18

Неграмотни Редактои

преди 5 години

Кои точно обстоятелста отегчиха толкова много обвинението?

17

България warning

преди 5 години

Винаги да се изисква саморъчно написана и подписана декларация от набедения..НЕ дай си боже д а осъдите някой без вина на години затвор майка ви ще разплачеме вкл на съдии прокурори полицаи и адвокати..сто милиона години ще ги наказваме

16

Анонимен

преди 5 години

Никой да не чака правда от нашата правосъдна система.Освен със саморазправа не виждам как всеки може да си получи заслуженото.Дано на другото заседание ПАк го замерят, но с ножове.

15

Анонимен

преди 5 години

И без това има да учи още 5-6 години. Ще учи в общежитие и ще излезе за абитуриентската. Ще вика: едно, две, три, ......

14

Анонимен

преди 5 години

А кой си ти? Друг е той.

13

Бае ви Прое

преди 5 години

Га вършеше магарии и ядяше нашата софра си бе пълнолетен,га трябва да си плаща стана непълнолетен- кви са тьез ци-гaн-ски номера бе,хора: вие Блъгари ли сте или турци,кой ви заръча да пазите гaджaлите?

12

Анонимен

преди 5 години

Тоя си няма бог- това е еретик и неверник, алахофилите са дяволски слуги и Светата Инквизиция трябва да ги подпука, по възможност още днеска!

11

Анонимен

преди 5 години

Тоя като е бил с нея в апартамНе я ли цалува там , а ми се сетил в асансьора???

10

Анонимен

преди 5 години

"Смекчаващите обстоятелства обуславят налагането на по-леко наказание, а отегчаващите - на по-тежко наказание."И все пак трябва да се пише "утежняващи". Който е писал закона не е бил в час.

9

Анонимен

преди 5 години

Щом ще искат между 5 и 6 години, то съда ще отсъди между 2 и 3. И тъй като срока е къс и 1-во убийство, то ще го пуснат условно. И воала, готов е юнака да намушка следващата жертва още другата седмица.Ако бяхме държава на място, нямаше да се занимават със съдилища, а трябваше да го освидетелстват и цял живот да остане в лудницата. От километър му личи, че не е наред с главата, не знам толкова ли са слепи!

8

Анонимен

преди 5 години

Не са ли му задавали отегчаващите въпроси-кой е тогава,организатор,връзки,явки за да няма утежняващи обстоятелства при присъждането на присъдата и да лежи отегчаващо как иска в килията възможно като пълнолетен повече години за да възстанови иска,който пък може да е по-голям като за пълнолетни или т.н. по възраст и класифициран по деяние и принадлежност групи.

7

НК

преди 5 години

Който се чуди "отегчаващи" или "утежняващи" е по-правилно да се използва в случая, да отвори наказателен кодекс и да види колко пъти се използва едната дума и колко другата. Ако ви мързи, подсказвам - изказването на прокурора е цитирано правилно.

6

Анонимен

преди 5 години

По закон е от 3 до 8, ще поискат 5-6. А кога се искат 8?

5

Анонимен

преди 5 години

Обстоятелствата не може да са "отегчаващи", а "ухежняващи". Имало го било в термитологията, ама друг път!

4

Зарко

преди 5 години

Нали имат детектор на лъжата - да го подложат на разпит и да видят резултата.

3

Спите....

преди 5 години

До АнонименИзвинявам се, не го бях срещал досега този термин. Защо да не го коментирам, ще има и други хора, които ще им направи впечатление думата.... Поне ще научим нещо ;)

2

Анонимен

преди 5 години

До Спите....Напротив, от юридическа гледна точка изразът е абсолютно точен и означава "утежняващи". Не е необходимо хора, които не са наясно с терминологията, да коментират...

1

Спите....

преди 5 години

"Ще преценим, вероятно ще поискаме между 5 и 6 г. при превес на отегчаващите вината обстоятелства"Някой много отегчен е писал статията май (facepalm)