21

Анонимен

преди 5 години

19 и ние се чудим при 8 гигавата свободни нощности и спрени централи и прочие от къде ще вземем. Аец Козлудуй по едно време с 1 спрян блок и втория работи на 25% капацитет. Добре че сте русофилите да не ни се налага да търсим вицове:)))

20

наблюдател

преди 5 години

Това, че ВСВ още произвеждаме ток е добра новина! Някой ден ще спрем, няма хора, а и няма да има за кого да се произвежда.

19

Факт

преди 5 години

Нормално е потреблението да е по-малко тази година в сравнение с миналата - нямаше такива студове през януари, а и като цяло беше доста по-топло тази година. Така е в температурите и потреблението на ток - една година е по-голямо, друга е по-малко. През лятото климатиците работят повече при по-високи теператури, така че пак винаги има разлика. Добре, че тази година по Коледа и Нова година нямаше студове, че иначе пак щяхме да се чудим откъде да внасяме ток.

18

Анонимен

преди 5 години

Лошо за русофилщината. Сега трябва да прави нови еквилибристики за да доказва колко ни е нужно Русия да ни строи АЕЦ и да ни ограбва. Ще им подскажа поне 2 причини. Преминаване на автомобилите на ток и копаене на криптовалута.

17

Анонимен

преди 5 години

Еми обяснете на путьофилите че на нас нормалните не ни се плащат 20 милиарда за нещо ненужно плюс после двойно по- скъп ток. Ама нали е за Русия...

16

Нова АЕЦ не е нужна

преди 5 години

По време на комунизма когато работеха и 6-те реактора на АЕЦ Козлодуй в България постоянно не достигаше тока и постоянно го спираха, сега само с 2 реактора въобще нямаме проблеми с тока и даже изнасяме ток. Нова руска АЕЦ въобще не ни е нужна поради липса на недостиг на ток. Руските под.логи обаче искат нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

15

zdfg

преди 5 години

"Произвеждаме и използваме по-малко ток тази година" - естествено, намаляващо население, слабо индустриално производство-няма как да не намалее производството.Износа се увеличава, защото цената на която го изнасят е поне 2 пъти по-ниска от тази на която ни го продават на нас!! Следите ли логиката??Ясно е, че АЕЦ Белене не е нужен на българите поради това, че след 10-15 години като започне работа-цената за квт/ч ще е още по-скъпа от сега. Т.е. идеята е само да изнасят и някой да си пълни джоба!!

14

Анонимен

преди 5 години

Това е така най-вероятно, защото хората вече си правят сметката. А и произвещданият тук ток се продава по-скъпо на нас от колкото го изнасяме на вън. Кофти ама ... факт.

13

зевзек

преди 5 години

нормално да е по-малко произведен и потребен ток , нали е по-топла зимата ... само топлофикация твърди че е било по-студено от миналата година :)))

12

Анонимен

преди 5 години

Продавам ток от фотоволтаечните панели на покрива на къщата ми...може и на русофили с таен протокол !

11

Анонимен

преди 5 години

Бойко да се договори с Путин за износ на ток от АЕЦ Козлодуй и русофили - като бонус - за Русия !

10

Мнение

преди 5 години

Нов АЕЦ ни трябва, защото старият след 4-5 години ще му изтекат всички срокове за експлоатация и ще се закрие... а нова АЕЦ ве се строи за 1-2 години. Това е жилищен блок да дигнат и приключат за нула време....

9

извод

преди 5 години

И зяащо тогава ни трябва АЕЦ- кой ще спечели: корупцията, руската зависимост, търговците на ток. Зяащо в САЩ - ел. енергията е 2 пъти по евтина от енергията от АЕЦ- а в БГ никой не може да се свърже и да продава на ЕРП произведеният ток от соларни панели. Защо, бе джанъм в "слънчева" Германия произвеждат всяко населено място ел. енергия от сл. панели , а "студена и мрачна " Бългаиря не могат? Защо, бе джанъм? Защо?

8

Анонимен

преди 5 години

Идват 100 американски рейджъри у нас и създават работа за 1000 душиА руснаците, колко работни места са създали у нас?

7

Анонимен

преди 5 години

Те българите се изнасят в чужбина, кой да го потребява този ток?

6

Анонимен

преди 5 години

Голяма глупост е да се строи втори АЕЦ

5

Анонимен

преди 5 години

Не ни отпуснаха! Нямаше от къде да внесем. Намалиха напрежението с 5% в мрежата за да спадне консумацията на активна енергия. Иначе срив в системата!

4

Жо

преди 5 години

НАМАЛЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ естествено води до намалено производство на електроенергия. Електричеството не може да се съхранява в бидони за зеле.А някои говорят да страим Белене.

3

zeus

преди 5 години

Сравняваме ябълки с круши, тази зима беше мека, за разлика от предишната. Миналата зима ако не ни бяха отпуснали малко ток внос щеше да има дискотека ;)

2

:):)

преди 5 години

БАН има два доклада за Белене, първия реалния, за Белене и другия след скръцването със зъби , че май не е рентабилен....първия е засекретен уж бил свързан с данни за нац сигурност.