24

Анонимен

преди 5 години

....По думите на "проф."Танев пълният и кратък член ще си отидат, тъй като всеки език върви към опростяване.....____Това не е опростяване а оПростачване. Явно и нивото на "професорът" е такова.

23

Анонимен

преди 5 години

и защо се провеждат тези матури, като свободните места в гимназиите са повече от децата. Излишен стрес и тормоз над децата.Да се кандидатства по успех в елитните гимназии . Всяка една от тях да си направи самостоятелен изпит.

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 25Аз викам, направо с черти и резки да си служим. Не ни трябва ни азбука, ни граматика, ни нищо.

21

Анонимен

преди 5 години

Стига глупости! Всички езици вървели към опростяване!Колко са опростили английския или френския език? Изписват 3-4 съгласни букви, пък произнасят 1 звук. Същото е и с гласните им. Опростени ли са спреженията в немския език? Матурата е много опростена даже.Те не пишат почти нищо- готови напечатани отговори, трябва да посочат верния. Я да им диктуват всичко и да го пишат на момента, да видим какво и как ще напишат!Празен лист да им дадат! Да формулират и изложат мислите си! Да ги видим тогава!

20

Анонимен

преди 5 години

Аз съм за отпадане и на дедени букви като я, й, ю

19

Анонимен

преди 5 години

Абе какво ни занимавате с глупости ,учителя ,професора днес мисли само за стомаха си и удобството си ,протестират за високи заплати ,а не за високо ниво на образование. НЕ СТЕ СЕ СЕТИЛИ ЗА ТОВА ,НАЛИ ? Герб им увеличава заплатите срещу глас ,а сега че имаме глупаво следващо поколение което вижда и следва какво правят преподавателите им , ТОВА Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ! Щом човек който е станал премиер НЕ Е учил езици и логиката му за икономика е да вземе заем,защо младите трябва да учат?

18

Анонимен

преди 5 години

Ха-ха-ха ! Професор Танев ?Професор по какво ? Ракийкаи салатка може би . Всеки езиквърви към опростяване ?Нито един език не върви къмопростяване . Но при всичкиезици действа универсалниятзакон за икономия на времето.А българските професори майвървят към опростачване .

17

Анонимен

преди 5 години

*** народ се управлява лесно. Това е целта на всички реформи.

16

Ядосан

преди 5 години

До АнонименЗнам-това е етимологичен правопис,но затова дадох примера--езикът не трябва да се опростява до ***,заради некадърност и нежелание да се учи.На път е да се узакони МЕ-катето,защото някои екземпляри им е по-удобно да говорят на диалект,нищо че са с "вишо" и на висок пост.

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - Кога да пишат пълен и кога непълен член е много висока топка за 80% от населението...Това може би е така! Има и друга натрапчива неграмотност, използването на "кой"! Отчайващо е да се слушат медийни корифеи, репортери и разни култур трегери като използват фрази от вида:"на кой да кажа", "при кой да отида", кой да питам" и други подобни. Тук неграмотността е повече от 80%! А да не опитваме да разбутаме спреженията на глаголите и ме-кането! Пълна каша!

14

Анонимен

преди 5 години

Ако МОН са толкова зле, как се очаква учениците да знаят повече ?

13

Анонимен

преди 5 години

5 Защото, ако напишеш Renault и Reno, ще изговорил, две доста различни звучащи думи.

12

целата на

преди 5 години

МОН е да произвежда неграмотници.

11

Анонимен

преди 5 години

"Не може да сложиш на всички един и същ калъп. Не може и програмата да е еднаква"Не може, ама на ! Аз съм силен по физика и математика. По литература оцелявам, само защото помнех много, но наизуст, песто цели пасажи, понякога, дори и цели теми.

10

Дъртий

преди 5 години

Само секретарките от МНО се оправят успешно с пълнения и изпразнен член! Са к'во хляба ли сакате да им вземете м?

9

Анонимен

преди 5 години

Да се премахне пълният член , да се обединят и и й в една буква ,защото масово се грешат, да се признае за правилна форма "незнам" като една дума , защото така го пишат хората! Езикът няма нужда от опростяване , има нужда от по-адекватка подготовка по български!

8

Козяк 16

преди 5 години

Когато Вождът е прочел само една книга през живота си,то какво да кажем за слугите му...

7

До Анонимен 3

преди 5 години

Неграмотно си употребил члена. Това значи ли, че твоето поколение също крета на мозък от съединителна тъкан?

6

Анонимен

преди 5 години

Членът може да е проблем не само на матурите.

5

Ядосан

преди 5 години

А,защо французи и англичани не си седнат на задните части и да си оправят езиците,а?Защо пишат Renault,докато спокойно може да стане Reno?Защо някои хора не си свършат работата,пък тогава да търсим по-простото,което може да води и до простотияТА,която ,за съжаление, е сред водещите "ценности"на обществото.Нали затова ни занимават със силиконки,плейметки и пр.изчадия,а културата е навряна в ....