101

Кратун

преди 6 години

В България колкото и да са високи здравните вноски, за пациентите пак няма да има. Просто ще се краде повече. Защо да се пилеят пари за болните, когато те така или иначе са свикнали с малко и никога не протестират?

100

Анонимен

преди 6 години

А тая "индустрия" с частните кабинети не върви - такива няма, просто защото лекарите не могат хем да са в болница, хем на частно. Не са забранени, но никой не посещава такива, понеже в големите провинциални болници има всичко последна дума на техниката и медицинската наука...

99

Анонимен

преди 6 години

А личният лекар практически само ти пази досието - ако нещо се случи и ти трябва помощ, отиваш в която искаш поликлиника или спешен център/болница - никой няма да те върне или пък да ти иска пари. Трябва само да си гражданин или резидент на Канада.

98

Анонимен

преди 6 години

В добавка - плащат се само лекарствата за домашно лечение и зъболекарите, но за хора с ниски доходи и това се покрива. Но се плащат огромни данъци, и то най-вече от хората с високи заплати. Практически данъчната система почти изравнява заплатата на работника и на мениджъра, освен това сумират доходите на семейството - ако и мъжа, и жената работят, едната заплата практически държавата я прибира. Абе комунизъм....

97

Анонимен

преди 6 години

В "капиталистическа" Канада няма НЗОК, няма удържане на здравни осигуровки. Всяка провинция си има здравна система. Лечението в болниците, поликлиниките и т.н. е напълно безплатно за канадците и хората със статут на имигранти. Няма смисъл да казвам, че болниците са на ниво светл. години от нашите. Няма частни кабинети, плащане от джоба и т.н. ОП лекарят ти пуска направлението служебно, от офиса на съответния специалист ти се обаждат да ти запишат час...

96

Анонимен

преди 6 години

Държавните чиновници с високи заплати и куп привилегии кога ще почнат да се осигуряват???Защо работник с 500 лева заплата внася всички данъци, а съдия с 3000 лева заплата - не??Това ли е БГ-капитализъм и демокрация??

95

Анонимен

преди 6 години

Системата на здравеНЕопазването се прави от хора, уж българи, а не от марсианци,виновни и двулични са тези хора и те си имат имена!!Цацаратурата докога ще спи???

94

Анонимен

преди 6 години

Здравеопазването не е двулично, двулични са корумпираните лекари, професори, депутати и контролни органи - съд, полиция, прокурори.Както и бюрократите в НЗОК, министерства и др. !!!

93

bojko Борисов

преди 6 години

Продавам цяла държава за една клапа. Някой да иска?

92

Анонимен

преди 6 години

"ЗдравеопРазване" на потрофела.

91

Ха-ха-ха

преди 6 години

Хайде да си кажем истината. В развитите страни се плащат много високи здравни осигуровки и се краде малко, а при нас е обратното - от 6 млн. население сигурно под 2 млн. плащат осигуровки, а от тях половината се осигурява на минималния праг. В същото време цените на консумативите са надути заради лакомията на търговците и комисионите на същите тези професори, които сега лицемерно ни обясняват, че всичко, което правят е в името на пациента. И на кучетата е ясно, че една клапа не струва 15 хил.

90

Hance

преди 6 години

Are otivaite zdravo da rabotite...

89

Анонимен

преди 6 години

Mnoo lajete ve...v afrika kak hubavko si jiveiat bez pari....safari tuk, safari tam...pitaite vanshnia ministar...palmovi hoteli i restoranti...

88

kukla

преди 6 години

Не са само ниските здравни осигуовки виновни за батака в здравеопазването. В германските сайтове се комнетира, че там не достигат сестрите в болниците и хосписите. И новото правителство си е поставило целта да разреши тоя проблем. Щели да увеличат бройките им с 25000 за цялята страна. Злилет езици се подхилкват, че в момента официано имат свободни 8000 места за сестри. Да не говорим за здравните системи в доста европейски страни, където за такива операции пациентите чакат с мецеци и години.

87

Анонимен

преди 6 години

В З.Европа здравеопазването е безплатно стига да имаш здравна карта / да си плащал здр. осигуровки /,а ако си приет по спешност те лекуват и без здр. карта пак безплатно ! Но тези "екстри" народите са си ги извоювали, докато българите нито умеят да протестират,нито пък ако протестират,протестират до край, винаги биват измамени от политиците с обещания и до там, стачката приключва без успех ! Българинът до ден днешен не е разбрал, че винаги избира червени бандити / вече наследниците на шумкари /!

86

Да бе, добре..

преди 6 години

Моята осигуровка е много висока и мога да ви кажа, че не получавам нищо повече от това, което и някой с минимална осигуровка. И си плащам отгоре като всички останали. Аз не виждам смисъл от високи осигуровки - плащам повече, не получавам нищо. Въпроса ми е защо да увеличават минималната, като и с хората с високи осигуровки нямат достъп до по-модерна медицина и добре, че е допълнителното здравно, ама и то се плаща отделно! Защо да плащат и да ви пълнят гушите, останалите?

85

Анонимен

преди 6 години

Не съдете "здравеопазването", то не е човек и не може да е виновно!Виновни са на първо място законодателите и веднага след тях - хората в изпълнителната власт, които решават кой, кога и дали да се лекува. Това са и хората, които опапаха бюджета на болници и каса и заради които хората, внасящи осигуровки, не могат да разчитат на адекватна медицинска помощ.Не се оставяйте да ви заблуждават. Виновните са ясно.

84

М, да ...

преди 6 години

ЗдравеЛечение е двулично, а здравеОпазване, преферинция въобще отсъства, щото има здранеНавреждане!

83

romka

преди 6 години

Абе, я крада по авбтобусите, амато далавера с милиони е в ДЪЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ и ДЪРЖАВНАТА КАСА СПОНСОРИРАЩА ЧАСТНИ КЛИНИКИ.Как така държавна здрвна каса ще плаща на частна клинака?Как така държавната каса ще плаща за лекарства и те после се изнасят за продан в чужбина?Как така бе? Вие по-големи краци от джепчийките сте станали!

82

бай х

преди 6 години

..... страни, като Германия, Холандия и САЩ здравните вноски са в пъти по-високи.... и заплатите са в пъти по високи , и вноските за здраве не се крадат от бялата мафия