57

Анонимен

преди 6 години

па мене са ме изтрили,щото написах-айде пак стъкмистика!от 30 години живея сред роми и до сега никой не е умрял от глад,правят сватби за хиляди левове и никой не проверява от къде са тези пари-пък колко данък ще влезе в хазната!!!!българите са дискриминирани от всякъде и от всички в собствената си държава,включително и от правителството

56

Анонимен

преди 6 години

Който е неграмотен не трябва да има никакви социални права.Такъв индивид няма място в цивилизцията,да хваща пътя към Амазония.

55

Истина

преди 6 години

Винаги който е мързелив ще е беден ,като мързелив се има предвид да не ходи на училище,да не помага,да няма желание за нищо!Ето за овчари места много по селата в селската работа също,но ТЕ /ромите/ как така ще работят Те искат да си /наберат/ кой от където може.Инстинкта им е като на макаците от ИНДИЯ където плячкосват наред.Естествено че като нямаш ценз и образование ще работиш проста работа и *** такава,както нашите Бг. я работят в чужбината.Едни бършат *** ***,други чистят по хотели

54

Български език

преди 6 години

Прави впечатление, че в някои медии в България се правят опити за подмяна на официалния български език с новогор чрез цензурирането на българския език.

53

А бе

преди 6 години

Има *** начин да се принуди съответния етнос да се ограмоти!Като се обвърже гласуването с грамотността.Но не със забрани или ценз,а по технологичен начин.Машинно гласуване,без номера на партиите,като поредността се променя при всяко гласуване.Вече не е трудно да се направи предвид нивото на технологиите.Няма и да е много скъпо.

52

Мда

преди 6 години

351лв на човек ли е границата на бедността у нас?Щото ние живеем с малко повече и издържаме студентка в чужбина(без стипендия!).Малко л.у.д.а работа,но въпрос на ценности,дето се вика.Не знам на братчедите колко пари им трябват за да влезнат в пътя....

51

Анонимен

преди 6 години

Снощи късно се прибирах и вървях пеш в кв. Люлин , тълпи млади добре облечени роми се движат на групи , просто не бях видял такова нещо .Вижте в чистотата пак млади здрави се подпират на метли . Това не знам до къде може да доведе ?!!!!!!!?!

50

Анонимен

преди 6 години

Процентът бедни и безработни е равен на процентът неграмотни.Защото ученето също е труд , а който не работи ....

49

Анонимен

преди 6 години

От ромите - 73.2% с начално и без образование са бедни. Това няма нищо общо със заглавието.

48

Кори

преди 6 години

От колко години в България образованието е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ? От 100 ? Не съм ровил, но е то много. Освен родителите, отговорност носи образователната система и държавата като цяло! Защо няма в затвора за неспазване на закон? И не само заобикалящите го, отговорност носят и тези които трябва да го прилагаТ!

47

Анонимен

преди 6 години

До "ШВЕДКАТА" 52Това няма да помогне! Помощи за социално слаби има навсякъде в Европа, Америка и тн! Там обаче децата задължително ходят на училище и ако не ходят веднага се отнемат от родителите. Няма хъката, няма бъката! А уж сме държава в ЕС!

46

Анонимен

преди 6 години

Като нямат пари и не бачкат, не ходят и да се образоват. Дивото трудно се опитомява.

45

Анонимен

преди 6 години

До МогъщНе е САЩ. Един етнос, който е плъзнал по целия свят, си е харесал България. Ако нас ни няма, с ромите лесно ще се справят и ще ги разкарат оттук.Това е благодарността им, че сме спасили 50 000 техни събратя от Освиенцим!Отделно от това, вече са решили по колко от техните да заселят в други източноевропейски държави. Няма нищо случайно на този свят! Не случайно навремето са натресли социализъм точно в този район на планетата - харесали са си го и го разчистват!НО НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ!

44

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 43Всичко това беше "Мижи да те лажем". Абонираха ги за заплати, а те пак вършеха безобразия, но медиите не съобщаваха за тях. Сега вместо незаработени заплати им даваме десетки видове помощи.И преди, и сега, който ром е свестен и иска да учи и да работи - прави го. Няма значение дали е демокрация или социализъм.

43

73% са неграмотни?

преди 6 години

А какво са стрували на хазната всички бонуси, които са им били давани само и само за да ходят на училище?Безплатни учебни пособия, безплатна храна, безплатен транспорт от махалата им до училището?След като ИМ Е БИЛО ПЛАЩАНО, ЗА ДА УЧАТ и те са взели всички тези бонуси, но дори не са се ограмотили, не е ли редно сега да върнат тези пари?! Ако няма с какво да платят, ще полагат обществено полезен труд!

42

Doktora

преди 6 години

Ка'т си нямаш друга работа_работи!Ти ще работиш,а ще издържаш 1 пенсионер и 4 ,, ***''!Успехи на всички.....А.... да не забравя-голяма цензура има намненията 😯

41

Тънат в мизерия?

преди 6 години

А по колко пари е наляла държавата и общината във всеки един от тях, докато е раснал, докато е правил деца и докато е висял на опашки за социални помощи?!С други думи, каква е файдата от това наливане на пари в каца без дъно?

40

КО КАЗА МА КО?НЕ!

преди 6 години

До КАРЛОВЕЦ-Да не си видял галя бранкова нарочно с малки букви?

39

Анонимен

преди 6 години

Що да ходят на училище, нали ги храним и така цял живот. А ние ще блъскаме.

38

"ШВЕДКАТА"

преди 6 години

И друг път съм го писала и получих много, много минуси.Трябва да се спрат всякакви помощи, освен законните обезщетения за безработни и пенсиите за инвалидите, разбира се.Вместо детски надбавки, за децата над трети клас, трябва да се дават стипендии, според показания успех в училище. За по-висок удспех - по-голяма стипендия, независимо от етноса!!!За да не се пребиват учителите да пишат шестица на детето, че ни трябват пари - изпити-тестове, проверявани от независими експерти от друг град.