34

продължение

преди 6 години

До Анонимени такива лишения,застрашаващи здравето им.Възхищавам се на този БЪЛГАРИН,защото въпреки трудностите(борба с рака,диабет,множество катастрофи и счупвания)той има цел,с която ще удовлетвори своите желания,но и ще прослави България.Хората изкачили 14 осемхилядника се броят на пръстите на двете ръце.Респект!

33

Анонимен

преди 6 години

До 123Алпинизмът не е кеф!За да си алпинист се иска смелост,координация,постоянство.Всеки българин трябва да се гордее,че има такъв сънародник.Когато се на някой труден за изкачване връх,той забива българския флаг.Опитва се да пази природата на България.Държи световния рекорд за най-бързо изкачване на два осемхилядника.Да,алпинизмът е опасен и екстремен спорт,но дали ските и спускането с шейни са по-малко опасни!Алпинистите са и герои,защото малко хора се биха подложили на такъв риск и на

32

инж. Андреев

преди 6 години

Сигурен съм, че е добре и е някъде по пътя. Самият факт, че палатката му е намерена, а той край нея не - говори, че очевидно е бил добре и умишлено е тръгнал на някдъе без нея.Успех и да развееш българския трибагреник и там!

31

Krom

преди 6 години

Жалко и тъжно. Историята се повтаря. Толкова. Планината не прощава на онези които не спазват дисциплината която тя иска. Преди години Христо Проданов направи същото. Жалко за това момче .. но, Бог не веднъж му помогна до тук. Дали не надцени късмета си в края на крайщата? Жалко за семейството му. Дано стане чудо, но по вероятно е да не стане. А и що за его е това, да причиниш заради самоцел това на хората около себе си? Не знам. При тези сурови условия ... Всичко е в ръцете на Господ.

30

Анонимен

преди 6 години

Бояне, с теб сме!

29

Анонимен

преди 6 години

Десетки хиляди се изхарчат за спасителни операции на разни самовлюбени авантюристи, тръгнали съзнателно да се самоубиват на места, където човек просто няма какво да дири освен беда. Каква е логиката в тая работа? Лично аз не изпитвам никакво съжаление към камикадзета.

28

Анонимен

преди 6 години

Въобще Не ме интересува къде е Боян. Днес имам работа да върша, за да създам нещо полезно за хората и да изкарам с честен труд парите за семейството си.

27

Анонимен

преди 6 години

До ЦонкоИ как точно един алпинист променя света? Може би като рекламира стоките на спонсорите си?

26

Анонимен

преди 6 години

Седмица над 7500 в зоната на смъртта, без кислород,алпинистите знаят за какво става въпрос....колкото и да си оптимист

25

Анонимен

преди 6 години

до 24 Той Боян пък като се направи на отворен като се отдели от групата...видяхме докъде стигна.

24

123

преди 6 години

До Анонимен 25Ми прав е човека, кое му е геройското, че е отишъл да си гледа кефа. Това че кефът му е екстремен си е негова работа. Мога да му стисна ръката заради това как със сила на волята се възстанови след катастрофата, НО това си му е хобито на човека. Къде му е геройството, да не е спасил света или нещо.

23

Рали

преди 6 години

Просто замълчете с глупостите си. Заврете си клавиатурите отзад, така и така само пред лаптопите се правите на много отворени

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 23А ти за теб ли искаш да дават по телевизията?! И какво точно, колко ракии си изпил снощи или какво си сътворил в тоалетната тази сутрин?! Боян е учен, с издадени трудове по зоология, алпинист с множество изкачвания, и филм да направят за него ще е малко. Направи и ти нещо значимо в жовота, и теб ще те покажат по телевизията. Завиждаш ли му?

21

Кръстьо Перушки

преди 6 години

Най - вероятно Дед Мороз го е превърнал в статуетка нейде из каманаците, въпроса е дали е замръзнал красиво?!

20

Анонимен

преди 6 години

Не знам кой лансира този алпинист но се прекали. Тръгва за Хималаите, телевизиите го изпращат, снимат, интервюта, усмивки и т.н. За Хималаите тръгват стотици алпинисти от различни държави. По тяхно лично решение и убеждение. За парите всеки сам се оправя. Държавна мисия ли изпълнява, не, бори егоцентризма си.Харесва му медийното внимание, да, хубаво е, гали егото. И от два дни, олелеее, какво стана, няма го???Който го направи герой да се оправя. И е новина номер 1, защо?Отклоняване на вниманието

19

Мишо

преди 6 години

И Христо Проданов навремето се беше отделил от групата без разрешение на водача само и само да стане първия българин изкачил Еверест и знаем как свърши...Дано момчето е добре и да успее да слезе невредим. Алпинизмът преди всичко е желязна дисциплина.

18

До 21

преди 6 години

За да не изглежда, че си голословен, би ли споделил, ти лично колко плати за героизма на Боян?

17

Анонимен

преди 6 години

Избрал е да бъде герой, за разлика от нас. Не се оплаквам, но този героизъм е подплатен доволно по някакъв начин, за сметка на някои.

16

Анонимен

преди 6 години

И друг път е липсвал по седмица, но никога на такава височина. Една седмица да те няма на 7500 метра...това може би е краят за него.

15

Анонимен

преди 6 години

до 16 Откога тъпотията на тоя Боян е човечност, героизъм? За един приятел питам.