167

минчо

преди 5 години

Трябва да се махната ограниченията на скороста,да няма никакви правила на пътя за 2 години,системата сама ще се изчисти от джигитите ,разбира се ще има невинни коствени жертви,но си заслужава-да с еизтрепат за 2 години и след това айляк

166

Анонимен

преди 5 години

169 - Човешкото или е ужасно непригодно, за измерване на точни разстояния.

165

Анонимен

преди 5 години

174 - Аз тъй карам зад камьонпетата инпестя по 0.6-0.7 литра на 100 км. Бая офртичка си е.

164

Анонимен

преди 5 години

Одобрявам !

163

Иван

преди 5 години

По добре на 70,69 - по изискано е някакси

162

Анонимен

преди 5 години

Супер най накрая една готина регулация против простотията на магистралите да ти се залепват на един метър.

161

Анонимен

преди 5 години

*** нищо не сте разбрали - не вие ще преценявате дали сте на 70 м от предната кола, а катаджията. А нашите катаджии имат набито око.

160

не

преди 5 години

Абсурдна е държавата.

159

аха

преди 5 години

До Анонимен Глупости.

158

няма горе-долу

преди 5 години

До Анонимен Пише 70. При 69 си в нарушение. При 71 пак. Носи си рулетка.

157

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 167Ами как тогава шофираш без да си в състояние да премериш колко е горе долу 70 метра?! Като казвам горе долу имам предвид дори 60 метра, да кажем, което е достатъчно за средна скорост от 120 километра. А пък най-добрият вариант е да оставяш повече дистанция! Защо българина не го разбира това просто правило та даже го класифицира като виша математика! Да, напълносъм съгласен за новото правило което хиь даже не е ново на запад! Вместо да се трепем нека го спазим за да сме живи!

156

Анонимен

преди 5 години

Сега журналисти услужливо ще публикуват статистика, която показва, че всъщност основната част от катастрофите в България се дължат на неспазване на дистанция. Те винаги разполагат с необходимите данни, които да доказват какъв убиец на пътя е българският шофьор и как трябва да бъде глобяван повече... за негово добро, де.

155

Анонимен

преди 5 години

После идва моментът да накарат всички водачи да оборудват колите с устройства за измерване на разстоянието до предната кола, а някоя фирма, близка до ГЕРБ да се заеме с продаването на въпросните устройства.

154

Анонимен

преди 5 години

Търсят начини за събиране на повече пари от глоби. Като се залостят на някой път ще пишат актове нон-стоп за цялата смяна, защото това е нещо, което много малко вероятно някой да спазва. Даже биха направили дистанция от километър между колите, ама много ще бие на очи, че целта са глобите. Кофти ситуация - на мен няма кой да ми плаща глобите от бюджета като на Боко, т. е. човека си плаща за нарушенията с нашите пари, на данъкоплатците.

153

ПроСоТо

преди 5 години

малоумията на "Боко Харем",изсмукани от пръстите и "легализирани" като "правила и закони", ще ни държан на първо място в Книгата на Гинес в категорията "По-по-най-големи безумия".

152

Анонимен

преди 5 години

Дистанцията между автомобилите е функция на скоростта. По-висока скорост по-голяма дистанция. За всеки водач тази дистанция е различна в зависимост от неговите реакции. Не може да се кара с 20 км/ч и да се изиква 70м дистанция. Това е пълна глупост. От друга страна при 140 км/ч 70м дистанция за повечето водачище се окажат недостатъчни, ако предния водач рязко спре или пък при лоша видимост се удари в препятствие пред него.

151

х

преди 5 години

В САЩ по магистралите се кара броня до броня, защото Американците са проклети и ти пречат да се престройш от лента в лента за това в правилника има минимална дистанция - за да можеш да се престройш в друга ленте без някое проклето негро да ти пречи !

150

Жоро

преди 5 години

До П. СтефановТака е напълно си прав, и аз написах нещо подобно, но ми го изтриха.....За безопасно шофиране важи следното правило - разстоянието между теб и предния автомобил трябва да е 3 секунди - т.е. когато тоя отпреде подмине даден обект, ти трябва да подминеш същия след 3 секунди. Скорост 140км/ч с е равнява на 38 м/сек, т.е. истинската безопасна дистанция е почти 120м. 70 метра са нищо. Друг е въпроса как ще се следи, доказва и наказва нарушението.

149

П.Стефанов

преди 5 години

Не е абсурдно.При 130км. В час.70м. са нищо.

148

Знаещ

преди 5 години

Много ми е странно, дали тези щуротии ще важат за населено място ? Я си представете Цариградско шосе или пък Малинов ? Дистанция ли - дърво дряново за вас - МАРШ