21

Анонимен

преди 5 години

Ако родителите изкарват по 5-10к на месец, то добре. Все пак, когато имаш пари искаш хубави неща. Ама да дадете дохода си за 5 мес да си е мноооого лош урок.

20

Анонимен

преди 5 години

Това са пълни простотии. Като бях абитуриент преди 20 години, идваха от тур.агенции вместо бал да предлагат да си направим екскурзия в чужбина. Повечето се съгласихме, ама имаше някои не, та не - майка ми иска да ме снимат с камера, и т.н. Накрая аз отказах да се занимавам с класа си и отидох на екскурзия в Унгария с група абитуриенти от друго училище, и не съжалявам! Всичко - екскурзия, джобни, дрехи, излезе по-малко от 500 лева (бона тогава) общо.

19

Lina

преди 5 години

Ех,какви са тези пари. Моята рокля струваше 80 лв, изчистена черна рокля, която наскоро отново сложих,без кич ,обувките ми бяха 70 лв, и чанта 20.Колко може да иска да се накичи един млад човек,какви са тези суми за дрехи? И още толкова магазини има вече, направо е наказание да се плащат такива суми. Дори и да ги платите е добре да вземете нещо,което ще облечете поне още веднъж. Тук зябравяме и едни суми за грим,които намирам 200-300 лева,защо млади момичета дават такива пари,за толкова теж грим

18

Продълж. на 17

преди 5 години

Най-големи бяха пораженията върху "Мерцедеса" и върху една от паркираните коли, която вече не ставала за нищо, а била нова! Останалите няколко автомобила били с по-леки щети.За да заплати всичко, шофьорът продаде къщата си! Това е действителен случай, познавам хора, които по онова време работеха при същия онзи чужбински търговец.Единственото хубаво нещо в цялата тази безумна история е това, че никой от абитуриентите, возещи се в "Мерцедеса" не беше пострадал сериозно, само леки контузии.

17

До Ист /№7/

преди 5 години

Някои са отгладували много повече.Помня случай от 90-те години, може да сте го чували. Таткото беше шофьор на бизнесмен от съседна страна, който по онова време беше отворил магазини в София. Автомобилът му беше някакъв специален модел на "Мерцедес". Таткото измолил от шефа си да вземе колата за абитуриентския бал на сина си. Откарал го най-тържествено като принц и не знам с кой акъл му оставил автомобила. Момчето призори качило и други хлапета и се беше тряснал в паркирани автомобили /Продълж/

16

Анонимен

преди 5 години

До Waffen SSДа ти е жива и здрава.

15

Анонимен

преди 5 години

До Waffen SSДа ти е жива и здрава.

14

Вече писах по темата

преди 5 години

Рrom dresses - това да напишат в Гугъл бъдещите абитуриентки. Ще влязат в сайтове, предлагащи абитуриентски тоалети. Какво е предимството?- Моделите са съобразени с възрастта на девойчетата и не са кичозни.- Цените в повечето случаи варират от $100 до $200-250.- Непродадени миналата година тоалети може да купите на половин цена, дори и по-евтино. Тъй като повечето от тях са класически бални рокли, те не са демоде.- За най-богатите има и по $1 000, но струва ли си?- Има сайт и за по-пълнички

13

Waffen SS

преди 5 години

Дъщеря ми даже не отиде на бал,въпреки ,че завърши с успех 6.00 едно от най-престижните училища в София.Влезна с летящ старт в ТУ/бивш ВМЕИ"Ленин"/,най-елитната специалност ,завърши с висок успех,специализира ,в чужбина .Сега е малко шефценце в чуждестранна софтуерна компания.

12

Анонимен

преди 5 години

Блейзър - 89.99 лева, на намаление взет през декември.Риза - 29.99 лева, също взета с намаление.Панталони 79.99 лева.----------180 лева с торбичката. Дори и без намаления, щяха да са ми бе повече от 300 лева. Магазина е една верига, която се мъдри из моловете и песто има намаления. Блезъра ми стои и до днес. Розата се износи бързо, но тогава не знаех, че ризите не се носят като тениски (демек сменяш по 2-3 на ден и бум в пералнята на 90 градуса :)

11

Анонимен

преди 5 години

До 10 - Това е при теб. Ти имаш мозък. Ама има една голяма част, които нямат. На някой родители им е мания, децата им да са с дрехи, който струват поне 5 пъти повече, отколкото е необходимо. Не з ам за момичетата, но при момчетата е смешно, че не им взимат някакви костюми, с които могат да ходят на работа...

10

госпожа от София

преди 5 години

Пълни глупости! Точно 450лв. ни излезе приличен костюм + обувки естествена кожа. Имаме възможност и за по-скъпи облекла, но няма смисъл да се дават повече пари. А авторите на статията първо да направят проучване вместо да объркват хората, на които им предстои бал в бъдеще. Ще отиде със семейната кола, както според нас е нормално.

9

Анонимен

преди 5 години

Направо е абсурдно да изчисляват колко пари "ще се завъртят в родната икономика" от абитуриенти! Докъде стигнахме,че да чакаме доходи за икономиката на цяла държава от балове! А нещо по въпроса ,че с всяка година випусниците са все по-малко следствие на критично ниска раждаемост и с всяка година е все по-зле?Колко абитуриенти са били през 1988 г,а колко са през 2018г ?

8

Анонимен

преди 5 години

Облича лъскавата рокля и обувки, родителите масово взимат БЪРЗИ кредити и връщат после и в същото време ако погледнем по-далеч от от носа си, ще видим как масово битовите условия вкъщи не са добри, не ремонтирано със стари мебели ли. Следва следващия финансов удар, записването в потресаващо падащото ниво на огромна част от университети пак за пари. Накрая едно СВ не могат да напишат и пишат счетоводство с 4, реален случай.

7

ист

преди 5 години

Два дни пирували, после три месеца гладували.

6

анонимен

преди 5 години

Дадохме около 500 лева за костюм и обувки! Толкова, няма пари за по-скъпи, пък и не е нужно да показва повече от възможностите си! А, на бала ще ходи със собствената си кола, която също не е скъпа. Няма нужда от лимузини, те са гротеска в нашата бедна държава!

5

Бедния българин

преди 5 години

Ааа да помня ги абитурентските балове хаа, наркотици , пиене и накрая опънах калина от маханото в Търговище :D

4

ИВанчо

преди 5 години

Дадох 4500 за костюм, ланец, пръстен , гривна обувки. Колата беше 1200 под наем, цветя всичко. После 2000 лв ходихме в Гърция след бала, дамата ми не беше абитуриентка и нейната рокля ,чанта обувки и т.н. още 3000 лева. Добре,че се занимаваме със строитеслтво на пътища и от там и европрокетите капят пари. Нямаше за работниците премии ,но who cares.

3

Анонимен

преди 5 години

Аз бях с рокля за 500 лв и с колата на баща ми. Цяла година не ми пукаше за този бал, а родителите ми се вълнуваха повече.

2

истина е

преди 5 години

Баловете винаги са били панаир на суетата и простотата !!!Облечени като гейове и *** , надрусани и пияни като донски казаци !!