19

АНОНИМНА

преди 6 години

до PR Вие имате ли деца? Не знам преди колко време сте завършили образованието си,но претенциите, които има МОН към малкото останали деца в България са направо абсурдни. Става въпрос за държавните училища.Направено е с цел родителите да дават пари за частни уроци.Помня истерията 7 клас,кандидатстването в гимназия.Учителите казваха на децата:,, Не влезеш ли в училището X няма бъдеще за теб. От това зависи живота ти". Това беше една година преди кандидатстването.Сега експеримент и с по-малки деца

18

Анонимен

преди 6 години

"....резултатите идват от учителя......"именно!!!ще играе химикалката,та знае ли се........

17

Анонимен

преди 6 години

Вместо да обръщаме внимание на 10-ките и да ги превръщаме в 20-ки, ние губим време да превръща е 1-чките в 2-ки.Ако едно дете е Tъпо и изостава - шута от даскало и толкова. Хем пари се пестят, хем за останалите деца по-добре.

16

Анонимен

преди 6 години

15 - Извинявай, но различните деца са с различни нужди. И деление има инше има, защото е нечестно, към ппо-напредналите деца, да ги задържат заради останалите, а към останалите е жестоко, да ги буташ напред, без да им помагаш, както трябва.

15

Анонимен

преди 6 години

15, Лягай да спиш! Ти прочете ли че става въпрос за тестове които се провеждат на изхода на детската градина в края на предучилищна четвърта група. Тестовете се провеждат от много години и се правят на входа и изхода на всяка възрастова група. Това се прави за да се види нивото на развитие на децата но след наредба 5 и въвеждането на портфолио за всяко дете ни задължиха да запознаваме родотелите с тях- и тогава ти да видиш- не умеят да говорят, да се самообслужват, да се хранят. ОБИЧАЙТЕ ДЕЦА СИ

14

PR

преди 6 години

Отново различни тестове за различните училища. Едни ми се струват по-лесни, други по-сложни. Ей затова не го харесвам българското училище. Делението на децата вече започва преди още да са стъпили в училище не го харесвам българското училищеti kato onaq ubiica ot sadeben spor

13

(-_-)

преди 6 години

Точно поради тия експерименти децата днес в училищна възраст са стресирани до степен, която е съответстваща на психoпатите от 60те години..В крайна сметка ще получим едно общество от асоциални индивиди със силно смутени реакции и способност за себеопределяне.. Абе джендъpи..

12

Анонимен

преди 6 години

Напълно подкрепям Прасчо!След като започваме с тестове за първи клас, то за депутатите тестовете трябва да са задължителни. Защото от тях за висят много неща, нали сме парламента република. И тестовете да са поне два, един за интелигентност и един психотест.

11

прасчо

преди 6 години

депутатите и министрите да минат същият тест начело с премиера, нека видим интелекта им!

10

дарвин

преди 6 години

необходимо е, щото има етноси, които интелектуално са дорасли за 1-ви клас едва след като са направили или родили 5-6 отрочета. коефициента на интелегентност е генетично предопределен, сложна работа, ДНК разбираш ли...

9

101

преди 6 години

Началото на полурегламентираните психотестове се свързва с имената на големите физиолози и психолози Вилхелм Вуднт!/1789г./ и Алфред Бине/1902г./.В много държави са правени хиляди експерименти за валидизирането им,но нито един от тях досега не е признат международно за валиден за диагностицирането на определени функции.Така,че прилагането им у нас за предучилищна възрасте необосновано и незаконно.Може да става единствено със съгласието на двамата родители.МОН просто не са в час по тази тема!

8

1337

преди 6 години

пуснете им направо изпитите за СУ и без друго няма кандидати и СУ е празен, вместо първолак направо в СУ, то качеството и нивото на образование е същото, защо да губят време, всяко дете у СУ!

7

Анонимен

преди 6 години

Няма дефиниция за понятието "дума". Този, който ми е сложил "минус", да се обоснове колко думи са: по-голям, усмихвам се, ж.п. гара, щял съм да се изложа....?

6

пижо, пенда и дженда

преди 6 години

"момиче е с пола и кое с панталон" - как не ви е неудобно, това е сексистко, това е хомофобско, това е скандално. къде ви е политическта коректност?! няма такова нещо като момичета и момчета, пола ще си то изберат самr, на по-късен етап. тези тестове не са съгласувани с Истанбулската Конвенция и съответно са незаконни!

5

Анонимен

преди 6 години

Образованието е задължително!!!!!! Какви са предварителните знания, не би трябвало да е условие за приемане на детето в училище. Какво ще питат дете колко са ... или да чете нещо? Нали ще е в първи клас! Какво ще правят в час? В предучилищна ги учат на неща, които би трябвало да се преподават в първи клас. В първи клас поне да ги учат да пишат прилично. Особено момчетата. Много от големите ученици пишат изключително трудно, не могат да четат ръкописен текст, собствения си почерк даже...

4

Кое е ненормалното!?

преди 6 години

Какво възмутително има да изпитват децата с тестове? Ясно е, че трябва да имат някакви познания, които ще им помогнат да разбират учебния материал. А това, че има родители, които се страхуват от подобни тестове, означава единствено, че твърде много ги е мързяло да им обърнат внимание, защото изтъкването на причини като много работех, нямах време, нямах пари, са оправдание за родителска немърливост.

3

Анонимен

преди 6 години

Картинка за разпознаване на лъв е била сред теста за интелектуално здраве на Тръмп миналата година.

2

Анонимен

преди 6 години

Колко думи са в Меца-Мецана? А в отляво, от ляво на дясно? В стереоуредба ? Стерео уредба?Не съществува дефиниция за понятието "дума"!!!!

1

Анонимна

преди 6 години

Отново различни тестове за различните училища. Едни ми се струват по-лесни, други по-сложни. Ей затова не го харесвам българското училище. Делението на децата вече започва преди още да са стъпили в училище.