30

Как се прави

преди 5 години

До Анонимен 28По книжарниците продават специални кочани с разписки - на всяко едно листче от този кочан пише "Разписка за наем" и има пореден номер. Всеки път, когато си плащаш наема, ще искаш хазяинът да ти попълва една такава разписка - там има отделно каренце, в което се вписва за кой точно месец е този наем. В други каренца се отбелязва кой, на кого, колко лева плаща като месечен наем и се отбелязва също така точният адрес на имота. Така ще имаш доказателство, че си предплатил наема.

29

До 22

преди 5 години

Във Варна е същата работа. Над 20% жилищата са празни, а към момента е страшен бум в строителството. Купували за инвистиция :) Балон, Балон, Балон, ама народа ***. Банките като вдигнат лихвите след някоя друга година и гледай.... През предишния балон, преди кризата, съседа си купи къщата за 250000евро. Сега въпреки бума не може и за 120000 да я продаде, ама инвистиция.....

28

Софето

преди 5 години

Познавам доста богати хора, милионери. Имат жилища, къщи, вили и т.н. , а повечето от тях живеят под наем :))))) Нали се сещате.

27

Анонимен

преди 5 години

"да разкатаят фамилията на най-дребните наемодатели чрез глоби за укрити доходи."От 8 години му плащам наем на хазяина. Само от мен почти си е възвърнал инвестицията, а досега ни един касов бон не съм видял за всичките тези години? Кой укрива доходи?

26

До Анонимен 3

преди 5 години

Веднъж ги съобщиха.Нали веднъж, през соца, когато посолството на САЩ се помещаваше в сграда в центъра на София, точно преди Нова година бяха окачили на витрината си списък на българските милионери?Тогава районът около посолството беше отцепен, защото народът буквално полудя.Но се разчу кои са в списъка. Сред световно известните ни оперни певци, чиито доходи са ясни, беше и синчето на Тодор Живков, което нямаше иедин ден трудов стаж. Също и една второстепенна актриса хубавица. Тя пък откъде? :)

25

До LosHo

преди 5 години

Една съседка така си даде под наем магазинчето.Някакъв се споразумял с нея да превежда наема по банков път.Цяла година не му видя очите, но си получаваше наема на точната дата.Цяла година магазинът стоя заключен,никой не дойде в него, през витрината и стъклената врата се вижда всичко.Щом изтече годината, съседката побърза да прекрати договора, страх я беше да не е бандит. Обади му се на мобилния - друга връзка с него нямаше, казал, че е в чужбина и че никой не живее на адреса, посочен в договора

24

Анонимен

преди 5 години

Изпадат ми 1,2 млн. нетрудови... Декларирам наем от 100 000 лв. месечно за гарсониерата на баба ми (примерно). Подавам годишна данъчна декларация по чл. 55 от ЗДДФЛ. Плащам 10% на НАП. Остават ми малко повече от милион изпрани, декларирани и законни. С това ли се похвалиха НАП? Че има още 108 като мен??

23

С 1-2 наема отЖилища

преди 5 години

или магазин, няма как да забогатее, защото яде и живее от тези пари.Малко са тези, които са наследили по няколко магазина на бул."Витоша", "Граф Игнатиев" или "Пиротска". Но те пък обикновено имат деца и внуци, така че наследниците са повече. Едни наследиха банкова сграда, но са общо 16 семейства, направете сметка по колко им се пада.И аз предполагам, че целта на тези статии е да настроят общественото мнение и да разкатаят фамилията на най-дребните наемодатели чрез глоби за укрити доходи.

22

Анонимен

преди 5 години

20 - Това само вдига цената на жилищата. В скандинавието, проблема бе решен, с налагане на капак, на жилищните сгради, според сградата, квартала и оборудването.

21

Анонимен

преди 5 години

Българите намаляваме с 50 000 души на година, необитаемите жилища са се увеличили двойно за 10 години - от 600 000 до 1 200 000. В София 24% от жилищата стоят заключени и не се обитават. В същото време държавата всяка година раздава хиляди разрешителни за нови строежи, а цените на жилища и наеми растат на пук на всякаква пазарна логика. И това ако не е балон?

20

Анонимен

преди 5 години

Започна се ! Липса на надзор, липса на ограничения и така.Сега, човек изкарал милион от наеми, може да инвестира 900 000 лева в ново имоти. И така, до безкрай. В един момент, ще има хора, с по стотици, ако не и хиляди имоти.Представете си, че в един град, 300 души държат жилища, за които ще стигнат за 30 000 семейства ? Чакайте, да ви го обясня - огромни анюеи, огромни жени на апартаменти, до такава степен, че никой няма да иска да продава. Все едно, да продадеш златна мина...

19

Анонимен

преди 5 години

От догодина ГЕРБ мисли да вдига данък имоти. За някои райони - около 2 пъти.Ще вдигнат само след втори апартамент. Прогресивен данък за тези с по 10 апартамента. Но те пак ще му намерят цаката. Ще ги прехвърлят на жената, децата, бабата, вуйната и т. н.

18

Ха ха ха

преди 5 години

Ясни са ми като бял ден.И децата знаят, че става въпрос за жалките наемчета от стаи,таванчета и мазета, върху които не плащат данък повечето градски бедняци.Онези, които са с по няколко жилищни имота,няма как да крият наемите, защото съседите им от злоба ги клеветят. Наем от магазин също няма как да се скрие,защото търговецът си го отчита като разход и в повечето случаи в договора с хазяина е предвидено самият наемател да внася в НАП този данък авансово.Ще опухат и бедняците като брашнен чувал

17

Анонимен

преди 5 години

И моя хазяин иска да става милионер от наеми. Пак ми вдигна наема на гарсониерата.

16

Анонимен

преди 5 години

Само от наеми милионер не се става, освен ако не даваш под наем огромни сгради. Колко ли такива собственици има в България?Сигурно се броят на пръстите на едната ръка.Бойковците са намислили нещо друго - нали пълнят хазната главно с данъци, такси и глоби.Сега ще повторят 1 000 пъти, че сума ти народ са станали милионери от наеми, ще подработят общественото мнение за да наложат по-голям данък - върху "печалбите" на градски баби, даващи под наем1 стая от 2-стайната си панелка, за да не гладуват.

15

Анонимен

преди 5 години

Шестоапартаментчикът е милионер и без да ги дава под наем! Може и да е милиардер, но на кой му пука, нали сме стабилни

14

Дедо

преди 5 години

Значи и Фандъкова с мъжа й трябва да са в списъка - нали имат цяла сграда в "Манастирски ливади" с 30 и няколко апартамента ВСИЧКИТЕ под наем - ама ги няма!Що ли???

13

Холандец

преди 5 години

Един *** пример: Ако в Холандия си направя ремонт на банята, трябва да докажа от къде са ми парите. При нас... ако имам пари, това е достатъчна презумция за недосегаемост.

12

Sara

преди 5 години

Къде е ДАНС

11

GG

преди 5 години

Заглавието трябваше да бъде:"109 българи перат милиони чрез фиктивни наеми"