28

Анонимен

преди 6 години

Щом има пазар да направят завод и да произвеждат. Само в България се малива от пусто в празно.Японци инвестираха в лиофилизаторна секция в LB и им се изнасят щамове, при което те произвеждат българско протобиотично мляко в Азия. Ние като "по-умни" разпродаваме всичко без пари, а купуваме същото но "по-оригинално" и най-вече по-скъпо.

27

Щерю

преди 6 години

Българите пък ядем земна храна на космическа цена...

26

Анонимен

преди 6 години

До MdaТи наистина ли вярваш, че в това отношение БАН е в крак с времето и може да предложи нещо полезно. Порезните, ценни и важни неща ги има само в техните напудрени и захаросани отчети, с които се опитват да аргументират ползата от съществуването си. Брокерът от БАН (22) се е изразил много точно и ясно тук, по-долу.

25

Анонимен

преди 6 години

едно време имаше задължителна казарма и ви ядяхме 100 годишните замразени бизони- сега искате да продавате на пазара

24

шматка

преди 6 години

Много изоставате бе БАНаджии.Вече всяка храна издържа по над 10г.Отваряш пастет и го забравяш 10г.гледаш нищо му няма.Свежарка.Хехе.Така наречените малотрайни колбаси държат по една петилетка

23

Анонимен

преди 6 години

Оправете си мизерната храна а после мислете за космическата

22

Готино

преди 6 години

България, САЩ и Русия !:)

21

Брокер от БАН

преди 6 години

Т.нар "космически храни" са просто едни едни лиофилизирани (обезводнени с вакуум) хранителни продукти. Тази технология се ползва десетилетия за най-банални цели; тук обаче една група в ИКИ обоснова своето съществуване в БАН като я нарече "космическа храна". БГ наука.......

20

Mda

преди 6 години

На мен лично ми беше интересно да разбера на какъв принцип се приготвя тази храна и кое е различното спрямо обикновената. Тази технология наистина може да се използва и във всекидневието, както много други първо използвани в космоса. За Жалост няма практичност в БАН , а като се добави че и държавата не желае да помага...

19

Анонимен

преди 6 години

Човекът създал българската космическа храна е академик Цветан Цветков.Голям учен и човек.

18

Анонимен

преди 6 години

спомням си в миналото в България продаваха и космическа,полезна храна в аптеките, специално направена от водорасли да подсилва организма,някаква зелена паста(във вид на пастет) в бурканче.

17

Ф.С.В.

преди 6 години

Бяхме нация с самочувствие - с космонавти и учени - със супер спортисти- сега ядем "хубавото" европейско меню с - десерт неграмотност и бедност- и най важното - същите тези евролицемери ни сочат с пръст и ни се присмиват !! После се чудят защо БГ нацията била най нещастната и искала пак Русия ?

16

мънъфф

преди 6 години

Специална храна за евроджендари. Експериментират да ги направят мъже но до сега неуспешно....

15

Никола

преди 6 години

Толкова да сте нагли! :) Не ми с занимава цял ден да ви пействам коментара си и линка към същата новина във вести.бг от преди година, ама си показахте магарията отново. Журналистика и чудо. Когато нещо не ти е удобно - просто го цензурирай и му запуши устата. Политика на медиите, мутрите, държавата. Местя си го заради вас, не знам защо ви отварям и ви правя трафик изобщо, аре чао и всичко добро!

14

Анонимен

преди 6 години

Кой знае каква е гадост, щом го ядат вегани

13

Анонимен

преди 6 години

Пак нещо в минало време, времето си тече млади комунистдемократи. Ще влезем пак в някоя тоталитарна система заради нагласата ви и след 30-40 години ще ревем какви беемвета и мерцедеси е можело да си купиш за 4-5 хил. лв, когато сме били в ЕС преди време. Е те така е в държавицата, все сме в миналото или в бъдещето и никога в настоящето.

12

Пенсионер от Видин

преди 6 години

Плагиатството е наказуемо по българското законодателство! Като сте неграмотни и не можете да поднасяте истински новини, поне отдайте заслуженото на хората, от които сте ги откраднали!

11

Пенсионер от Видин

преди 6 години

До Пенсионер от Свогеизвинявай ако съм те засегнал. Не искам да се заяждам, но в живота ни освен съдбата, основна роля играем ние. И много често човек не осъзнава, че няма да е вечно млад, и че на каквото си постели, после на такова ще легне. На много хора обаче не им се инвестират време (да създават и възпитават деца) и пари (за данъци, осигуровки, влогове) за хубави постелки и после, се оплакват, че няма на какво да легнат и обвиняват другите, че не споделят своите постелки с тях.

10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8и днес на пазара има много качествени колбаси, четеш етикета и си вземаш това което искаш. А кучешката радост беше само жили и хрущяли, и се приготвяше в условия на ужасяващо ниска хигиена. И му казвахме "куческа радост", точно защото го ядяха само кучетата...и то не всички :)

9

Пенсионер от Своге

преди 6 години

ДО Пенсионер от ВидинДететето ми почина на 9 годинки. Господ ми отне този най-красив момент от живота.52 години работих, като главен готвач, това ми бепе професията. Никога несъм работил на черно. Бог да ти даде много години здраве, но не е редно така да се заяждаш, съдбата не е ена за всички ни.