59

А ТАКА

преди 5 години

До Keyser - Розопризвод..... преди 2 години като имаше търсене И МНОГО СПЕКУЛА от тарикат фермери и прекупвачи, цената стана 6 лв , нали ?????? розоварните трябваше или да останат без стока за търговия или да получат масло на безумна себестойност - познато нали? сега е същото ама за розарите и с обратен знак.... всяка година си е неква драма. ПАЗАР да го *** !

58

Анонимен

преди 5 години

Добре, защо това сладко от рози е толкова скъпо? То е едно от най-скъпите. Има и сок с аромат на рози - също е чудесен. Знам, че на чужд гръб лесно се дават съвети, но и това е реализация. И бих искала да поздравя разсадниците на рози - невероятни екземпляри съм взимала за градински рози последните години - страхотни цветове, огромни, без аромат да събират пчелите, цъфтят до октомври. Само да можете и без бодли да ги правите, че се изподрах. :-) И им отчупих бодлите, да видят те как ще бодат

57

Анонимен

преди 5 години

Ми берете си го сами бе!Що, мързи ли ви? Нали миналата година ви бях на празника и гледах кой се навива да ви работи - ***.т.е. Щом тази година и те не се навиват, значи не сте конкурентни.....

56

ист русофила.

преди 5 години

От розовото масло печелят купувачите на маслото.В природата животните се делят на жертви и хищници. Нали се досещате кои са жертвите и кои хищниците.

55

Keyser - Розопризвод

преди 5 години

Извинявай разбирачо, но пропускаш момента, че розата трябва да се превари на деня, тоест продукцията трябва да се реализира в деня на брането. Всички розоварни, не само в района, но и в цяла България дават същата изкупна цена, как да си намеря пазар за продукцията? Говоря за смемен бизнес между 20 и 50 дка, който уж трябва да е гръбнака на икономиката по малките населени места.Очаквам адекватен отговор!

54

Анонимен

преди 5 години

Тез рози са златото на България. Ще го провалят.Както стана с тютюна, лавандулата, киселото мляко, виното, агнешкото месо...Не сме голяма страна, но имахме продукти, ценени от векове, с традиции. Продуктите, които на пръв поглед не са съществени, но бяха с най- добро качество тук и имахме утвърдени пазари за тях. Най- важното подчертавам- качество и пазари- го имахме наготово в наследство. И него затрихме.

53

юбералес

преди 5 години

Навремето преди 1945г., когато България произвеждаше десет пъти повече розово масло от сега, селяните не чакаха, а сами си беряха розите. После не продаваха цвят, а сами си варяха цвета в казаните. Така стигаха до маслото, което го съхраняваха в мускалчета и си го продаваха цяла година където си искат. Розите им бяха нежду другото и им запълваше поминъка през май.

52

Анонимен

преди 5 години

До Keyser - РозопризводЩе договориш по- добри изкупни цени. Преди да предприемеш каквото и да е, ще проучиш пазара, ще създадеш контакти, ще го направиш сам, ако имаш потенциала, ако ли не- ще платиш на консултанти, икономисти и пр. да ти я свършат тая работа. Как се захващат с ДЪЛГОСРОЧНА заетост без нужните стабилни партньори? Кой да им изкупи розите- държавата ли? Кой да ти създаде бизнес- партньорствата? Държавата ли? Комунизма си отиде отдавна. Вие чакате на държавата. А сте частници.

51

Анонимен

преди 5 години

Всичкото розово масло е за износ. Ако не ви бива да договорите добри цени от богатите страни, като САЩ, Япония, Франция и Южна Корея, значи не ви бива за капиталисти. Комунистите само на планова икономика виреят.

50

Keyser - Розопризвод

преди 5 години

При изкупна цена 2,50 лв за килограм и при положение, че най-добрите берачи на рози обират между 20 и 30 кг максимум на ден, какъв надник да се плати на работника и колко да остане за собсвеника на масива, при положение, че създаването и поддържането на розов масив е изпълнено с много ръчен труд (основно) и разходи в порядъка на 4000-5000 лв на декар за първите три години, през които насажденията израстват и реколтата е минимална

49

Анонимен

преди 5 години

От всеки *** с пари, добър търговец не става.

48

Вуйчо Ваньо

преди 5 години

Бълагрите станахме по-изискани и претенциозни, мръщим се на такава работа. Затова братята роми може да се навият.

47

Анонимен

преди 5 години

Малките производители в България не наемат икономисти да им защитават интересите, а разчитат на случайни прекупвачи и случайни партньори. Затова и печалбите им са малки и за работници не могат да плащат.

46

Анонимен

преди 5 години

Кой е виновен, че не можете да си отстоявате добри изкупни цени за най-качествените маслодайни рози в света? Да не би работниците да са ви виновни, че не ви бива за бизнесмени. Затова ли им плащате толкова малко?

45

Анонимен

преди 5 години

У цел свет нещо е на печалба и ората забогатяват с честен труд, само у Абсурдистан червените "капиталисти" ще затрият държавата, но няма да пуснат кокала.Накрая ще се изнесат в друга държава (както мнозина червени *** направиха) и толкова.Ама кой е виновен?Какво стана в Полша, Унгария, Чехия, Румъния?Защо те сега са по-добре?

44

Анонимен

преди 5 години

Не са виновни хората, че не искат да берат рози за без пари.Не са виновни прекупвачите за ниските изкупни цени.Не е виновна Турция, че изкупува гюла на ниски цени, пък го препродава изгодно.Виновни са си българските меринджеи, че подписват неизгодни договори с прекупвачите. Нямат стабилни търговски партньори. Като няма изградени партньорски връзки, къде е тръгнал? Защо турчинът има изградени партньорски отношения в тия среди, а нашенецът няма? На кого чака, че не си върши работата сам?

43

Анонимен

преди 5 години

БЯХ В 9 КЛАС КОГАТО НИ ЗАВЕДОХА ДА БЕРЕМ РОЗИ- ОТ 2 ч през нощта до 7 сутринта беряхме рози, а после вързвахме и окопавахме лозя- да живеят безплатните роби- чистили сме хотели, сгради на летища, нови квартали- ей така за родината- а после едни синове на ПАРТИЯТА МАЙКА СЕ УСЕТИХА ЧЕ ОБИЧАТ ДА СА КАПИТАЛИСТИ И СЕГА СА КАПИТАЛИСТИ СОЦИАЛИСТИ, КОИТО ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ ИСТОРИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗМА.

42

Анонимен

преди 5 години

Икономика да първи клас - голямо предлагане, стабилни нива на търсене, равно на ниска цена. Обилната реколта сваля цената - така работи пазара! И стига вече с тези прекупваче и изкупни цени, живеем в 21 век, отваряш интернет и си предлагаш продукта на целия свят!

41

kaka goshu

преди 5 години

Не слагайте всички собственици под общ знаменател.Има и читива и разбрани хора.Проблема е в картела , тези които изкупуват продукцията.Вие ако сте един производител и вас ви удрят в цената какво бихте направили и да искате лично да давате по големи надници.Не ги защитавам , просто говоря с факти.Но така е като няма държава гарантирано от ГЕРБ!

40

Земеделец

преди 5 години

До пчеличкатаНе се занимавам с рози, имам малко тряйни насаждения и основно зърно, тъй като там всичко е механизирано и няманужда да разчитам на работна ръка. То за това ручаме полски ябълки и турски домати!