28

Анонимен

преди 5 години

Тези томове се намират лесно, струват не повече от няколкостотин лева всичките и като информация не са нищо особено, тъй като са пълни с преиначени факти. Историите и енциклопедиите от комунизма не струват и пет пари, защото в тях няма почти нищо вярно.

27

Анонимен

преди 5 години

Хубав си беше комунизма. Жалко до къде стигнахме. Деградирала нация пълна с омраза. Скотове а не хора. Сигурно това си заслужаваме. Наркомани , *** ,бандити и оскотели хора. Пълен разпад.

26

Анонимен

преди 5 години

Клошарите ги взимат от кофите и ги издават на вторични суровини за хартия.

25

Абе ей

преди 5 години

Комунисти такива, стига сте манипулирали. Том от 1 до 7 в компект се намират з а80 лв. Средно за по 10 лв на книга. Нищо ценно, а компанията алкохолици и комунистическите ДС мекерета начело с Фол са писали някакви небивалици. Моля ви се, нищо скандално няма тук, освен че журналята се хваща да си изкарва хляба с евтин патрЕотизъм като опъне някоя друга носталична струна в душите на измъчения 80%ов матр'Ял... И какво като на някоя книга с изписана дума "България" е в кофите? Това нещо променя ли?

24

тнт

преди 5 години

Има някои от коментиращите,които са ги купували да си украсяват секциите и никога не са ги чели. Но имат мнение за тях?! Те и сега не четат история в нови издания,но пък "знаят" всичко за нея. Що се отнася до Интернет, той помага много, но не може да е главен източник за познания по история. Печален пример е Уикипедия,където може да откриеш много недостоверни факти. Който не чете книги няма да разбере това.

23

Дзъ

преди 5 години

Има пазар за тези томове, но при комплект от 1-6 том цената е не повече от 200 лева. Без значение каква е цената - за изненада на доста хора има и такива, които не само ги купуват, но и ги четат...

22

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

некой решил че смуканите от пръсти "факти" на александър фол и останалите водкаджии не стават и за в печката, а гоуемия патреот ги извадил от *** и ги дарил на...училище. да ги беше занесъл в родилното, да е сигурна инфекцията със стрептококи

21

брее

преди 5 години

Нищо ценно не виждам и аз.Вместо ИСТОРИЯ може просто да изучаваме морал и любов между хората.

20

НА СЛАВЕЙКОВ

преди 5 години

Преди да почнат ремонтите де, ги продаваха по 5 лв тома, а като не са в колекция по 1 лв. Тези комунистически издания не представляват никакъв особен интерес за колекционери или историци. Какво дарение е направил младежът - неща намерени на ***, както каза някой по-долу, не знам. Клик байт новини. Нищо скандално няма тук. Все едно утре някой да снима на *** кофичка кисело мляко, на което има български трикольор и да ревнат "Аааау! Ужас! Българското знаме е в ***!"...

19

Анонимен

преди 5 години

Боян Радев намери разни иманета и ги дари на НИМ....по логиката на 16 това дарение ли щом е намерено в земята или не е дарение?

18

Анонимен

преди 5 години

Дарение може да направиш след като си намери нещо навсякъде. Единственото условие е да напишеш, че го даваш ти самият. как си се сдобил с него е без значение. може да изкопашеш имане от земята и пак да го дариш.Всяка антикварна рядкост струва ужасно скъпо.Официалната цена на тези книга е 80 лева, но от тях има запазени по 1-2 бройки, нормално е на черния пазар да са над 200-300 лева.

17

Анонимен

преди 5 години

91-ва така се горха десетки тонове книги от читалища и библиотеки, още го помня като бях студент във Варна. Някой се опита успешно да заличи част от българсакта история...

16

Анонимен

преди 5 години

6 - може да са минали през редакцията на Политбюро, но в тези томове има само факти. те са писани от най-големите умове за времето си. например ние имаме един голям левскиевед, по отновав реме - Уван Унджев - и именно той е писал за Левски . за траките е писал Фол и т.н., хора, доказали се в науката. Да, естествено че не е можело да се пише лошо за Русия, но на фона на цялата наука това е било най-доброто от всичко. Тук има и много сериозен анализ на битките и културата на България.

15

Анонимен

преди 5 години

Този, който ги е изхвърлил сигурно най-патриотично се бие в гърдите: ***, ***.

14

Анонимен

преди 5 години

България беше достигнала своя културен апогей по време на социализма. За разлика от СССР, където се отричаше миналото до революцията, България се будеше всяка сутрин със средовековната песен Зора Зазорила. Сега пренаписването на историята е факт - турско присъствие, комунизъм в учебниците и ежеседмичните скандали в МОН за съдържанието им. Някаква външна сила жестоко напира да се измени родовата памет на българина.

13

ИСТОРИК

преди 5 години

Гарантирам Ви, че тези комунистически издания са с някаква изродена версия на нещата. Не виждам защо се вдига толкова много шум за нищо.

12

Анонимен

преди 5 години

официлната цена на един такъв том е 80 лева, но на Славейков можеш да го намериш и за 300 лева, защото са антикварна рядкост

11

Анонимен

преди 5 години

тези истории са писани от най-добрите учени, но днес всичко това го има в интернет, а томоте са много обемни, да не говорим, че част от информацията е остарял, затова много хора си изхвърлят книгите, защото не им се занимава. Иначе има много училища, читалища, библиотеки, които биха купили такива книги, но те искат опис, да не е драскано по тях и т.н.

10

до някои по долу

преди 5 години

Колко от вас са отваряли тези томове, нямат нищо общо с учебниците по история нито с тези от соц-а , нито с днешните, защото не са писани за шир-потреба .

9

нормално

преди 5 години

Вдеки ден хора от ПО- ДОБРОТО, ПО -ИНТЕЛИГЕНТНОТО и израстнало без чалга поколение хвърлят хиляди левове.през балкона , на какво да научат децата си .