15

Анонимен

преди 6 години

Здравеопазване було безплатно. Най ме кефи, като чуя нещо такова. Възможно най-простоватияя коментар . Няма нищо безплатно на този свят охльовв. Всички заедно го плащат разликата е че там такива като тебе НЕ работят и пак го ползват :))) А тук, като не работиш ...няма ползване. Усещаш ло тънката граница. Кубинският народ не знам, колко ще спи още. От какво се страхува...толковаа

14

Наистина

преди 6 години

виждам че много от пишещите тук са обладани от антикомунистическа истерия и коментират без всякаква връзка с действителността и обективността. Не давайте наклон на кубинците, че те са виртуози в тази насока. Отдавна са опитали американската попара и не са ентусиазирани меко казано. Нека сами определят съдбата и ориентацията си, без санкции и натиск отвън.

13

Куба

преди 6 години

Една от най-добрите д-ви за живеене е Куба, след Германия и Испания.Безплатно здравеопазване и малко, но истински храни.За чий ми е робския Запад като трябва да си плащам лечението на детето.САЩ искаха 162 г. да превърнат тази прекрасна страна център за нарко*тици и проститу*ция.Отвратен съм, как при всяка намеса на САЩ хубавите страни стават руини. Либия, Ирак, Ливан, Египет, Сирия, Сърбия, Йемен - Сана, България - бетонирана с военни бази.Стига с този ЧУДОВИЩЕН Капитализъм!Няма хуманност

12

Куба

преди 6 години

В Куба здравеопазването е безплатно. Там ходиха да се лекуват американските пожарникари, които пострадаха от 11 семптември. Защото бяха от други щати, и застраховките им не покриваха лечението.Кубинците са едни от най-щастливите хора и имат много добро здравеопазване.Не е важна каква е заплатата, а какво можеш да си позволиш с нея.Каква ми е изгодата да имам заплата 5 хиляди долара, като химиотерапията ми е двеста хиляди $, а в Куба безплатна.Голям праз, че имате тоалетна хартия!

11

Куба-тъжно е!

преди 6 години

В Куба средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 60 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !

10

Анонимен

преди 6 години

Бас държа, че всичко ще е както на нашия 10 Ноември 89г. Разработено в Москва и перфектно отработено в българия. Комунистическите другари, ченгетата им и агентите им, ще си направят дивия Комуно-КапитализЪм(както у нас)!!! А народа им пак ще го духа(както у нас) Който реши, че може да прави бизнес ще го посещават верните им мутри(на каишка), до пълна победа "КапитализЪма"! Полицията им ще казва: "Не можахме да се справим". А Те нагло ще повтарят:"Искахте демокрация- на ви демокрация". Познато?

9

Анонимен

преди 6 години

Другарят Раул е разстроен. Революцията отминава. Заливът на прасетата пресъхва. Другарите Кастро и Че изпълниха мисията си, единият като ел коменданте, другият като главен прокурор на Куба и т.н.(особено главният прокурор, другарят Че изпрати няколко хиляди кубинци в небитието в търсенето на справедливост).

8

Анонимен

преди 6 години

Ахххх, кубински пури и американско уиски! Другото са дреболии.

7

Анонимен

преди 6 години

Довиждане окупатор. Местим го за твоята измислена критика. Къде са САЩ , какво постигна ти ? ...едно НИЩО. Живя като цар за сметка на всички кубинци....сега е време да мрешш ..ама на тях няма кой да им върне бедното минало.

6

Страхил

преди 6 години

Раул Кастро какво си мисли, че ще изкара 300 години ли ? Свърши комунизма, братя кубанидос. Куба ще се върне, на това, което е била - Американски курорт. Дето е текло, пак ще тече. При комунизма докъде я докарахте ? Станахте по - добре от САЩ или Швейцария ? Кастро и сие слизат от сцената. Не са по силни от живота и еволюцията. Пак ще стане, каквото е било. Грингото ще си пие питието, кубинката ще му прави вятър, а местните ще разказват спомени, когато Хемингуей минал по тяхната улица.

5

Анонимен

преди 6 години

Като за последно: Раул Кастро разкритикува САЩЧе той освен да критикува САЩ нищо друго не е правил цял живот. С такива "политици" е пълно в България и Русия.

4

Анонимен

преди 6 години

Не е лесно да превърнеш едно райско кътче в мизерна дупка!

3

Анонимен

преди 6 години

Кучето си лае, кервана си върви...

2

Анонимен

преди 6 години

До Логичноти ходил ли си в куба да видиш мизерията бе?не ме карай да се смея

1

Логично

преди 6 години

Да живее горда и героична Куба.