34

xaxa

преди 5 години

Да направят мост над разкопките- какво са там едни 50 милиона....

33

traf

преди 5 години

за преместването разбира се! магистралата е по-важна за икономиката...ама искат после заплати и от радиото и от бан и всичките на държавния клон, еми парите трябва от някъде да дойдат- с римски разкопки и музейчета не става. древна атина е преместена в британския музей и какво от това! всеки който жеале може да го посети и то безплатно!

32

ДА

преди 5 години

Снощи гледах в "Господари на ефира" изказване на Боко-чудеше се как да измести магистралата,питаше Горанов-ей,голем смех!Да се изкопае тунел ли,мост ли да се направи...Тоя човек е по-зле и от бай Тошо.И Тошо беше смешен,но тоя е жалък!

31

Анонимен

преди 5 години

Останки от църква? Кога са започнали да строят църкви по тези земи? През 311 и 313 година има два документа признаващи християнството за равноправна религия в Римската империя, но кога са започнали да строят църкви?

30

Анонимен

преди 5 години

А вместо да се пренасят разкопките, не може ли да се развали договора с крадците на евросредства и да се наеме друга фирма за строене на магистралата? Ще я направи както самия Баце поиска - отдолу, отгоре, с бронирани стъкла около разкопките. Хората построиха тунел под Ламанша!!!, тук някакви крадливи обръчи от филми не могат да дръпнат магистрлата с 200 метра.

29

Анонимен

преди 5 години

Не вярвам на лъжите на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !!! Преди да мигрира в Покровник , наш Баце , тежката крадена техника на Агромах започна невиждано досега ровене от двете страни на разкопките ! Показаха ни .......,, ЩЕ СПАСЯТ СПОРТЕН ,, КОМПЛЕКС " , ЩЕ УНИЩОЖАТ МИНАЛОТО НИ , КАКТО ПРИ МУРСАЛЕВО " !!!!!!!!!

28

Анонимен

преди 5 години

Портата на Ищар във Вавилон е пренесена чаааак в Берлин

27

Анонимен

преди 5 години

Дали някой от вас ще иде специално до това място, пътувайки за Гърция да разгледа кочините на римляните?! А дано, ама надали. Ако имаще нещо ценно да бяха го запечатали до дупка!

26

Анонимен

преди 5 години

И какъв е проблемът, ако се преместят останките на 100 м встрани, на туристите едва ли ще им пука къде точно са били.

25

Анонимен

преди 5 години

от тези ценни камъни и нашите индийци не се интересуват

24

Анонимен

преди 5 години

Симитлийскио кмет на всичко що каже Боки е съгласен.

23

До 20

преди 5 години

Въпрос на маркетинг, за жалост тема табу в България. Имаме хиляди в много пъти по-интересни древни исторически обекти, обаче не знаем как да ги продаваме на международния туристически пазар, то даже и ние самите не си ги знаем, пък какво остава за чужденци. Реално тези останки нямат историческа стойност, нищо интересно, просто ферма, ако археолозите намерят някакви артефакти добре, но да го изкарваме някаква забележителност е абсурдно, сигурно има хиляди подобни пръснати в България.

22

До 19

преди 5 години

Каква история има в една римска ферма /латифундия/? Не може да се спира инфраструктурен проект от международно значение, заради едно ферма със землянки за роби. В интерес на истината проф. Овчаров е трезво мислещ човек и предлага най-доброто решение, а именно да се пренесат находките които смятат че имат някаква стойност, които едва ли са много.

21

Анонимен

преди 5 години

Може - магистрала на дупки. Това много често го виждаме. Даже улицата пред нас е 2 в 1 - цялата е на дупки като разкопките на снимката.

20

Анонимен

преди 5 години

Гърците знаят как да правят пари от история,а ние само философстваме. Една дупка с два камъка до нея да ,но и ще кажат гърците,че това е цукалото на Афродита,табела ще направят на няколко езика и вход с такса и реклама.И най-незначителната находка може да стане атрактивна и да привлича посетители и доходи,но трябва да се научим как да го правим!

19

Анонимен

преди 5 години

:D прогреса унищожава историята

18

Лоша прогноза

преди 5 години

НАгли престъпници на власт в София след 1980 година ликвидират народа БЪлгарски чрез нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като партии./подават от там ескперти от охраната /Терористите вкл от ГЕРБ ограбват десетки милиарди годишно от народа и ги прахосват по ненужни опасни вредни и НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ..НАселението се топи с дни..НЯма места в гробищата..младите се държат без доходи за оцеляване.

17

Анонимен

преди 5 години

ИЗГОНЕТЕ СОЦИАЛИСТИТЕ ОТ АРХЕОЛОГИЯТА И ЩЕ РЕШИТЕ ПРОБЛЕМИТЕ

16

Анонимен

преди 5 години

Техниката е напред.Може две в едно. Археологията е нужна.

15

Облъчват земята ни

преди 5 години

Заради принуждаване на милиони водачи да увреждат жестоко Земята,климата,въздушния океан и всичко живо и друго с включени фарове денем."ИСкаме затваряне на всички магистрали и главни пътища.".Подава охраната на ЕВропа.НАркомани на власт прецакват трайно Земята ни с нагло престъпни наредби.Засега се надяваме да има разумни хора в управлението на ЕВропейския съюз,НАТО и Техните съюзници..Проучват с е и други методи вкл включване на гео тектонични оръжия