17

Анонимен

преди 5 години

Розите - хем , хем ... Хем в Рая , хем в Ада - но няма го майстора . С една проста работа няма кой да се справи , а предстоят вечни реформи и промени .

16

Sladko ot rozi

преди 5 години

Като е толкова евтина суровината, защо сладкото от рози е толкова скъпо? Едно от най-скъпите е, гони 13 лв. килото. А има толкова меко слабително действие, че е мечта. Има някакъв сок с миризма на рози - разкошен е. И едно голямо браво на отглеждащите градинските рози - напоследък си купувам страховни сортове - едри, не миришат да привличат пчели, цъфтят непрекъснато. От един любител на розите - много благодаря. А няма ли как да им махнете и бодлите?

15

Тоцила

преди 5 години

Сега идва ред и на лавандулата...много се зася по Добруджата

14

Анонимен

преди 5 години

Тези , които протестират са робите на "производителите" по документи!За субсидии от ЕС немогат да вземат, но субсидии ще си вземат от Бг .

13

БЧК

преди 5 години

Га беше 5лв. /кг. никой ни рива

12

House M.D.

преди 5 години

А защо не играят на фючърсите?

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10Не говоря за всички, но тези, които имаха желание за това, и даже бяха готови да изнасят директно за чужбина ... Бяха заплашвани. Сега, планът на едни хора отгоре е, да съсипят индустрията и после, като лешояди, да я разрушят и може би, след 15-20 години, нечие от децата им, ще реши да се занимава с редовен бизнес.

10

Анонимен

преди 5 години

Що не им осигурите направо и берачите, и пазарите, и разсада и машините. Направо и тях платете от бюджета! 30 години демокрация и тия тюфлеци не можаха да,си направят браншова организация която да им пази интересите и да се грижи да има пазари! А инъче собствениците са големи бизнесмени!

9

Ангел

преди 5 години

В случая липсват прекупвачи които да спекулират с цената.Завода плаща толкова и си е изчислил ,че повече няма как да плати! Явно няма търсене на розово масло.Явно и потребителите тук, и в чужбина, не се нуждаят от този продукт!Има ли смисъл от субсидия?Това все пак не е храна! Смятам ,че е най-правилно да изкореняват масивите и да засаждат почвата с нещо по рентабилно.Дали ще струва 1,6лв/кг или 1,80лв/кг след субсидия това няма да им спаси положението!

8

Анонимен

преди 5 години

Как България преди 28г. произвеждаше българската розово масло и хем розовите насаждения беха много повече, хем и пазара го лапаше та не стигаше. Какво стана от както сме в ЕС?

7

а за берачите?

преди 5 години

Държавата ще им даде субсидии. Те ще платят ли достойно на берачите на рози с част от тези субсидии? Или пак ще реват, че изкупните цени ниски и ще плащат на берачите жълти стотинки?

6

Анонимен

преди 5 години

Трябва Закон. Власти който да следят за изпълнението му. Правителство което да бди и милее за родното. Все неща които не съществуват в България

5

Анонимен

преди 5 години

какво се занимавате с тези мутри от бг,да ви обират труда и да се подиграват,а бе след толкова години не разбрахте ли че тука няма надежда,от три години ме няма и ме е яд че не го направих по рано..където съм аз няма да забогатея,но ми е спокоино и не се лишавам от потребните неща от които в бг не можех да си ги позволя всеки месец..и наи важното е сигурноста и спокоиствието..за което в нашата държава го няма

4

Анонимен

преди 5 години

Ами, пазарна икономика! Тъжно! Кого го интересува дали си произвел нещо, след като никой няма нужда от него!

3

Анонимен

преди 5 години

Какъв пройзводител си като не можеш да си продадеш продукта. И ревеш за държавата? Всяка година ли ще ревеш?

2

Анонимен

преди 5 години

Тия производители все държавата търсят.?

1

zeus

преди 5 години

Проблема не е само при розите, а за всичко, което все още се произвежда тук. Един се бъхти цяла година да произведе нещо, а накрая мyтрата прекупвач и търговеца печелят повече от него.