20

Анонимен

преди 5 години

Хайде хамериканците кога ще ги стигнем???като гледам колко са добре чак ми се плаче за тях!!само се мислят за велики!!!няма нужда!!!

19

Америка над всичко

преди 5 години

Никой в Америка не ти плаща наема. Само европейските мързели са свикнали да им се плащат пътни, наеми, застраховки и т.н.

18

Анонимен

преди 5 години

Браво 16!кажи им как се прави в изрядните държави!със нормални закони!!!тук само гледат как да ти одерат кожата!

17

Справедливост

преди 5 години

Не всички са като вас!нали го знаете!!!!

16

Анонимен

преди 5 години

Има ли балъци да дават 600 лв. за наем? Ако работят за 800 лв. и като платят сметките какво остава за тях? Работя в Испания и работодателят ми поема разходите за жилище но са включени и консумативите в наема. Не давам нито стотинка.

15

Анонимен

преди 5 години

аз пък от 2007г.отдавам под наем 3 имота и редовно си плащам и декларирам всички данъци,декларациите се подават и се плаща авансов данък по тримесечия.НАП да проверява.

14

Справедливост

преди 5 години

Живот и здраве и то става ама поне имаш шанс за собствено!!!!

13

Анонимен

преди 5 години

Така е защото вътре в апартаментите има оборудване и мебели отпреди войната!!и те се амортизират след два три месеца!!!нали си вземат депозити по два три ами от там да си отдържат почупените неща!!!!пък и през годините вземат доста парички наемодателите!!!!!

12

Анонимен

преди 5 години

До СправедливостПак не е твое а на банката докато изплатиш.

11

Анонимен

преди 5 години

Хотелска стая за 10 човека по 50 лева и ето 500 лева. Мебели само леглата.

10

От 1

преди 5 години

Забравих да добавя притежание на поне половината пари в кеш, то ако нямаш спестени, не кредит и тока може да не успееш да си платиш ако ти излезе ненадеен разход ! Но пари за наем са най-греховни за мен !

9

Справедливост

преди 5 години

Наеми ли????отдават се дупки за за по 600-700лв ,където ако вържеш куче няма да стои!!!!не се правят договори за наем,не се плащат данъци и се прибира чиста печалба!!!!това защо не го споменавате!!!!!по изгодно е да плащаш свое жилище,ако имаш добра заплата отколкото да правиш някой богат!!!!!

8

Инспектор за водата

преди 5 години

ЧЕСТО са ме викали клиенти, да проверя разхода на вода в апартамент, който е отдаван под наем. На собственика му се плачеше. В жилището беше извършен погром. Всички електроуреди баха повредени или в ужасно състояние. Готварската печка беше с 2 пръста мазнина, пералнята запушена и т.н. Вратите на гардероба висяха, дивана счупен. Страшна мръсотия. Сметките за вода, ток и парно не бяха плащани месеци назад.И това е, защото собственикът се е полакомил за по-висок наем, а наемателите са се съгласили

7

до 4

преди 5 години

Сметката ти евентуално е вярна, но не се отчита евентуално покачване на цените. Такова ще има при всичко положения. Дори да приемем че сега е 'балон' който ще се спука, след 10 години цената пак ще достигне тази (както вече се случи) и ще расте отново. Така че една доходност от наем 4% + още 1-2% от покачване на цена си е съвсем в реда на нещата. В други страни доходноста от наем е около 3% така че пазара е ок в момента.

6

Анонимен

преди 5 години

1ти в какъв свят живееш? за 10годин 72к са реално 30к евро кредит+лихвите и таксите. За 30к и *** не можеш да си купиш освен ако не е в полето на зелено до някое сметище, но после ще мрънкаш защо нямало улици, транспорт, градини и т.н.

5

Рентиер

преди 5 години

От наеми и криптовалути се изкарват повече пари, отколкото ако се работи за разните примитивни "бизнесмени". На тях само трябва да им се дерат кожите с високи наеми.

4

Анонимен

преди 5 години

150 000 разделено на 600=250 наема делено на 12= 21 години. Това без щетите от наемателите и данъка.

3

Moghul

преди 5 години

Какъв плюс те гони номер 1. Нали по кредита ще върне двойно. Най-проста сметка показва: 12*600=7 200, за десет години 72 хил. т.е. 36 хил. евро, не можеш да си купиш нищо остави, ами лихвите ще са повече. А тези перфектни сценарии от статията ги няма. Защо се приема по презумция, че дългосрочния наемател е добросъвестен. Колко приятели си изпатиха. Не само сметки не плащат, ами и наема трудно..и не можеш да ги осъдиш. Законът е на тяхна страна. Тези статии са за наивници.

2

Към анонимния

преди 5 години

2-3 *** младежи как ти се струва, не е ли изгодно?

1

Анонимен

преди 5 години

Кой нормален ще дава 600 лева за наем дори да взема 3000 лева заплата, той ще си упи апартамент /дори на кредит за 600 лева мес. вноска/ и ще го продаде след 10 г. ако няма намерения да живее в града в който се намира и пак няма да е на загуба а дори на плюс след продажбата на жилището !