67

Ф.С.В.

преди 6 години

Китай го правят от хуманна гледна точка - А не че някакво си НАТОВСКО джудже им се пъне - Всъщност само продажните български медии се правят че едва ли не са заповядали на КИТАЙ хахахахах!1

66

Анонимен

преди 6 години

Разбира се, че има вероятност да е жив. Но това са Хималаите - издирването е сериозна и често невъзможна работа. Хималаите - най-високото гробище в света, стотици алпинисти са още там, някои от тях по маршрутите, други изчезнали по склоновете - колегите им минават край тях, но понякога не могат дори да ги свалят и погребат като хора - това са Хималаите, тъжно място, където много хора се превръщат в това, което мразят. Условията са брутални, животът тежък, решенията - трудни. Не трябва да съдим.

65

Анонимен

преди 6 години

спасява се някой за който се знае че е жив, а тук се прави издирване

64

Бишко Владимиров

преди 6 години

До Владимир БишковМи хващай самолета и отивай да помагаш. Или наливай пари.Ти си тоя дето се мъчиш нравоучително да ми кажеш какво трябва да правя.Твоят личен пример де е?

63

Владимир Бишков

преди 6 години

Важното е да запазим човешкото в себе си и когато някой падне да подадем ръка,а не нравоучително да обясняваме как така му се пада.

62

Владимир Бишков

преди 6 години

Шангри ла,сто % сте политик ,умело извъртате думите ми и вадите несъществуващи изводи.Децата на полицаите са важни колкото и всички деца,просто държавата абдикира от задълженията си това писах.Боян не е Левски разбира се ,дадох го за пример като човек който е смел и рискува живота си и остава неразбран от такива като вас.Живота е шарен,за един да вкарваш топка е невероятно забавление ,друг цени покоряването на върхове,а за трети най-важно е да има магистрала за Гърция и то точно през дефилето.

61

Анонимен

преди 6 години

За съжаление Боян си замина.Светла ти памет, момче!

60

presa

преди 6 години

На 29 Април се отделя от групата с която качва защото другите решават да се върнат заради лошо време. Г-н Петров остава в лагер 3 на 7400 метра височина. Последно са го видели с телескоп в лагер 3 на 3ти Май.На 5ти Май украинец и 3 шерпа стигат то лагер 3, намират палатката отворена, спалния чувал засипан със сняг.Заради диабета си е имал сериозни сривове и изпадал в безпомощност на К2 през 2014 и Анапурна през 2016. Спасили са го хора от групата му.Сега се мята соло? Чудно.

59

Shangri la

преди 6 години

До Владимир БишковНяма как да изпадне в подобна ситуация понеже не е заявил как обича да е сам уж да не бавил другите. Така че стига *** сравнения - днес прочетохме достатчно от вас. Как сираче на загинал при изпълнение на дълга си полицай е същото като на сираче при загинал алпинист. Как Боян е новия Левски и т.н. Смешно е и жалко. Не изкарвайте някой който си задоволява зависимостта за адреналин и егото за нацинолен герой или пример за подражание!

58

ники

преди 6 години

Смисълът е много ***. Забавляваш сума ти хора с тая топка и тия 22ма на терена.Докато при алпинизма как е? Отиваш сам, стигаш някъде и после ходиш по телевизиите да се хвалиш къде си отишъл. Глупаво е и е за чесане на егото.

57

Анонимен

преди 6 години

А какъв е смисълът да вкараш някаква топка във вратата или да пробягаш 100 метра за 9 секунди??? и т.н.

56

niki

преди 6 години

И аз не намирам смисъл в изкачването на върхове, освен чешене на собственото его.Нито ще е първия, нито ще е последния, който си е помислил, че е по-силен от природата...

55

Владимир Бишков

преди 6 години

,,На 13 декември 2017 г. професор Христо Пимпирев потегли от София към остров Ливингстън за 26-ата българска антарктическа експедиция. Преди да замине към Антарктида, именитият български учен и полярен изследовател даде интервю, в което разказва за досегашните и български научни дейности в Студения юг, както и за някои от най-екстремните ситуации, в които е изпадал"...И ако беше изпаднал в положението на Боян щяхме да четем за егоцентрика зарязал всичко заради собственото си его...

54

Shangri la

преди 6 години

До Владимир БишковНикой не спори но защо вие не отговорихте на въпроса за Христо Пимпирев? Или неговите експедиции не са значими и той не е толкова велик учен и човек като Петров за да му се обръща внимание? :)

53

Анонимен

преди 6 години

Да, кацал е хеликоптер на Еверест, но само веднъж през 2005 и само за около 2 минути.При това специален модел и при идеално време. Заради рекорда.Никой нормален човек няма да изпрати хеликоптер да търси изгубен алпинист над 6000 м или с огромен риск до 6 500 м при това при абсолютно безветрие.Тук говорим за височина от над 8 000 м при средно силен вятър.Дано Господ помогне на Боян, че тук на земята няма кой да му помогне.Дори празноглавия *** от село Банкя, който се скъса да ръси глупости

52

Владимир Бишков

преди 6 години

Безсмислен е спора,всичко се обръща в парично измерение.Боян не дарява пари значи е лош и егоцентрик.Боян е пример в живота за хиляди деца болни от НЕЛЕЧИМА поне за момента болест.Но тъй като това не се афишира и не е известно за масовата публика,хората коментират егоцентрика зарязал семейството си.Толкова по темата, бъдете здрави.Кураж Бояне ние сме с теб. А да си полицай е достойна професия и държавата е длъжна да поеме ангажимент към загиналите и техните наследници.

51

Shangri la

преди 6 години

До Владимир БишковMхм Боян Петров е новия Левски заедно с Перата и Динко ясно! Свтата тройца? Егаси и нелепиците :) Гледам много ги разбирате нещата затова може ли да ми обясните защо Проф. дн Христо Пимпирев не е решил да се прави на велик и да ходи сам да обикаля и "покорява" Антарктика? Защо не се налага него да го издирват?

50

Анонимен

преди 6 години

От лошия чиляк, по-опасен е простият.

49

Владимир Бишков

преди 6 години

,,Боян Петров е български зоолог, еколог, спелеолог и алпинист, работещ в Националния природонаучен музей при БАН в София",та да говорите за него като за екстремист доказващ се срещу природата..А Васил Левски виж си е ,,екстремист" от всякъде,що ли му трябваше да се занимава,то руснаците и без това щяха да ни освободят.

48

Lucifugus

преди 6 години

До Владимир БишковНяма нищо общо и сравнението е нелепо. Полицая спасява животи макар и нашите полицаи да не са от най-читавите. Боян какво спасява със ходенето по върховете? Разбирам да направи кампания - тръгвам да изкачвам набирайки средства и всичките средства който ще събера ще даря за еди си какво ама май случая не е такъв. Отишал е да доказва на себе си най-вече. Чисто его - не е нужно други хора да даряват затова че някой си е решил да си чеше крастата - понеже случая е точно такъв!