527

Стоян

преди 5 години

Абе тя пак ще стане една - чорбаджията ни си е чорбаджия - с БМВ-та , къщи , апартаменти, любовници , пари - богат си е - нема спор , ама иначе се води - беден като църковна мишка - доколкото знам осигуровките му са на минимума и се подписва под някаква заплата там - като последен бедняк - и какво ще му вземат - нищо...

526

md

преди 5 години

Проблемът на прогресивния данък е, че в БГ доходите на "богатите" не са от най-легалните, така че не се и таксуват и ще им е през *** какъв е размерът на данъка.

525

Тц Тц

преди 5 години

Всички искате да ви е европейско,ама ако може да не плащате.Оня взимал над 6000 лв месечно и като му удържали данъците му оставали 5000,ама ти как успяваш да преживяваш с тия пари?Какво да говорим за тия къде бачкат за 1000лв и като им удържат всичко им остава 700?Щели да имигрират на запад,ама вървете,те там данъците почват от 20% нагоре,за вас ще са към 30-40%.Най-много данъци се събират от бедните,вие богатите или не плащате или си гласувате ей такива *** закони като плоския данък.

524

?

преди 5 години

А в Швеицария хората си гласуват сами вдигане на данъка. Сигурно защото са *** и живеят бедно. НО там май не се краде толкова много и нагло. Тук парите ще отидат пак за далаверите на "нашите" хора.

523

MMM

преди 5 години

БАН се са никакви икономисти. Те са теоритици и са далеч от реалността. При въвеждането на плоския данък приходите се увеличиха значително, защото заплатите на хората започнаха да изсветляват. Ако въведат прогресивен, първо, ще започне отново процес по криене на заплати и второ, доказано е, че по този начин по-умните и работливи хора губят мотивация да се развиват и глобално добавената стойност за икономиката от тях намалява.

522

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 546Забравяш, че и навсякъде ти искат пари в болницата, в училището, в детската градина ... въпреки, че вече си платил ... пак понеже си платил безплатния обяд на някой от номенклатурата, а не си дал пари в полза на обществото.

521

Анонимен

преди 5 години

А, не! Заплатата ми е над 6000 лева. Данъка само ми е 600 лева, а с осигуровки и подобни давам на държавата над 1500 лева всеки месец. И аз съм ОК да давам, но не плучавам нищо в замяна. Тротоарите гадни, улиците с дупки, болниците са като морги, училищата са като гета. Ако ми вземете цялата заплата ще оправители всичко това или ще си купите нови мерцедеси и ще викате "благодарим балъци"?

520

Фантомас

преди 5 години

Плоският данък е може би едно от малкото, ако не и единственото преимущество на БГ спрямо останалите страни в Европа. Що се отнася до данъците, на всякъде бедните винаги са най-прецакани, този факт с подобни мерки няма как да се промени и при нас. Ще качим данъците на прослойката от обществото, която реално движи икономиката, и с парите ще строим магистрали :)

519

Анонимен

преди 5 години

В НАП са доста прoсти. След изпълнението миналата година с фирмите с големи каси сега усещат обратния ефект и се чудят откъде да компенсират. Ако това е начина (да махнат плоския данък) то догодина обратния ефект ще даже по-силен и вече никоя фирма няма да им плаща данъци. Конкретния проблем с не-плоския данък е, че в момента нищо не се признава за разход. Режат наред. Реално имаш разходи, но не ги признават. И на тази гнила база да стовариш и прогресивен данък - няма как да стане и да работи.

518

Анонимен

преди 5 години

До ГлОпакЩом за бедния 60 лв са колкото за богатия 1000 лв, значи богатия е точно 100 ПЪТИ ПО ПРЕЦАКАН ОТ БЕДНИЯ, защото той плаща 100 пъти по 1000 лв = 100 000 лв данък.Кое пак не ти е ясно?

517

Анонимен

преди 5 години

Върнете украинките в България!!! Суша е без тях!

516

уклончиво пишеш!

преди 5 години

До Анонимен 512Затова попитах- посочи фирмите, които плащат на ръка! Защото имах честта да работя и в бюджетна сфера, и в търговия, и в производство. Пари на ръка никой не ми е давал, напротив! Правеха всичко възможно да режат заплатата ми. Да пишеш така "на едро", че се давали пари на ръка масово, но без да конкретизираш къде е НЕКОРЕКТНО, меко казано. Туризма си писал- смях! Защо никой не иска да работи в туризма, щом плащат толкова много, според теб? Даже украинките не искат да идват вече.

515

ГлОпак

преди 5 години

До АнонименНе е ясно това, че за онзи с 60 те лева данък, 60 лв са като за богатия 1000 .Нещо неясно за теб ?

514

Анонимен

преди 5 години

Да обясня на пишещите:Богатия НАИСТИНА ПЛАЩА по-високи данъци, защото 10% от 1 000 000 лв = 100 000 лв, което е МНОГО ПОВЕЧЕ от 10% от 600 лв = 60 лв.Кое не е ясно?

513

Анонимен

преди 5 години

542 - Пич, надумкали 50% данъци и всичко читаво, ще се из все и няма, да плаща данъци. Е, някой откачен политик, може да наложи "данъчно облагане, на доходите в чужбина" поради което ще започнат, да се сменят гражданства, ей така. Не знам, зашо такива като теб, искат да прогонят и малкото Българи, който успяват в живота, без да са от "вохрушката".

512

Анонимен

преди 5 години

Направете го прогресивен данъка , няма проблеми. След година ще се молитв да се върнат избягалите специалисти. Много от вас кретенчета които сте за прогресивен данък не знаете какво значи работа по 12ч+ . Няма значение кадърния къде живее които си разбира и знае и тук и в западна европа ще е добре. А пък вие терикатчета завиждайте че други получавали повече. Колко от вас прочетоха книжка последния месец или отидоха на обучение последната година а ?

511

Стамат

преди 5 години

На икономистите да им го шляпна заднешком без смазка!

510

Големият Йох

преди 5 години

Ама, когато приемахте плоския данък, от устите ви течеше мед и райски чуруликахте за великите ползи от този данък! Трябва само да видите в Гугъл, страните в които има плосък данък и ще ви стане ясно, че няма по-голяма дивотия от такъв комунизъм. Обаче, великите вулгари, пресни европейци, западняци и русофоби, приеха данък, който не съществува в САЩ- техните нови кумири. И, що така бе, вулгари? Скачате за щатите, ама законите ви комунистическа уравниловка! За 5.000 и 500 лв 10% данък. Найс, а?

509

Анонимен

преди 5 години

Пфффф !Фирмата в която работя отчита 6 цифрени, а висшият състав носи "сшубюжвбни" костюми за по 12 000 лева и лети само с първа класа "командировка". Да не споменава , че всичките им покупки също са "фирмени" разходи.

508

Анонимен

преди 5 години

Страшна икономическа мисъл от вещи икономисти, учили по марксистки буквари....Как по-точно ще стимулират икономически растеж с прогресивен данък? Нали се сещате къде