87

Анонимен

преди 6 години

За тези които сравняват Боян с оная малоумната дето беше в Бразилия.Боян сам си плаща застраховката в случай,че се случи нещо. А оная сама заедно с мъжа си се омаза а после държаха сметка,че държавата им е длъжна да ги спасява от собствената им глупост. Сравнение между интелигентен и меко казано слабо интелигентен човек няма

86

Кики

преди 6 години

Дано Бог е с него !

85

Анонимен

преди 6 години

До Българин /75/И аз мисля така. Познавам този човек, подари ми книгата си. Там всичко е казано. Тези, които дрънкат глупости, да вземат да я прочетат! Този амбициозен мъж знае как да сдържа страстите си и да слуша разума. При първия му опит да изкачи К-2 два месеца е стоял под върха и не е тръгнал да го покорява, преценявайки природните условия се е върнал! Сега се е случило нещо непредвидено! Дано да не съм прав и той да си пие зелен чай с якова лой и сол в малка къщичка с усмихнати тибетци!

84

Чичо

преди 6 години

Този според мен от отдавна е дал фира.

83

Анонимен

преди 6 години

Трудно би оцелял човек 5 дни на тази височина при -30. Дано стане чудо!

82

дедо

преди 6 години

дано да има късмет...нека не съдим а първо да разберем фактите! и едно е ясно - това което съм чел и слушал е че над 8км заради разредения въздух, е друг свят...мисленето се променя и човек може да вземе неадекватни решения. спасението е да се спусне надолу ако го усети за да възстанови разсъдък.Пак повтарям - дано човекът има късмет!

81

Член

преди 6 години

Човек притежава ли тялото си?Довечера ще гледам Милен Цветков и ще разберем...Дали има живи алпинисти над 65г?

80

Петко

преди 6 години

Смятате ли че някой иска да умре? Мисля че никой не иска,но всеки си взима решения и рискове за живота!

79

Циник до 69

преди 6 години

Никаква лъжа не е - този ЕГОИСТ Райнхолд Меснер изоставя брат си да умре!Интерпретациите му по-късно - са най-вече в опит да защити доброто си име!Апропо - Егоист - огромна част ( да не кажа всички ) тръгнали да "покоряват Хималаиските 8 000 са егоисти - поставящи на карта собствените си семейства!Както каза великия Оби уон Кеноби ....а съртънт поинт ъф вю...зависи от гледната точка!

78

Анонимен

преди 6 години

Петров тръгна много уверен за Хималаите, медиите го показаха. Дори самоуверен. Животът ме е научил, да внимавам най-много когато всичко е наред, спокойно и някак си безпроблемно. Тогава са ми се стоварвали такива тупаници, че с месеци не съм могъл да се възстановя. На принципа съм, прави каквото трябва, да става каквото ще. В спорта също, средоточено, без подценяване на противника. Ден със ден равни няма! Организма е различен всеки ден. И е просто и е сложно. Той трябва най-добре да се познава.

77

13

преди 6 години

Ще го намерят шерпите жив. Щото са му поръчители!

76

Анонимен

преди 6 години

Най-малко трябва да се злобее и ме виждам тук злоба, а реалистична оценка на действията му. Алпинистите са особена порода хора. Странни са. Борба със себе си, която не е лесна а понякога невъзможна. Плащат скъпо понякога. Все не им стига постигнатото, търсят още. Вероятно се доказват. Ако са сами, няма приблеми но имайки семейства са длъжни да преценяват риска. Защото оставят деца и съпруги в скръб и надежда. Егоистично донякъде. И не честно.

75

Krom

преди 6 години

До HanSolo 71 - не приятелю. Много на дълбоко навлезе. Няколко пъти казах от сутринта, че е жалко и тъжно за семейството му .. но, ако си помислиш.. Ако истински обичаш някого, дали би искал бавно да угасне пред очите ти, или би го оставил да си отиде подобаващо? Ужасен избор, да не дава Бог, но .. нека не стигаме там, за където не знаем нищо. Ако си е отишъл, нека е в мир и както е искал. Хайде да оставим човека. Вярвам, че ако не мога да помогна, поне не бива и да наранявам. Хубава вечер.

74

Анонимен

преди 6 години

Алпинистки морал, като французойката, която изостави приятеля си поляк.

73

Анонимен

преди 6 години

Клуб за много амбициозни и егоистични същества. Изкачват се да покажат , че са по-големи от природата, няма смисъл, единственият смисъл е , че върхът е там и те трябва да са над него...И в този клуб на малцината избрани да не се завърнеш не е нещо непознато..над 8000 метра халюцинациите са нещо нормално, а дефакто да помогнеш на някой когато ти си на 20% от нормалното си аз е почти невъзможно, така че просто оставят закъсалите защото имат един шанс да атакуват върха...даже собствения си брат..

72

Анонимен

преди 6 години

Гледах един филм за алпинисти, дето се пробваха да изкачат Еверест. Как се изоставяха един друг, само и само да стигнат до края на баира и после обратно. Мерси аз от таква занимания.

71

Българин

преди 6 години

Човекът е имал страст, по-важна за него от живота и семейството му. Познавал е рисковете по-добре от всички нас. На никого не е навредил. Уважение и дано да е оживял.

70

Анонимен

преди 6 години

И какво толкова сте се затюхкали за тия лекари. Гладен лекар няма, те са до един търгаши на смърт.

69

тя

преди 6 години

Тоя се мисли за по- силен от природата !

68

бай работник

преди 6 години

Всеки си е отговорен за живота, и аз искам да прекарам един плик от Колумбия и да взема 100 000 долара за един ден,ама не ми стиска и ходя у завода за 40 лв на ден...