80

Анонимен

преди 6 години

Ето как процента на безработицата става все по-малък, и ще продължи да става.

79

Анонимен

преди 6 години

Единственото, което българинът видя от доброволното превръщане в колония на Райхстага е че може безвизово да работи като болногледач на немските пенсионери и да им бърше задниците по цял ден или да робува по плантациите в Англия.

78

Анонимен

преди 6 години

Неоколониалната система неработи за България , а за Германия .И се насажда , че видите ли товабило нормално и едва ли не иизгодно за нас .

77

до 78

преди 6 години

Странно защо тогава около 43 000 000 работещи германци са четвърта икономика в света?Сигурно защото работят бавно...некачествено и са мързеливи...Типичния *** - доказателства не му трябват!Той си има убеждения

76

майната й на Европа

преди 6 години

Бързата работа - срам за майстора. Защо да работя за робовладелеца бързо, тези които много бързат бързо прегарят... пука й на голямата компания дали ти е съсипала здравето. Я по-бавно! Освен това всички европейци са ксенофоби, един българин в САЩ, Канада и Австралия ще е по-добре приет като човек.

75

Анонимен

преди 6 години

такива са си - нямат си понятие от "претупана работа...На бас, че никога не си работил в Германия. Имам колеги германци с недостатъчна квалификация, които като ги видя какви ги вършат, лошо ми става. Освен това много от тях са страшно мързеливи и гледат да работят бавно или генерално да минат метър, докато чужденците са съвестни, защото ги е страх да не си загубят работата.

74

Анонимен

преди 6 години

По-добре Америка. Научих английски, а в тая Европа само Англия го говори, а тя има отвратителен климат и същия студен манталитет. Бях в Холандия, Словакия и сега Чехия - европейците са темерути, затворени. Но най-вече се пазете от западно и северно европейци - ненавиждат ни.

73

Анонимен

преди 6 години

ааа почнаха да броят хората които са отишли да работят, е драги ми Германци, това са предимно хора които искат да работят.Онези които другарката Ви Меркел покани не знам какво ще ги правите....

72

Анонимен

преди 6 години

В Германия плащат - но искат работа... и да е качествена...такива са си - нямат си понятие от "претупана работа" .. и че искат някой да се грижи за пенсионерите им - не е смешно..унизително...или недостойно!Ако в България - близките не се погрижат за пенсионера - какво го чака? Кофите с боклyка..хартия и празни бутилки.Картината е тъжна!

71

Анонимен

преди 6 години

До Иван ПешевИване.............. ти си сед в България и бъди роб там.независимо къде си - винаги ще робуваш но тук трима души на минимална работна заплате изплащат чисто нова къща (1-ви собственици) а в България с ри минимални работни заплати изплащаш Бърз кредит който си взел за да си купиш лекарства през зимата, плащаш някоя и друга сметка и се молиш да не се разболееш пак!Сед си в България!

70

Холмс

преди 6 години

До Др. УотсънПо последна информация само в Берлин живеят над 100 000 българи. над 8000 са студентите. При тази тенденция, колкото и пари да изпращат тук подобрение на живота не може да се очаква.

69

Иван Пешев

преди 6 години

Не ходете да им ставате роби стойте си тук , отидете да се учите от тях и се върнете тук има повече възможности въпреки "помагащата държава" за тях винатги ще сме обслужващ персонал.

68

Анонимен

преди 6 години

До Германски проблеми78Този дето оправя жена му е арабин.

67

Анонимен

преди 6 години

До Туск83Въпроса, е че когато отидеш при доктора с направление те претупва и казва ела следобед в частния ми кабинет. А там цените са страшни. За специалист да ти каже няколко думи иска 125 лв. за преглед

66

Анонимен

преди 6 години

Германците не понасят чужденците и дори ги мразят в по-голямата си част. Те веднага напускат регионите, в които не са мнозинство доброволно...Пропусна да уточниш, че в тези квартали мнозинството чужденци са от друга религия. Напускат ги не само германците, но и останалите чужденци. Това обикновено е много по-голям проблем от произхода. Дебатът, който в момента се води в политиката и медиите, вече не е за германците и чужденците, а за германците и исляма.

65

Анонимен

преди 6 години

Българите са и в социални и старчески домове....Веднъж посетих човек в немски старчески дом, всички болногледачки без изключение бяха чисти германки и изпитваха остър недостиг на кадри, защото тази професия е ужасна.

64

Туск

преди 6 години

Като учиш 10 год за ликар в бг получаваш. 1 1500 лв бруто заплата в болница2 2000 лв чисто ако си чукаш частно 3 1500 лв чисто представител на някоя фарм фирма 4 3000 лв чисто ако си в клинични проучвания на нови лекарства За тия мизерни пари никой няма да ти седи да ти работи. Ако искаш, плащаш.

63

Анонимен

преди 6 години

68 - Да, има ги и плъховете на държавна издръжка, дето викат + "Аааа, аз тука им бачкам 3 години, ся те ши ми да'аат. Ко са ми дали, иначе!?" - Заплата ? Но не си мисли, че няма и хора, като върпос кте лекари, който са загубени за България.

62

Анонимен

преди 6 години

88 - Виж, за дъщеря му, един път на морето, може да е бил българин, ама при положение, че там и момчета и момичета са спали смпо над 100 партньора до 25 годишна възраст, не си е никакво постижение.

61

Германски проблеми

преди 6 години

Лекарят му българин, водопроводчикът му българин, майсторът дето оправя и жена му - българин.