11

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТози дето ти пише негативни препоръки защото си си търсил правата - като си подаваш документите на друго място можеш да прикрепиш твой коментар на неговите "препоръки" - например, че се опитвал безуспешно да сваля гаджето ти :)

10

Анонимен

преди 5 години

В Кодекса на труда на България този въпрос е ясно описан - при напускане се плащат неизползваните дни платен отпуск.Изгарят дните платен отпуск, които са от предходната година, ако не се ползват до юни месец на следващата.Тоест - ако ви прекратят договора преди юни трябва да ви платят и останалите от предходната година дни.

9

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми дай му и ти препоръка, че не изплаща отпуска при напускане и не приема болнични.Вярваш или не - хората ги четат тези неща преди постъпване на работа.

8

Анонимен

преди 5 години

Работех в дизайн студио, при напускане попитах колко дни невзета отпуска имам. Работодателят си смънка под носа, че тъй като съм ползвала болнични, а те 'нямали практика' да приемат болнични (wtf), щели да ми се броят като платена отпуска и ако нещо изобщо ми останело за 2017, щял да ми го плати (работих там от началото на 2016). Не позволих да ме измамят, сега същия работодател ми дава ужасни препоръки на бъдещи работодатели. България е супер яка.

7

Анонимен

преди 5 години

Това решение не е нищо ново. У нас от дълги години е регламентирано по същия начин в КТ - неползваният отпуск се заплаща.Друго би било, ако съдът е признал по-дълъг давностен срок от този, който е налице у нас или някакво друго различие. Но за това в текста горе не пише нищо. До тук е произведена новина от нищото.

6

Анонимен

преди 5 години

До йЗащо се дават примери само със САЩ. Те не са социална държава. Социалните държави са в Европа. ... и пак са на запад!

5

дядомазо

преди 5 години

Има и друга практика.Принуждават те да пуснеш фиктивен отпуск а ходиш на работа през това време.Пак гори отпутката Изводът е :Да се премахнат отпудките ,в името на бизнеса.Гърч до откат.

4

айси закона

преди 5 години

Много просто.Чорбата казва ...няма отпуск за тебе. Трябва да ми изкарваш пари. Като си в отпуск не мога да печеля.И след две години 50 дена горят. Освен ако не напуснеш.И това е вариант. Единственият вариант.

3

Еее

преди 5 години

Аз, пък редовно напускам този Свят и отивам на едно място , където нитосте чували, нито сте виждали, нито някой ще Ви допусне някога.Та там нито има отпуска, нито пари и живота е в пъти по-добър от тази псевдо виртуализация, която наричате - планетата Земя.Мъдрите ще усмее, а глупците ще въздигне!Богатите обедняха и огладняха, а онези, които се уповават Нему никога нищо няма да им бъде отказано.Най-жалкото е, че капитализма ще се свърши във кофата за *** след близо 5 века.

2

Анонимен

преди 5 години

Поредният безсмислен казус на льольовците от Брюксел противоречащ сам на себе си. Aко работодателят е длъжен така да организира дейноста си, че да осигури отпуск на всички , защо шибаният служител не си е ползвал отпускатар а реве за обезщетение. Как така искал или не искал да я ползва.

1

az

преди 5 години

Тъпо. При договореност, че човек ще напуска предприятието, трябва да му се представи избор така и така имате два месеца отпуск и един месец до напускане. Единия месец се изплаща, а другия ако иска да го взима или не, това е негова преценка.