103

Анонимен

преди 6 години

Който иска да дискутира пиенето, да си плати за такава тема. Пушачите как правят? Само дето човек като порка, съседът му по маса не се напива, докато седи и му диша изпаренията. За разлика от съседа на пушача, който се трови, когато до него се пуши.

102

дренка

преди 6 години

За пушенето - коментар до коментара. А з пиенето нещо да кажете и за обществените вреди от него, за погубените човешки животи от пияни видиотени същества. И по улиците газят, и у дома пребиват и трепят. Но обществото не се много трогва. Що така?

101

динко

преди 6 години

До момента 85 коментара за пушенето - няма лошо, 85 човека са споделили мнение по темата. Моля, сега - за пиенето и вредите от него. Но не за собствения организъм на пияницата, а за обществената вреда от него. Напр. че пият и бият... За пушенето може забрани, закони и др. такива, а за ***, които се напиват и бият, че и убиват - НИЩО! Що така????

100

Анонимен

преди 6 години

"Въпросът днес е: Да се пуши ли по заведенията?"Изобщо не е въпрос на дневен ред.Решен е отдавна. В унисон с начина, по който е решено в редица други европейски държави. И стига толкод.Който пуши - да си пуши. Навън и да не пречи на останалите.

99

Анонимен

преди 6 години

НеНеНеНеНеНеНеНеНеНеНеНеНеНеНе и НЕ!

98

100 кантара,

преди 6 години

плащат акцизи и си вредят на здравето. Чие мозъче е малко? Определено тяхното. Останалите, с по-голямко такова, не са длъжни да им търпят маргазите.Който иска да пуфти - да си го прави. Никой не му забранява. Но да не пречи на останалите. Затова се прие закон и затова следва да си остане такъв, какъвто е и в останалите бели държави, коит оне позволяват замърсяването на въздуха зорлем на обществени места.

97

Забранителен

преди 6 години

Да се забранят цигарите! Като са вредни, защо се продават? Да се забранят автомобилите! Бълват газове и отрови. Да се забранят кравите - метана, който пръцкат е колосален проблем. Да се забранят заводите - комините им бълват ужасии. Да се забранят шивачките - шевните машини изразходват колосално много ток. Да се забрани осветлението с електричество! Свещи и кандила е по еко. Да се забранят и-д-и-о-т-и-т-е! Популацията им вече не се трае!

96

Кантара до 99

преди 6 години

Пушачите плащат такива акцизи, които малкото ви мозъче не може да осъзнае. Акцизи, които отиват за лечение на кекави, потомствено обременени непушачи. Принципно, Спарта е била напредничава с кекавите.

95

Анонимен

преди 6 години

Пушачите трябва да плащат два или три пъти по-високи здравни осигуровки.

94

Анонимен

преди 6 години

Фактът че изобщо се дискутира този въпрос говори за нивото на българина. После някой му бил виновен че изчезваме като нация.

93

до 95

преди 6 години

Не ви казват често, че сте с високо IQ нали?

92

РусенецЪ

преди 6 години

Тая "война" ми е нелепа. Започнаха да затягат нещата с пушенето, за месец време си оборудвахме една маза на приятел. Стана си великолепна механа. Скара си имаме, котлон, микровълнова, прибори, посуда. Плащаме общия ток на блокчето/триетажно/ за да ни траят. Пада ни се по 3 лв. месечно на човек от компанията. Отделно, че ако преди оставяхме по 300 ...400 лева в заведение за вечер, сега 60 ... 70 лева ни стигат да се качим на черешата. Та, все ми е тая :) Пък кварталната механа затвори. Що ли :)

91

Анонимен

преди 6 години

Пушенето е самоубийство. Трябва да си много про-сто парче за да пушиш. Науката отдавна го е доказала.

90

A

преди 6 години

Като има закон нека се спазва от всички.В кафето в което работя не даваме са се пуши и няма клиенти. 20 м по надолу обаче има кафе чийто шеф е разрешил пушенето и има работа. И после пак ми кажете че тази забрана несъсипа заведенията.

89

дядомраз

преди 6 години

Да не се пуши на закрито! В крайна сметка пушенето е строго индивидуално действие насочено към задоволяването на някаква лична потребност и не е нужно в това да бъдат въвличани околните,още повече против волята им.А те не могат да направят нищо за да не бъдат въвлечени в това,ако са на закрито.Вариантите са два.Или те трябва да излязат с чиниите в ръце да си доядат навън или пушачите да се напушат за 4-5 мин. По-логично е второто.

88

???

преди 6 години

.... винаги, когато има поне един пушач, цалата комапния бива замъкната от него в залата за пушачи. При вентилацията се появи друг проблем - оказа се скъпа, вкл. и за използване и не я пускаха, а само си я имаше за пред проверяващите. Единственото работещо решение е никой да не трови останалите, т.е. да не се пуши. Тук проблемът е, че трябва врем, за да свикнат, че не се пуши тези 2/3 от хората, които заради цигарите не стъпваха в заведения, а понеже често пак се пуши, тези 2/3 все още рядко са

87

Ко? Не!

преди 6 години

Ко било?! 2/3-ти били непушачи, а ?! :) И сега пълнят заведенията за непушачи, а ?! :) Аз за заведение, което е за непушачи и не е фалирало не знам :)

86

???

преди 6 години

Всички знаем как беше, освен по-младите, които сега преоткриват колелото. По-рано във всички заведения се пушеше и резултатът беше, че около 2/3 от хората избягваха да влизат в заведенията, защото там се пушеше. После сравнително наскоро се появиха и залите за пушачи и непушачи, което е пълна безмислица и не знам защо някои все още вярват, че така може. Няма как една компания отишла на заведение заедно, да я разделиш на две, а опита е доказва,че винаги когато има поне един пушач, цялата компания

85

ХАХАХА

преди 6 години

До Ан1 Добре, че са празни, само дето ако нямаш резервация трудно ще седнеш! Ти си си направил избора, като ще пушиш си се тровиш само ти - навън, а не и още сумати народ вътре!

84

Ан1

преди 6 години

Туй непушачите са като веганите и обратните. Постоянно реват, а си имат пълни права и сега да ходят в празните заведения, в които се спазва забраната.А аз един банкет и една сватба ги изкарах половината навън през зимата на -10 градуса. Мен не ме ли дискриминират?