44

Loyko

преди 5 години

Bulgarite mnogo barzo zabravihme,che parvite istinski uchebnici v nashite uchilishta sa prevod ot Hrvatski.Zatova bulgarskija ezik e po blizo do hrvatski,a ne do makedonski,kaktonashite pishman patrioti i istorici lazat non stop....

43

Анонимен

преди 5 години

Той нали ТИТО създаде Македония в 1945 г. Дотогава си е била Южна Сърбия, Вардарска Бановина и пр.Затова да я нарекат ТИТОВА МАКЕДОНИЯ, в чест на създателя на държавата си.

42

Анонимен

преди 5 години

ФАЛШИВА НОВИНА РАЗПРОСТРАНЯВАНА ОТ ГЕРБ.

41

Burzum

преди 5 години

РИМ!

40

anonimen

преди 5 години

Това не е истина нищо официално не е признато просто едно предложение.В Гърция останалите партии и президента са против защото Солун е бил в района на илинденското въстание и това значи,че Солун и северната чат от Гърция са македонски.Иска им се на някой наши политици да се покажат за умни послушници но гърците няма да признаят това име.

39

Някакъв

преди 5 години

Семло и издържано в исторически план - МАКЕДОНСКА БЪЛГАРИЯ!

38

Република Мъка

преди 5 години

Най - правилно и вярно етнически е Албанска Македония. Илинденско Преображенското въстание е българско въстание а сега в това нещо Македони за българи се признават малцина. И тази част от историята си ли даряваме и се отказваме от нея? И друг вариант на име има и то ще е най-вярното МЪКА. Защото това нещо откакто са го създали Сталин Тито и Димитров е било и е МЪКА и за себе си и за всички други.

37

Анонимен

преди 5 години

Аз предлагам да се казват Албанска Македония или Сръбска Македония

36

Анонимен

преди 5 години

Илинденска Македония означава Българска Македония. Македония като географско име. Голям автогол за македонизма.

35

Анонимен

преди 5 години

*** *** име,толкова време умуваха и такава тъпня как можаха да измислят немога да разбера що не я кръстят Западна България и да се реши проблема ...така и така всички антички имат Бугарски пасоши.....

34

Край

преди 5 години

Що се не кръстат Юнашка Империя Великомакедония .

33

Анонимен

преди 5 години

Дано да се разберат.Още по хубаво е ,че гърците в тяхната историография наричат бунта от 1903 г. Голямото българско въстание.Одобрявам:-)))

32

Анонимен

преди 5 години

На Балканите както и да се нарече една маса от хора, все е правилно, защото всичко е мешано.

31

Анонимен

преди 5 години

Бе, имат се за различен народ. Затова толкова бързо са се обезбългарили!

30

Анонимен

преди 5 години

А ние съгласни ли сме с такова име?

29

Анонимен

преди 5 години

Стоян Новакович "...В тази посока ми се струва като най-необходимо съставянето на един специален буквар на македонски диалект за Македония. В този буквар би трябвало с македонския да се спои и сръбският буквар, но така, че македонският да представлява две трети, а сръбският една трета, при това във втората половина. Букварът би трябвало да се напише със сръбски правопис, с цялото необходимо внимание за истинска и добра транскрипция на македонския диалект..."

28

Гробокопач

преди 5 години

Името трябва да бъде Българска Македония, за да се разграничи, от гръцката част, която един ден, ще си върнем отново де.

27

Анонимен

преди 5 години

македонци, илинденци и накрая Българи

26

Анонимен

преди 5 години

АКо бъде Илинденска Македония, трябва с много условносит да се работи - че националността им се формира от втория Илинден 1944, а не от първия. Но не мисля, че ще стане твърде малко време има. Учудвам се, че не чувам позиция от нашите дипломати нито за Църквата, нито за името, нито за езика. Не бе проблем да поискаме езика на Нова Македония да е южнославаянски или сърбо-български.

25

Анонимен

преди 5 години

Нека да са Нова Македония, много по-разумно е. Тяхната народност се създава през 1947 след грешката на Коминтерна, а държавата им - 1991. Към Нова Македония нито гърците, нито ние ще имаме претенции, защо мълчим?