43

Chitanka

преди 5 години

Священник Владимир СоколовМЛАДОСТАРЧЕСТВО И ПРАВОСЛАВНАЯ ТРАДИЦИЯhttps://stavroskrest.ru/sites/default/files/files/pdf/sokolov_mladostarchestvo_i_pravoslavie.pdf

42

Борис

преди 5 години

Касиан не е духовник! Послушник от манастира Благовещение в село Копиловци се е самоубил. Спас работеше при нас от около година и половина. Семейството му го беше отлъчило и не искаше да чува за него. Така ние го взехме да помага, за да не е бездомен. За съжаление обаче като цяло това общество се самоубива. Важно е да кажа, че ние не сме социален приют. От такива хора нямаме време да се прекръстим, обяснява дядо Касиан. Защо не е бил насочен към социалните от Касиан?

41

Борис

преди 5 години

"Монаси отглеждат биопродукти" това не е ли реклама? Изисквайте им сертификати. Ангелов -Касиан е в състояние на прелест, според аскетическата терминология. Това е състояние, при което действителността се възприема изкривено; оттук и твърдението за "всенародното неразбиране". Трудно е да се разграничат светските от духовните дела в общежитието му, което все пак регистрира като манастир към един гръцки синод.

40

Анонимен

преди 6 години

там преди години имаше мутри с автомати

39

Анонимен

преди 6 години

Не си купувайте небългарски семена или луковици,нито цветя,защото тези специално ги обработват,след време да измират и може да ви заразят с нещо дръвчетата или зеленчуците и да ви съсипят продукцията!

38

Анонимен

преди 6 години

До ВарненкаЧудно ми е нещо. Тъй като обработвам 1,5дка във вилна зона над града, отглеждам всякакви зеленчуци и плодове...ами боледуват! Който ми каже, че може да произведе нещо тотално био-не мога да му повярвам............. Гинат посевите и това е!...Навсякъде си отгеждахме зеленчуци без химия и в двора на къщата ни,която е в окръжен град и на вилата сред планина и до река.Болести никога не е имало,освен един единствен път за 40години,когато полудивите ни праскови се разболяха и изчезнаха

37

Анонимен

преди 6 години

До Къде са Данъчните?!Абе з л о б а р,тези хора са направили нещо полезно за населението,пет пари не давам за твоите данъчни!Или си им конкурент,затова зл о бееш.

36

Анонимен

преди 6 години

Гледах видео за тях,те действително са започнали от нулата,нямали са дори удобни помещения където да спят.И постепенно с много труд започват изграждането на селското стопанство,а с парите от стопанството построяват храма!Дай Боже още такива хора,които да произвежат екологично чиста продукция,защото има болни или деца,които не могат да се хранат с некачествени храни!

35

Варненка

преди 6 години

Сигурно си прав, за всичко си има начини. Но на този етап, не успявам. Онзе ден, чувам съседа през оградата каза имал къдрилка. Ето-днес вече и моите дръвчета. Това е като при децата-само с любов и слънце не става! Или пък с хомеопатия ;)

34

Към Вярващата Гинка

преди 6 години

Генком, също неше налазила в Имотите на Българската патриаршия, на Дондуков, изкара някакви милиарди, реши да купува Ч.Е.З., а сега всичките ще кажат, че те Пари не перат, защото не използват опасни химикали?!:)

33

Къде са Данъчните?!

преди 6 години

Да си дойдем на думата - за вярващитеч но незнаещите:Този хотелски комплекс, където са построили не е от зеленчук. Иначе са обикновени разколници, а гуруто им е въпросният Стефан Ангелов, нарекъл се с името на светия наш Отец Йоан-Касиан Римлянин. Прелест на n-та степен!

32

Ха-ха

преди 6 години

Семинари на стойност 2000евро, в които има билети, хотели, такси, а накрая Защитник по сайтовете, който летял до Германия, но разбирал всичко за Деметра, която пък струвала скъпо?!:)Доколкото знам там има по-малки отклонения, но нищо не е перфектно, така че, след като днес е работен ден, а Вие сте такъв безработен експерт, със скъпи командировъчни, какво се случи с Вас, дали не сте се обърнали към Вярата?!:)Я си кажи пиленце-шарено, чия лепта плащаш?!:)

31

Вярващ

преди 6 години

Тези братя даже не намекват, че са отдали част от църковните земи на бедстващи миряни, а говорят за бизнес и еко, звучи като платена реклама, през редова медия?!Църквата винаги е била закрилник на Бедните, но това в България е невъзможно да се случи, сакън да не сплотим *** и да ги накараме да са единни и вярващи в себе си и в Бог?!Чудя се как Жандармерията ги пази без пари и без облаги и с чия благословия се случва това, след като Борисов и Кръгът му от приближени, са ухажвани БПатриарш

30

До Варненка

преди 6 години

Имал съм семинари по биопроизводство в Германия, с посещения на различни биостопанства. Не си права! Може да се произвежда, но се искат много познания в различните сфери на земеделието, химията, маркетинга и т.н... Правилно избрани култури, почви, климат-семена, сортове и т.н. Избор и възможност за производство на веществата за растителна защита... И, после защо струва литър био мляко на Деметър по 2 евро, и килограм ябълки 2,50?! Всичко си има и цена... Успех ви в земеделието

29

Защо скрихте Статият

преди 6 години

Ех, колко сте платени, и галошите ви прозират, ама нали трябва да се продавате и да се въртите в правилната посока!!!:)Ще е весело да ги вкараме под Прожекторите тези Братя-Бизнесмени, с Калимявките да ги осветим, така че да цъфнат и вържат!:)

28

Анонимен

преди 6 години

КОГА И КОЙ ЩЕ ОТГОВОРИ, ЗАЩО КАТО Е ЕКОПРОДУКТ И СЕ ПРОДАВА / НЕ ЗАЛЕЖАВА В СКЛАД/ НЕ ПОЛУЧАВАТ СУБСИДИИ????

27

Клисар

преди 6 години

Сега разбирам къде са отишли Контр,аб.андните шест.ициди от Турция, които не отговарят на никакви еко норми, за които обаче не разбрахме Бате Бойко унищожи ли ги, след като са изпратени от верния му Контр.аба.нден приятел Ерд.оган, който също си пада по църковните ни имоти, ама иска други перспективи за тях?!:)

26

Ктитор

преди 6 години

Да не забравяме откъде изгря Звездата на Бойко Борисов и как тържищата и пазарите го преобразиха и му вдъхнаха надежда , че може да води Народа си, като Пастир, Овцете си!:)Църквата беше под пагон, допреди неотдавна, а сега и Премиерът е с пагони, така че, К.учето си има опашка!:)

25

Родолюбец

преди 6 години

България е едно голямо село и ако *** не знае какво се случва. Родината му, по добре да не се е раждал, ако не може да опази едно маломерно парче земя, което му е оставено под Слънцето от Великите сили!Понеже някой има интерес да нямаме родова памет, да загуби е вярата си, да загубиме патриотизма си и чувството си за справедливост, утре ще ни се забрани не само да споделяме знанията си, но и мислите си, защото Умният можеш да го обориш само с факти!:)Нека братята изкарат сертификатите си и т.

24

Селянина

преди 6 години

Някой от вас, има ли бегла представа какво са 1000 декара овошки? Тия монаси ще са нещо като Чък Норис в расо.