68

Бедния българин

преди 5 години

Заплатите само на държавната хранилка полиция и даскали расте. Едните нищо не правят , освен да дебелеят и да се крият из храстите. Другите пак седят , но създават евтина работна ръка за запада. Всички назначени с връзки. В частният сектор , където се крепи държавата няма работна ръка ! Всички млади се изнесоха , само връзкарите и пред пенсиониране дядовци и баби останаха. Евро парите спират 2021 г. Забавата ще е пълна тогава

67

Анонимен

преди 5 години

На кого доходите ръстат?

66

Gost

преди 5 години

Ами то реално сме на минус. Интересно, че уж при увеличени доходи депутатите получиха по ниски заплати.

65

Iceblast88

преди 5 години

Каквато и заплата да взимаш в България (а тя масово е по ниска от стъкмистиката) При -40% на входа на доходите (осигуровки и данъци) и -20% при изхода (ДДС) няма как доходите да стигат. Накрая излиза, че държавата ти прибира 60% от доходите заради удоволствието, че работиш и ти оставя едни жалки 40% да оцеляваш. И нещата ще стават все по зле защото реално работещите (всички които не са държавни служители) намаляват, което ще води до по високи данъци за оставащите. Така, че тепърва ще става зле!

64

Azbeaz

преди 5 години

Общия доход е 1400лв средно на човек! Кой ги пише тези данни? Къде са тия доходи???? Всеки знае какви са заплатите! 700-900лв масово! В северна Бг 400лв! Казват ти под минимума, ще те пишем на граждански или на 4 часа! И продължават да заблуждават хората с някви фалшиви цифри! Това абсолютно не е вярно! Медиите само ни заблуждават отново!

63

Анонимен

преди 5 години

В България всеки оценява и сравнява доходите си на месечна основа. В случая ни дават сумирани данни за три месеца и ни убеждават колко добре живеем, сякаш това са данни за един месец.

62

Мирослав

преди 5 години

Накратко казано - статистиката няма нищо общо с реалността! Прочетете малко книги за манипулацията на индикаторите които се мерят с цел обявяването на добри резултати и тяхното манипулиране! Така е и с полицията, данъчните... То според тази статия сме станали богати хора, а фиша на жена ми и моя, друго показват. Или още повече разпечатката от пенсиите на родителите ни!

61

От 66

преди 5 години

Поправка Общо от заплата и пенсия се къпем в пари - по 391 лева на месец.

60

Анонимен

преди 5 години

Я колко много пари сме имали - от заплата цели 792 лева за три месеца, т.е. по 264 лева на месец, а от пенсии още повече - 380 лева за три месеца, т.е. по 127 лева на месец.Общо от заплата и пенсия се къпем в пари - по 507 лева на месец.

59

Анонимен

преди 5 години

Според НСИ средният паричен доход на едно домакинство в България бил 3155,31 лева за първото тримесечие на 2018, което прави по около 1052 лева на месец. На човке от домакинството пише, че е 1396,40 лева, т.е. 465 лева на месец. Това в статията е общ доход, в който допълнително влизат и изтеглените спестявания и кредити и е в размер на 469 лева месечно на човек. Казано накратко - "европейски доходи" в България

58

Анонимен

преди 5 години

Слушайте разБойко и гледайте статистики - по-добре сме :). И да не забравите, на следващите избори пак за ГРОБ да гласувате!

57

???

преди 5 години

Нещо пак много ни лъжат с тези суми и проценти. Няма как средният доход на човек от домакинство да е 1407 лева, при сегашната средна заплата и сегашния размер на пенсиите, за които се твърди, че формират 83,3% от доходите. По-скоро средният доход на човек от домакинство е около 510 лева.

56

Анонимен

преди 5 години

До Перко ИзперковВиж, ако от 2 млн. семейства, половината живееха с 5000 лева, а другата с 800 лева, щяхме да имаме поне 10 пъти повече семейства живеещи с над 2500 лева, което нямаше да е лошо, зщаотонповечето когато една голяма част от обществото просперира, то се дава възможност и на останалите.

55

Анонимен

преди 5 години

До 56 - Никой не прит жавал имоти ? Ами спри да другюжил със случайна *** и ще видиш, че всеки с бяла екипа си купува имоти и то доста бързо. Повечето хора под 30 години е притежават имоти, защото е глупаво, да си вземеш къща, преди да образование и кариера. А и в това с "всеки има жилище в България" върви го разказвай на 30 годишните в Б-я ... Да видим колко си имат жилища от соца.

54

Анонимен

преди 5 години

До Аз Заплатата ми е 74 000 паунда на година. Пращам по 1500 лева на месец на родителите си и заделяна пари за фондове всеки месец, зщаотонповечето ските са смешни. Преди, заплатата ми беше 270 лева. Родителите ми пращаха по 150 лева на месец, за да дооцелея (да, нова дума !). Съжалявам, че реших, че няма да живея като Скот и си изкарах образованието в чужбина. Иска ми се, да се върна в България, ама ми предлагат някакви колосално Tъпи суми от рода на 12000 лева на година... Ем, не, няма ...

53

Анонимен

преди 5 години

Имат преференции, но пак живеят като мишоци - нямат никакъв социален живот и чакат лятото да дойдат да се напият на евтиния алкохол на Слънчака.Прибави студеното време, ислямизацията и скъпотията и ще разбереш, защо много малко емигрират към Скандинавия въпреки великата им социална система. Някои неща не са толкова розови колкото изглеждат.

52

Стига

преди 5 години

Стига с тези квартири, в цял свят по съотнешение доход - разход, наемите са високи. В САЩ - Атланта, двустаен 500, при 1200$ заплата, както в БГ. Лошият соц даде жилища на хората.Но е факт, че в Дания има много преференции за млади семейства при купуване на жилища. Айде да сме точни. А в по-селските райони в Дания има безплатни къщи по селата, където при работа в биоземеделие и екологично чисти продукти, почти не плащаш наем.Дания е социална д-ва, няма база за сравнение с БГ.Недей да спекулир

51

Анонимен

преди 5 години

До До ДанияОт тия 5000 - 7000 лв чисти в Данията, 30% ти отиват за квартира (никой там не притежава имоти). Една бира да пиеш в Копенхаген в заведение е 10 евро.

50

Анонимен

преди 5 години

Дават ви едни пари, които после ви вземат с данъци и високи сметки за ток, вода, храна и т.н. Покупателната ви способност постоянно пада. А уж гоните европейски заплати.И винаги догонвате инфлацията.

49

До Дания

преди 5 години

Само че в Дания средната заплата чисто е: 5000 - 7000 лв. а ток, вода, газ, смет: 360 - 500 лв. - за 85 кв. Максимум десет % от средната заплата - чисто.А в БГ ти е 25 %.Гледайте какво може да си позволите със парите които получавате.Щот сещаш се, кво ми пука ако зимам 6 бона заплата а парно ток и вода са ми 5 бона.А депутат зима 5 бона и 14 хиляди лв. на месец субсидия.В Германия колегата му зима в пъти по-малка субсидия.Народът трубва да тегли един мощен шут на кърлежите управлявали