как ще разбера дали не е решил "мониполиста Венци" (същия като пещерняците само че той държи 85% от колбасите в бг... сачита мачита орехи кенове) да сложи в тая партита 10% по малко месо.. Тоя чехлю има толкова пари че тия в земеделското му правят принцеси за закуска.казвам ***, защото го видях с насинено око, а пък обикаля с 5 охрани... значи само .. жената :ХХ

38

Анонимен

преди 5 години

"посе що има бум на раковите заболявания в последните години"Погледнете картата на света кои са страните с най-много и кои с най-малко забелели от рак. Бедните африкански държави, които от бедност ядат предимно домашно отгледана и домашно приготвена храна са в пъти по-малко заболели от рак. Най много са в напредналите страни с големи търговски вериги и хипермаркети и храни пълни с ***.

37

До 28

преди 5 години

До 88ма всичко вкисваше и се разваляше бързо не поради ниска хигиена, а защото в храните нямаше консерванти, изкуствени добавки, и други отрови. Гледал ли си клипа с мумифицирания картоф на Макдоналдс? Смятай, с какво пълни организма ти модерната западна хранителна промишленост, посе що има бум на раковите заболявания в последните години, сигурно ще да е от качествените храни след 88ма.

36

Анонимен

преди 5 години

Месото е вредно, искаме диетични кренвирши и колбаси с повече соя и желатин. Желатинът е добър за ставите. Тези неграмотни "експерти" ще ни докарат подагра от месото.

35

Анонимен

преди 5 години

Новите имена на кренвирши, салами и колбаси: Соеви пръчици, соеви тояги, соеви сопи, соеви греди.

34

Burzum

преди 5 години

100% месо тия ...луди ли са бе ...знаете ли какъв стрес ще е за несвикналата ни храносмилателна система....ще има хора с алергични реакции , разтройства, че и смъртни случаи....

33

Shark

преди 5 години

До 32. Точно така е. Германия води 2 световни войни с желание да завземе Европа. Като разбраха, че със сила няма да стане, измислиха ЕС и превзеха Европа икономически.

32

Анонимен

преди 5 години

До Закупчик до 88-маДоста *** коментар. Яж "чистите" ***, които само наподобяват храна на външен вид. Типично за т.нар. "западен свят" - важно е как изглежда, не какво е. И това не само за храните - същите са и в отношенията.

31

Анонимен

преди 5 години

Абе хора, не разбрахте ли че ЕС е съвремменият начин страни като германия да поробват такива като България, Гърция и т.н. Това е новият начин, без война.

30

Анонимен

преди 5 години

така и не разбрахте, че на ЕС им трябваха държави като България, за да си продават тука лошата стока

29

Shark

преди 5 години

До Закупчик до 88-***. То е по-чисто, ама какво слагат в колбасите? Слагат ли изобщо месо? Какво като е по-чисто след като ни пробутват ***. Тогава в цеховете може и да беше по-мръсно, на нямаше дебели деца и толкова болни хора, нали. Е, да им е.а чистотата сега, ми-зерн.ници

28

Анонимен

преди 5 години

Двойният стандарт като феномен в ЕС трябва да се премахне и не само в храните. Не може съюз да се основава на двуличие и измами.

27

Анонимен

преди 5 години

Преди 89 всичко вкисваше бързо, поради изключително лошата хигиена в предприятията. Мухлясали буркани за кис мляко, мишки в бирата (доста често). И подобни гнусотии. Как като си правя киселото мляко вкъщи и не вкисва, а само става малко по-кисело. Стига сте залитали по *** от комунизма.

26

Анонимен

преди 5 години

С това Едно време се уляхте. Помня аз как вадеха замразена риба от ръждясали гюмове и по двойки с гумени ботуши я подритваха из халето за складиране. Айде яли сме им помиите. И онова чудо Кучешка радост пълно със сланина на цена 3,60 кг. Баща ми вземаше 105 лв заплата, а баба 27 лв пенсия. Та копаше на двора по цял ден да ядем нещо.

25

шматка

преди 5 години

До простоДа има череп с кости.

24

Просто,

преди 5 години

продуктите с малко оригинална суровина и много добавки трябва да се наричат ФАЛШИВА храна.Да е обозначено на етикета и които иска да си ги купува.

23

шматка

преди 5 години

До 22Значи виж сега.Няма как да има стандарт за всичко защото по този начин забраняваш производството на нови продукти.Както пише по долу колегата достатъчно е да се задължат да пишат подробно съдържанието.Ако пише- месо 30%:))) Еж си го брат.

22

Истината

преди 5 години

За съжаление все по-малко оставаме хората, които помнят вкуса на истинските храни, които ги имаше преди 1989-та година. Сега тук гледам, че някои се прехласват пред лошокачествените храни предлагани в една от големите търговски вериги, в която отдавна не стъпвам, заради много лошото качество на предлаганите стоки. По селата хора не останаха и все по-малко са и домашно приготвените колбаси, вина и ракия, както и зеленчуци и плодове, които по качество превъзхождат в пъти най-доброто на пазара.