60

firebg

преди 5 години

Много интересна статия!

59

Анонимен

преди 5 години

До чекистТакова шествие не е имало.

58

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2Да, добре е да има такива подземни помещения. Никога не се знае дали няма да потрябват на народа или на управляващите, всичко се случва.Но защо допуснаха това хубаво здание да попадне в ръцете на онзи свинар? Сега от него ли зависи ползването на тези огромни подземни помещения?

57

Анонимен

преди 5 години

За съжаление, и криминалният контингент още преди Девети септември е познавал някои от тези проходи и ги е използвал. Дали това се практикува и сега, не знам.Но ми е интересно, дали след Девети септември нашите управляващи са допуснали новият окупатор до катакомбите под София?

56

Анонимен

преди 5 години

Много хора знаят за тези подземни тунели. Един от тях до ден днешен си върви успоредно с бул."Мария-Луиза" и си е използваем.И сподвижници на Левски споменават за ползването на подобни тунели, когато е трябвало да се укрият. И някогашни търговци са ползвали подземия от Римско време, за да съхраняват там стоките си (например, сирене, за да се запази там по-дълго време на хладно). Някои софийски жилищни кооперации са построени върху такива основи и древните подземия под тях са съхранени.

55

:)

преди 5 години

Най-старите софиянци-кореняци са чували от бабите и дядовците си за подземния тунел между Двореца и Народния театър. Поддържан е бил уж за да може царското семейство да го ползва в случай на опасност, но в действителност по този тунел млади актриси са отивали на гости на най-високопоставените синьокръвни господа от Царството - така, че никой да не разбира за тези визити в късна доба.

54

Софийските катакомби

преди 5 години

не са само легенда. Ползвали са ги още първите християниНай-старите хора от шоплука в Средна Западна България ще ти кажат, че има подземни проходи, по които можеш да стигнеш от София, чак до местността Китка между Перник и Брезник.Знае се, че по времето, когато Царство България е съюзник на Третия Райх, германците искат достъп до катакомбите, НО НЕ ГО ПОЛУЧАВАТ. Тогавашните български управляващи и софийските общинари са имали и кураж, и достойнство, и мащабно мислене.

53

Анонимен

преди 5 години

9 септември е най-важната дата в новата история на 20-21 век, защото е свален царя и страната се спасява от окупация от НАТО Гърция и Турция.

52

Анонимен

преди 5 години

ТО НЕ БИЛО ПЕЧАТАР, А ПОЖАРНИКАР И НЕ БИЛ ТОДОР ЖИВКОВ, А БОКО БОРИСОВ.

51

Анонимна

преди 5 години

Де да дойдеше Живковото време,по-добре,такива тунели,защото е имало и за народа,а не този дебеловрат крадец.Всеки гласувал за него,нека си направи извод и пак да гласува,ако не му говори съвестта

50

Анонимен

преди 5 години

Срамота, пазач на Живков става премиер. Разбирам да е като Живков, но тази тиква става само за пазач, не за премиер. Да охранява президента или някой друг, повече ще му отива.

49

чекист

преди 5 години

До Пальо Това е тунел до ГКП/ Главния команден пункт/. Той е на около 30 метра под земята. Там по време на военни действия начело застават Министърът и началник щабът на армията и ръководят . Пригоден е и за скривалище на Политбюро, МС и прочие. Издържа на пряк ядрен удар от типа на този в Хирошима

48

чекист

преди 5 години

продълж Шествието беше стигнало вече до Орландовци, а в краят му все още прииждаха хора пред Мавзолея-няколко километра. И това , ако е тайно изнасяне и погребване на тленни останки!? Толкова ли е трудно да се погледне в теченията на вестниците от тогава или в архива на БНТ, та се пишат глупости

47

Пальо

преди 5 години

А защо не казвате нищо за тунела който отива в Бояна в резиденцията

46

чекист

преди 5 години

Не разбирам защо се плаща за подолни статии. Пълно е с невярна информация. Нито тунелите са били тайна/някои наистина бяха бомбоубежища, нито Димитров е ваден тайно от Мавзолея. По молба на роднините на Димитров тялото му бе изнесено и погребано в Централните софийски гробища. Процесията бе грандиозна по мащабите си-казват , че само погребението на Борис е било толкова многолюдно-бих добавил и това на Гунди и Котето. Траурното шествие/редицата беше около 10ина човека/ беше вече стигнало продълж

45

Анонимен

преди 5 години

А какво прави президента сега?

44

Един полу-неграмотен

преди 5 години

Един полу-неграмотен печатар (Тодор Живков) управлява България повече от 36 години с помощта на СССР и БКП. Да ни е честито другари...! Слава богу и СССР и БКП и печатарят вече ги няма .

43

Анонимен

преди 5 години

Dase proveri tynela na Valeri Timev ot grad Razlog ,kak podari evropari4ki na dqdosi ot Razlog.Bez da rabotih cql jivot i nakraq poly4avah 100000 lv.Bez kapka tryd.

42

Анонимен

преди 5 години

Imali tyneli mejdy ,kmetove, rodnini i evro sobsidiii.

41

Отговор

преди 5 години

До Анонимен 30 Демокрацията строи метро за хората , а не тунели за сатрапите.