21

Бацилус булгарикус 2

преди 6 години

Ако се опиташ да им обясниш, че не може с такъв див материализъм, общо взето те гледат с насмешка и ти викат, че си комунист. Тях ги плашат с комунизма и с Русия като с торбалан. От друга страна много мразят да кривнат от пътя "така правят всички" - всички ходят на еди-къде си, значи трябва и аз, всички харесват еди-кое си, значи трябва и аз, всички си купуват еди-какво си, значи трябва и аз. Сакън да не кривнат от руслото. Преди не смятах, че са такива промити мозъци, докато не се убедих сам.

20

Жо

преди 6 години

До 42ИСУС е казал- "Не можеш да служиш на Бога и на Мамона".

19

Анонимен

преди 6 години

Истинско християнство няма ,то е утопия ...Опитът за подобна идеология както и социализма претърпя крах .Друг е въпроса,че Исус е мразел точно свещениците и реформата му е била явно отказ от подобен тип йерархична религия .Та той е разгонил бизнеса на търговците и така са го разпнали ,в това се състои престъплението му .Другото е че си викал син на Бога ,каквито всички всъщност сме и той е прав.Видяло им се твърде гръцко неговото учение на синедриона,но се харесало после на гърци и римляни .

18

Бацилус булгарикус

преди 6 години

На запад работата е изпусната. С много западняци контактувам, всичките са адски материалисти, интересуват се само как да имат повече пари и за какво по-скъпо нещо (къщи, джаджи, почивки, коли, дрехи и т.н.) да ги изхарчат. Духовното отсъства. Идеята, че можеш да правиш нещо поради духовна потребност или заради самото знание им е напълно чужда, ако им го кажеш, те гледат като забавна останка от миналото. Всичко за тях е тук и сега, да имам, да харча, да потребявам, друго не ми трябва.

17

р

преди 6 години

Българите не знаят какви са :траки,славяни или други ,а вие искате да знаят с Бог ли са или с Дявола.Пълни нещастници са тукашните потомци на онази славна България преди падането ни под турско .

16

42

преди 6 години

До 14За комунизмът съм съгласен, но истинските идейни са капитализмът и християнските ценности. Култът към парите и всичко свързано с тях, убиват човешката душа и добродетели. Затова днес хората са егоисти, мразят семейството, безотговорни и капризни са, и безвъзвратно са изгубили вярата в своя народ и Бога, като едните са така заради трудния живот, а други от презадоволеност.

15

Анонимен

преди 6 години

Това част от мероприятията за Европредседателството ли е?

14

Жо

преди 6 години

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ в т.н. "православна, християнска" България, атеистите са 80 %.Това е резултат от 45 годишната атеистична комунистическа пропаганда.Повечето хора не правят разлика между вяра и религия.Повечето хора не вярват в Сътворението и Възкресението.Повечето хора възприемат "православието" като историко-географска даденост и нищо повече.Всеки сам трябва да реши дали е вярващ или атеист, дали е с доброто или със злото, дали е с Бога или с Дявола.Междинното положение се нарича ЛИЦЕМЕРИЕ.

13

Анонимен

преди 6 години

Европа няма християнски корени Християнтвото е комунистическа религия измислена от римляните за да не се бунтуват народите в римската империя. Европа има богове като Один, Зевс и подобни. Христос е бйл разбойник опънат на кръст до още двама разбойника после са измислили другите лъжи.

12

123321

преди 6 години

Папата все пак, да не забравяме, не е европеец, а южноамериканец. Дали тогава може напълно да осъзнае същността на Европа и опасностите, пред които е изправена?

11

Анонимен

преди 6 години

Христос не е убит.

10

Печалния менестрел

преди 6 години

Преди време искаха да закрепят нормативно "християнския характер" на ЕС, но в крайна сметка се отказаха - защо ли? Пропагандата, особено на запад, е огромна, там са им внушили абсолютна индеферентност към религията и тотален либерализъм - демек да забравим за християнските си корени и същност, че да не обидим културно разнообразните братя имигранти. Само че братята имигранти не забравят совите корени и именно това ще донесе гибелта на Европа.

9

Покръстването 866 г.

преди 6 години

Християнизирането на Европа започва още през 3 век а у нас стига чак в 8 век , пише точно и ясно ъа Борис 1-ви при Покръстването през 866 г. у нас обаче Покръстването е или погрешно предадено или вероятно Манипулативно така написано за да не се знае , между Покръстването и Възродителен Процес разлика няма само където 1-то успя напълно а 2-то беше Провал

8

кукла

преди 6 години

Корените на християнствота на Европа са в катакомбите от преди 2000 години. И сега както върви в скоро време християните на ЕВропа май пак ще влязат в катакомбите. Щото май вече е срамно да кажеш че си християнин. Да не говорим че в много запдни градове трудно ще намериш вече ресторант, където да ти сервират свинско.

7

Атеист

преди 6 години

Религиите са глупост. Човек ако има достатъчно време, раьум и малка доза късмет ще стане Бог. Всичко което фантазираме може да стане реалност. Ето човек мечтаеше да полети и успя. Мечтаеше да достигне звездите и почти успя. Совалките Вояджър вече подминаха Слънцето.

6

DEAD Inc.

преди 6 години

По принцип не съм никак религиозен, но мюсюлманите са ми изключително противни, някак си християнството ми изглежда, като най-човешката и не натрапчива религия!

5

Анонимен

преди 6 години

Европа има езически корени и древноримски корени. След това става християнска. Дълги години отблъсква и изгонва маврите, арабите, турците. Това пише в историята.

4

Анонимен

преди 6 години

Исус е убит като Хитлер ,от дребни завистници !

3

Анонимен

преди 6 години

Оф ама с тез религии вече!

2

Анонимен

преди 6 години

Исус е убит отюпоповете щото казал,че е син на Бога.После пък са го обявили за Бог и забравили че е и човек !После изобщо забравили че е преди всичко човек !