24

Европа

преди 6 години

Взех справка на база средна заплата - чиста, в З. Европа - Германия, Испания, Британия.Сметката им за отопление, ток, вода и такса смет е 10% от средната им заплата - чиста.В БГ при средна заплата хиляда лева, чиста 800 - плащам - ток, вода, парно и данък смет -22% - ограбването на българите е страшно.Не взимам за пример бившите соц. д-ви, при някой от тях разликата е в пъти по-ниска, плащат билет между 32 ст. и 52 ст., а литър бензин под и около един лев.Българинът е грабен жестоко!

23

Taka

преди 6 години

Така играе отбора от топлофикатор и счетоводител, каналджия и енергетик.Те имат свобода на удара.Противникът от потребителите е запълнил игрището и всеки си отваря само устата и нищо не прави с ръцете.Топката постоянно ни удря по главите и точките са за първия отбор само.

22

март

преди 6 години

От топлофикация искат да кажат, че март е бил по-студен от най-късия месец декември и най-студен?! Началото на март беше необичайно топло. Студено беше в края и то 1 седмица, когато денят дебелее за сметка на нощта! Не може когато денят е 8 часа сметката да е по-ниска, а когато денят е повече от 12 часа да е по-голяма.Елементарно!

21

Анонимен

преди 6 години

Монопол с подкрепата на енергийната мафия. Те определят цената, те определят колко изразходваш, с техните си уреди: и ток, и парно, и вода.

20

Анонимен

преди 6 години

Когато един монополист се опитва с думи да ти обясни защо сметката ти е такава, а не с цифри , то значи прозрачност няма.не съм съгласен в много от нещата за калкулацията на електроенергията, но поне като ми дойде сметката всичко си е включено- толкова киловата по толкова % за това, това и това и сметка Х.При топлинното счетоводство отчитане няма, и всичко е на базата "хляба и ножа са в мен, цената ви е толкова".

19

аз-ът

преди 6 години

Ами да, отказала съм се от ТЕЦ-а и въпреки това сметката ми за март е 111 лв.---цялата работа почва да става абсурдна вече.Аз наистина си мисля, че тепърва много0 хора ще почнат да се отказват.Имайте впредвид,ч е не са дошли изравнителните - точно за последния сезон ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ИЗСУРВАКА С +24% УВЕЛИЧЕНИЕ, ДА ТОЧНО ТОЛКОВА Е - ПРОВЕРЕТЕ !!! /за София говоря за страната нямам данни/И никой не излезем никой нищо не казва, затова турците ви викат РАЯ !

18

Л

преди 6 години

До SsАми да, отказала съм се от ТЕЦ-а и въпреки това сметката ми за март е 111 лв.

17

Анонимен

преди 6 години

Пийте по един аналгин или беналгин.Задължително със студена вода.

16

Анонимен

преди 6 години

Има нещо Датско в Гниляне.

15

Анонимен

преди 6 години

И други като Вальо Топлото искат джакузита.

14

красимир

преди 6 години

А защо всички познати не са получили сметките си по пощата?Както и аз. Има нещо гнило.

13

питанката

преди 6 години

Това най-малоумният журналист ли го е писал? Става дума за топлинна енргия, а половината статия е объркана с електроенергия. Такова понятие няма:"цената на единица топлина", защото в шести клас се учи дефиницията за топлина (степен на нагрятост на телата), а тя няма цена. "проверка от "Топлофикация София" .... несъответствие между сметката му за ток и реалното му потребление" - от кога Топлофикация продава електроенергия на консуматорите си??? Много тъпо, господа!!!!

12

Анонимен

преди 6 години

Този не знае за какво говори - за ток ли, за парно ли?

11

Обективен

преди 6 години

Нормално е да са по-високи сметките през март 2018-та при този начин на формиране на сметките, при който се смесват по изключително порочен начин средногодишни стойности от миналата година с температурата за един месец сега и миналата година. Би трябвало на всеки да му е ясно, че по подобна методика няма нищо общо между потреблението и сумите за плащане.

10

IYI

преди 6 години

заради това, че се трият препратките, добре е да знаете и прочете, какво точно и важно за потребителите, пише един БГ инженер. Може да го откриете на блога на ГКотев. Успех!

9

Анонимен

преди 6 години

Браво Фъндо.Само така. Геноцид до дупка за това просто племе. Докато мърда.

8

Анонимен

преди 6 години

Българинът най много от всичко обича да мрънка и ако може да не плаща.

7

Анонимен

преди 6 години

И плюс 40 да е тия пак ще намерят начин да си оправдаят скубането! Така са се оплели вече в лъжи, че май и сами не си вярват. Лошото е, че вярваш или не, трябва да им платиш измислиците.

6

Анонимен

преди 6 години

Някой разбра ли за боклукаааа на топлофикация ГЕОРГИ БЕЛОВСКИ ЧЕ ОСВОБОДИ ПОСТА СИ КАТО ДИРЕКТОР БЕЗ НИКОЙ ДА РАЗБЕРЕ, НИТО КАЗАХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯ НИТО НИКЪДЕ, А ЗАЩО :ЗАЩОТО НАЙ МАЛКО 5 МИЛИОНА Е ГЕПИЛ И 30 % ЗА ГЕРБ И НИКОЙ НЕ РАЗБИРА ЧЕ Е НАПУСНАЛ, ТОВА СА ПОЛИТИЧЕСКИ ВРЪТКИ.

5

Анонимен

преди 6 години

Георги Беловски ви натовари сметките да открадне някое милионче и се махна от поста си без никой да РАЗБЕРЕ.