26

Анонимен

преди 6 години

Само че комунизъм в България никога и по никакви шаблони/мерки/примери/логики не е имало!! В България имаше чиста и проста милиционерска диктатура най-вече на простака като неговия манталитет се издигаше в култ към личността! Днешна България не е по-различна!! Единствената разлика е "религията" на меркантилността прикрепена към безхаберието и масовото зомбиране на 'шушанците'! Ако някога сме били велики, то сега сме пародия на нация и държава!

25

Анонимен

преди 6 години

Повечето хора искат да се изучава за да е ясно на младите каква пародия е комунизма. Един театър за пред масите. Да не се лъжат децата с фалшиви истори за това колко е било добре тогава.

24

до Бостанджия

преди 6 години

Само очаквам да обясниш, как изчисли, че сега можеш да купиш 400 дини? Със каква заплата? Ако е средната според НСИ - чисто около 700 лева, то пак не може. Колко тежи една диня? Като бях малък, вземахме по цели чували- около 200-300 килограма за тогавашните 2-3 лева. Беше много вкусно диня със сирене (истинско сирене за 2,60 килограм тогавашни пари) и истински пресен мед.

23

Къде е проблемът

преди 6 години

Проблемът не е в това че ще се изучава "комунизъм"ът ( по-скоро социализъм-ът), а в това че ще се показва изкривено и едностранчиво, в интерес на новия капитализъм! Там няма да обяснят защо почти всичко което се вижда наоколо (без метрото и някой друг километър от околовръстното) е построено през социализма и защо през 1975г са родени 175000 деца, а сега 62000 и т.н. Но пък е добре, че като пораснат, ще разберът, че това е единствената алтернатива...9

22

Анонимен

преди 6 години

ЦЕЛТА НА ЗАПАДНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ Е - МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ ДА НЕ РАЗБЕРЕ КАК НЕ СА УСПЕЛИ ДА ПОСТИГНАТ ТОВА КОЕТО Е БИЛО ПРЕЗ КОМУНИЗМА - БЕЗПЛАТНО УЧЕНИЕ БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ - БЕЗ ЦИГАРИ И НАРКОТИЦИ В УЧИЛИЩАТА - ЧИСТА И НАТУРАЛНА ХРАНА ...

21

Анонимен

преди 6 години

90 % от българите искат да се махнат партийните субсидии, ама кой му пука. Що не се позовете на тая цифра, която е много повече от две трети и да публикувате материал за това, че заметоха референдум под килима и погазиха волята на българския народ.

20

Цонко

преди 6 години

Ако бяхме избесили другата една трета навреме, сега нямаше да се терзаем с подобни въпроси!

19

www

преди 6 години

НЕКА МЛАДИТЕ ДА НАУЧАТ КАКВО Е БИЛО ПРИ ЛОШИЯ КОМУНИЗЪМ И КАКВО Е СЕГА ПРИ ДОБРАТА ДЕМОКРАЦИЯ...

18

Пешо

преди 6 години

Шайката от ГЕРБ иска да заличи миналото си на слуги на политбюро и ЦК на БКП!

17

Анонимен

преди 6 години

"56% от българите желаят публично оповестяване на резултатите от проверките за принадлежност към службите, сочи проучването, проведено през този месец." Стига с тази дъвка! Прочистени архиви! Вадене на досиета избирателно, само срещу неудобни... 56% наивници! Не може да бъде истина!

16

Анонимен

преди 6 години

А *** защо не искат този голям период от 45 г. да се скрие толкова много ли ги е срам от станалото за това време

15

Ха ха!

преди 6 години

Забранете Комунизмът и го направете Интересен.Щото капитализмуса взе да пресъхва...

14

Анонимен

преди 6 години

Бандитско терористичен режим поставен на власт от чужда сила . Довел до чуствително изоставане от съседните страни във всички области .Загубил една четварт от територията на страната инакрая гласувал да се премахне България за да се създаде 16 република ва ссср . Мисля че е съвсем точно описание

13

Анонимен

преди 6 години

Период когато банда крадливи бо,клуц,и от най ниската от,айк,а бяха сложени на власт от най скапаната държава съществувала някога ссср .

12

Бостанджия

преди 6 години

До АнонименДинята тогава беше 5 ст. за кг., но можеше да си купиш със заплатата си само 20 дини. Днес динята е 50 ст. за кг., но можеш да си купиш 400 дини със заплатата си! Както виждаш,има една "тънка" разлика.

11

комунисти бандити

преди 6 години

Тези 22 % които са против изучаването на комунистическия режим , са комунистически бандити които ограбват българският народ и които направиха българите роби на руснаците ! Много жалка нация сме щом позволяваме на малцинство от 22 % да завземе властта ,хотелите ,заводите и да ни ограбва както си иска !

10

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 6Не е точно както си го написал, но пък винаги може да прочетеш и научиш нещо.Освен това сигурно ползваш интернет и едва ли би ти представлявало трудно да прочетеш кога и в какво е обявен комунистическият режим в България.

9

Анонимен

преди 6 години

Достатъчно е да се напише оценката на Т.Ж.:КомунизЪма е едно недоносче......,а русофилите са инвитро заченати създания на вечната дружба !

8

Анонимен

преди 6 години

До 7И да не забравя - доматите ,краставиците и сиренето бяха истински, динята беше - 5 ст/кг

7

Анонимен

преди 6 години

То не е комунизъм, а социализъм. Комунизма го има сред братятаИ как ще го представите? Банчика, 10 ст, бозичка - 6 ст, билет градки транспорт - 6 ст, безплатно здраве и образование, ключовете на апартаментите тояхо под черджето. Че те всичките ученици ще го искат обратно