37

sd

преди 5 години

от 1947 арабите унищожават Израел с решаващата помощ на руско-савецките другари, ама още са до никъде

36

Анонимен

преди 5 години

Не си мислете,че това е ***,необмислен ход.Блокира се търговията между Европа,Русия,Китай,Иран,затова и европейците се разграничиха и продължават да са "за" споразумението с Иран.

35

Анонимен

преди 5 години

Правилно казва този долу.Иранците не са араби,а персийци,една от най-древните цивилизации,от тях произхождат европейците.Те са мюсулмани,но преди време не са били силно религиозни,от древните перси произлиза и Зороастрийската религия.Ирак са араби.Тяхната история я знаете,те разпространяват исляма над другите държави и народи,включително и в древна Персия. Иран - перси, Ирак - араби!

34

Стамат

преди 5 години

Идва края на хегемонията на ФАЩ и Исраел!

33

Щирлиц

преди 5 години

Е,ще го отнесе 53-тия американски щат,но няма как-свободата и равенството искат жертви,ха-хаааааааааааааа.

32

Анонимен

преди 5 години

Най-голямото перо в износа на САЩ са военните конфликти. Всичко останало го внасят от Китай или го крадат от бананови васални държави, като Евробългария.

31

Анонимен

преди 5 години

Както се вижда, САЩ загубиха войната в Сирия и се подпалват нова. Оръжейният бизнес еска нови пазари.

30

гого

преди 5 години

израел утрепа 60 човека, няма резолюции, Томахавки и евроатл ценности, сякаш 60 *** са смачкани.

29

Пян_Гъ

преди 5 години

Когато не сте сигерни как да осмислите една ситуация, приложете огледалния принцип: разстрелват ок. 60 израелци и раняват няколкостотин (без значение кой го прави) - хладнокръвно, със снайпери и гранати. Какви ще са заглавията в пресата? "Анти-сем-итизъм", Холокост, расисти... Резлтатът? Светкавична резолюция на ООН с/у агресора, санкции, военна намеса и съд с/у аватарите на "анти-с-изма"... Е, сега що не е така? Има ли, питам аз, конс-пира-ция, цион-истки диктат, расизъм и т.н.?

28

Рекс Тилърсън

преди 5 години

Богати и напреднали са защото са разграбили почти целия свят. Единствено Русия, Китай и Иран се държат. Войните и конфликтите никога няма да приключат. Поне не и докато има хора. Защото едната част на света тъне в лукс, разкош, прахосничество, а другата буквално умира от глад.

27

Рекс Тилърсън

преди 5 години

До Стефан. Знам, че въпросът ти е реторичен но все пак. Нито един ден. Всъщност икономиката на САЩ от ВСВ е построена изцяло върху (разпалване на) конфликти. Конфликтите са най- доходоносния бизнес. Но не само. Разединяват света и хората. Затова САЩ винаги използват концепцията : "външен враг". Така консолидират обществото си и го контролират. Когато хората се страхуват от "демони" които могат да изядат от вън се обединяват. От ВСВ насам САЩ са нападанали едно 50 държави и свалили правителства!

26

Анонимен

преди 5 години

Какво се случи с т.н. поход на завръщането. Загинаха 55 палестинци. По интересно е кои са загиналите палестинци? 50 от тях са активисти на Хамас, организация която се бори за унищожаването на Израел. Това показва че израелците не са стреляли безразборно по тълпата, а предварително са знаели по кого да стрелят. След кървавата вакханалия от 14 май изведнъж Насрала началника на Хизбула се отказа да атакува Израел и Голан, а само 24 часа преди това призоваваше за пълното унищожение на Израел.

25

Анонимен

преди 5 години

И кой ще я води тази война в Близкия изток? Иран ли, или Русия? Иран беше смачкан за една нощ в Сирия. Докато се окопити отново ще трябва да минат поне 10 месеца. Всички складове с оръжие и боеприпаси всички ирански дронове а също и бронетехника бяха ликвидирани за 2-3 часа от Израел. Русия стоеше като страничен наблюдател и гледаше резила на съюзника си. Хисбула и Хамас прибраха байряците и оставиха няколко хиляди неориентирани палестинци да атакуват с камъни и дърве израелските граничари.

24

Анонимен

преди 5 години

Много неадекватно заглавие. Че то и сега има война в Близкия изток.

23

стефан

преди 5 години

Представете си САЩ без техните 600 бази по света и нито един военен конфликт. Според вас колко време ще издържи икономически САЩ в това хипотетично състояния, защото според мен най-много 5 години и ще се" взриви " от вътре. Та това е САЩ!!

22

Лицемерно ООН

преди 5 години

И Ердоган и Иран, и Русия, и Саудитска Арабия, и Израел, и САЩ, и Китай си преследват своята си политика-всеки малко ли по-вече е лицемер, чувства се велик и самодостатъчен. Да оставим това, а да се концентрираме върху фактите: Убити са над 100 души, без да са с огнестрелно оръжие в ръка и без да са пресекли граница и без да има ранен от Израел-протестирали са!И за всички нас, анонимните човеци-прашинки,държавни големци до папи, попове, ходжи-"те, умрелите са си виновни..."

21

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 19Ние и окупационен данък плащаме , но сега си имаме държава !Ако не бяха го направили руснаците , можехме да изпаднем ситуациите на Кипът или Гуланските възвишения .Окупирани са *** никой не си мърда пръста !И при нас така можеше да е , бунтове , въстания и пак само да ни "ожалят " и нищо да не се случи !Така ,че ... добре ,че тогава ни освободиха руснаците !

20

...

преди 5 години

Бе не знам *** знам, че Ванга беше предсказала, че Европа ще е мюсулманска! За близкия изток не знам! Може би дори евреите няма да могат да устоят на мюсулманите и накрая ше вдигант белто знаме! Отделно, че с това глобално затопляне все повече и повече земи там ще стават пустиня, та и това също е доста силен фактор! Отделно, че се вижда, че май май само Путин, Ким и Си си разбират от глобална политика и от интересите си! Тръмпа засега май Путин доста точно си го избра, *** ше видим за напред де!

19

ДО ХАНДЕЛ,ПАНДЕЛ

преди 5 години

До HandelИРАН НЕ СА АРАБИ МИЛО МОЕ НЕЖНО ЧЕРВЕНОДУПЕ ДЖЕНДЪРЧЕ,А ПЕРСИИЦИ.....ЧЕТИ МИЛИ МОЙ,ЧЕТИ--АБЕ ВИЕ ВСИЧКИ *** ЛИ СТЕ СИ КУПИЛИ ДИПЛОМИТЕ БЕ..

18

Handel

преди 5 години

Ква война бре? Нали страхливите аpaби се опитаха вече на няколко пъти и за няколко дни се разбягваха като мишки? При това с неограниченото финансиране и доставки на всякакво оръжие включително танкове и самолети от Съветския Съюз. Слуховете за война се раздухват от Ердоган и Иран с надеждата да увеличат влиянието си. Ердоган и като върви сънува величието на някогашната Османска Империя, която владееше целия Близък Изток.