69

Без име

преди 6 години

проверете в *** колко обяви има за инженери с предложение за заплата над 1000 лв. за района на Русе. Не си правете труда отговора е точно 0. Така че липсата на квалифицирани кадри не е вярно, щом няма работодател готов да даде 1000лв. заплата за квалифициран инженер.

68

Анонимен

преди 6 години

"хората с математичен мозък ...., стават добри инженери."Това клише определено не е вярно. Опитът ми показва съвсем друго.Иска се НЯКАКВО математическо мислене, но то далеч не е водещо. По скоро доброто инженерстване иска набор от качества и определена нагласа.

67

Lan

преди 6 години

:)74, нещо рачи да кажеш, *** не ти са разбра! За това пък някой психолог веднага ще ти диагностицира незадоволеността! :)

66

Анонимен

преди 6 години

До LanА жените с женски мозък стават добри... ами, не баш инженери, другарко.

65

Lan

преди 6 години

Относно подхвърлянията - работила съм и с мъже и с жени инженери, ама от старата генерация и нямат грешка! :) Така че не е до пол - до устройство на мозъка е, хората с математичен мозък и много учене, стават добри инженери.

64

Lan

преди 6 години

Я па! Толкова икономист в тази държава, а не е ясен още основният закон - "Ако има търсене, ще има и предлагане!" НО има едно голямо НО! Хората работят срещу пари! Защо му е на един инженер да носи отговорност за някакви смешни пари, като може да работи като продавач за по-добри? В момента няма практики (защото няма и заводи), та колко от новите инженери могат да кажат, че разбират наистина нещата?

63

Анонимен

преди 6 години

експерти за "Обслужване на клиенти" - продавачитърговци - телефонисти в т.нар. "кол центрове"специалисти "човешки ресурси" - бол, търсете ги по чалготеките и магистралитеОказва се, че българския работодател търси феодални работници, защото на всички висши и управленски длъжности са назначени на Мишо леля му, на етървата втория братовчед, на тетинчо лелинчото или убавото Маре дето работи главно под бюра и владее езика. Жалка държавица, жалки меринджеи.

62

Т.Ж.

преди 6 години

А за овчари как е положението? Рояци програмисти се блъскат да се докопат до светлото бъдеще, в което всеки ще има гал0ши с големи грайфери, с които да не се пързаля от течащите мед и масло от чешмите.

61

Стамат

преди 6 години

*** ми е през шнура пазара на труда ;-)

60

Анонимен

преди 6 години

МИ ДА СЕ СПРЕ ДЪРЖАВНАТА ПОРЪЧКА ЗА ХУМАНИТАРНИТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ. ДЪРЖАВАТА НИ Е ЗАДРЪСТЕНА С БЕЗПОЛЕЗНИ ЖУРНАЛИСТИ, ИКОНОМИСТИ, ЮРИСТИ, ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА, ФИЛОЛОГИИ И ПР.ДА ДАДАТ ПО 1000 ЛВ. СТИПЕНДИЯ ЗА ИНЖЕНЕРИ, МАТЕМАТИЦИ И ПР. АМА ТО МАЙ НЯМА ВЕЧЕ СПОСОБНИ МАТЕМАТИЦИ.

59

Бг работодателят...

преди 6 години

Аз работих за едни пълни *** за ок 1200лв/мес-3месеца електро-монтажи. Загубиха ми тр книжка от 1992г. Не си давайте документите, а само копия!!!!!!

58

таню скариди

преди 6 години

в държавата на келнерите,продавачите и пазачите имало недостиг на инженери и излишък от икономисти....я пак????икономиката на производителите на банички и руска салата имали нужда от квалифицирани кадри.....мбухахаххахахааха

57

Владимир Фройд Кант

преди 6 години

В България има много голяма нужда от психолози и философи. Психолог и Философ е необходимо да има до всеки държавен служител и работник на частно. Значи трябват 6 млн. психолога и 6 млн. философа.

56

Стр. Инженер

преди 6 години

"Вярно е, но не искам децата ми да растат без мен, понеже аз все съм на Луната. И се мъча като грешен дявол, ха-ха."Аз нямам такъв проблем, защото децата ми са големи и са поели по собствен път.Но дори и да не беше така, няма абс. щастие - не може и оная работа на топло, и душата в рая.П.П. Това за Луната ми хареса, ха-ха

55

Анонимен

преди 6 години

Аз и в чужбина не искам. Аз съм си на село. Пеят ми птичките и ми е кеф.Храня се здравословно. Нямам трудов договор. Началник- инженер нямам. Така мога да живея до 120 години.

54

Анонимен

преди 6 години

"Аз затова вече предпочитам да работя като инвеститорски контрол например, и то за чужди компании."Вярно е, но не искам децата ми да растат без мен, понеже аз все съм на Луната. И се мъча като грешен дявол, ха-ха.

53

Стр. Инженер

преди 6 години

до 57:Да, съласен съм, сложих "плюс".Малко уточнение: Вероятно говорите за строително проектиране.Аз затова вече предпочитам да работя като инвеститорски контрол например, и то за чужди компании. Пак трябва квалификация/проектантски умения, но стресът е по-малък. Обикновено цялата отговорност се прехвърля на проектанти/изпълнители/доставчици.

52

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен48 Моите адмирации, подписвам се с две ръце под всяка твоя дума!

51

Анонимен

преди 6 години

Всеки младеж иска да учи лесното , да си живее живота, на 19г. още ги бие хормона в главата и не могат да мислят нормално ...

50

до 54

преди 6 години

Абсолютно сте прав. Имам опит с тия индийци.То индиец-инженер е по-зле от жена-инженер