262

ттт

преди 6 години

Расте, но това вече не е Германия. То и разтежа и не е кой знае какво въпреки пришълците. Германия се полъга от турците гастарбайтери, които някога прие. Но турците са много трудолюбив и честен народ със здрави семейни корени. Онова, което нахлува в Германия последните години прилича на турците, колкото сепия на делфин - все морски същества.

261

Анонимен

преди 6 години

Това е много хубава статия само че България не само че не интегрира а дори прави обратното даже със своите етноси, ако дойдат и още това ще е края!

260

Анонимен

преди 6 години

При комунизма такива с пламък в очите ни облъчваха и сега тоз същия и той- не свършва таз порода слагачи у нас- същия стил, патос и нахалство

259

месара

преди 6 години

германия растяла и ставала по силна, глупости на търкалета. ако под разтеж трябва да разбираме заселването с милиони мигранти - значи расте, обаче как стават по силни - ше чакат тия мигранти да почнат да работят ли, глупости, точно тия не отиват там за да работят, и меркел знае това, но вече е отворила вратата. много скоро германците ше усетят кой за кого ше работи, и тогава ше видим колко са силни, и колко им е разтежа. нищо хубаво не ги чака! така че, нека меркел прави Германия по "силна".

258

Анонимен

преди 6 години

До До ЗмеяБрей, Змей! Ти в палат живееш. Или леко преувеличаваш. Ела при нас в Кьолн, и за 1500 евро ще ти намерим. А който си има деца, да си ги гледа. Aре стига тея глезотии с бабите. Ние наште сами си ги гледаме и не мрънкаме. Вместо да те е страх от араби-атентатори, по-добре се оглеждай като пресичаш улицата, статистическата вероятност е по-голяма.

257

Анонимен

преди 6 години

Германците упорито се стараят да насаждат в хората от нашите страни идеята какъв рай ще настъпи като дойдат бежанци, плашейки ги с това, как скоро ще изчезнат от лицето на земята. Наскоро четох нещо подобно от някакъв си журналист от Ди Велт. Както и друг път съм споменавала тия не се отказват лесно. Но не си дават сметка, че всичко, което са направили досега в политически план е пълна глупост. Искам да видя след време с това темпо на имиграция колко германци ще останат в самата Германия.

256

Слав

преди 6 години

Точката, когато можеше да обърнем нещата отдавна премена. Всичко свърши. С глупост алчност и нехайство сами се затрихме. Над България се спуска мрак!

255

ex

преди 6 години

България няма да я има!Ако до 2020 година не се изравнят цените на труда ще я завладее друга,или други държави и етноси!Е,ще остане в Историята,но вече няма да има България!

254

Емигрант

преди 6 години

Всичко е пари! Когато се махнах от БГ минималната заплата беше 160 лв и можеше да се купят повече неща от колкото със сегашната минимална 510 лв.Определено влизането в ЕС беше грешка.Парите,които изпращаме в БГ от чужбина се обезценяват всяка година все повече.Качеството и обслужването е нулево-в обслужващия сектор работят "работещите бедни" , които разчитат на заплата+пенсията на баба+продукти от село+мама и тати да дават и гледат децата,а това е довреме! Народа се разлага като умряло агне!

253

Анонимен

преди 6 години

Ако германците продължат с културното обогатяване с тези темпове,то след някоя петилетка всички германци ще искат да се махнат оттам завинаги.

252

Анонимен

преди 6 години

минимална заплата 1500?ВРО И ще си помисля да се върна в България!! Тук в Берлин. Получавам същите пари но всичко е по евтино. И като се сетя за нашата глупава управа......... тук ми е добре.

251

Гост

преди 6 години

Германия расте а нас кучетата ни ядат в буквалният смисъл, скоро и аз се замина няма бъдеще тук.

250

СПОКО ,БЕ...

преди 6 години

УКРАИНЦИТЕ И МОЛДОВЦИТЕ ВЕЧЕ СА НА МОРЕТО !ЩОМ БЪЛГАРИЯ Е В ЕС....ЩЕ ДОЙДАТ И ДРУГИ ОТ "ИЗТОЧНИЯ РАЙ"!

249

Анонимен

преди 6 години

Той и тумора като расте, това не е повод за радост. А теглото на затлъстелия като намалява, това не е повод за плач.

248

Анонимен

преди 6 години

Без имиграционна качествена политика няма как да стане - елементарна математика. Страните са богати с хората си, а не с природни богатства. Т.е. трябва да заложим на качество, а не на количество. Повечето страни с висок стандарт са малобройни: Холандия, Швеция, Швейцария, Финландия, Австрия, Люксембург. Но трябва да се заложи на една изкл'читено силна и нова образователна система. Няма друг начин!

247

ОТЛИЧНА СТАТИЯ !!

преди 6 години

А относно съсипването на раждаемостта и всичко останало - съдиите знаят защо !! При тях търсете причината за всичко съсипано и няма да сгрешите .

246

Аз Казах!

преди 6 години

По - малоумно статия отдавна не бях чел!

245

ex

преди 6 години

Няма луди вече да правят деца в БГ,освен ако не са с пари или от ***.Кой ще ражда бедни нещастници в държава със строй Социализъм?!Същите са си на власт,има монопол,убиват дребния бизнес,шуробаджанащината и корупцията се развиват както си беше едно време.Някои ще кажат,че е капитализъм?Ами не е!Пак си е социализъм,но частен а не държавен.Просто партийците си узакониха парите,защото нямаше как през предишния държавен социализъм.Та кой е луд да прави деца в БГ?!!!!

244

ЕЛКА ТЪПОТО

преди 6 години

Много *** статия. Авторката изкарва едва ли не,че приемането на бежанци и талибани е панацея за всичките ни проблеми.Алооооу , не виждаш ли ,че бежанците не искат и да чуват за ***? Като чуят за нас и бягат с 200км. За да привлечеш кадърни имигранти ,трябва в пъти да се вдигнат тея 500-600 лв ,които масово се плащат от бг работодателите. И ако все пак някой имигрант се навие да дойде тук, то със сигурност той ще е умствено изостанал и само на помощи ще виси.

243

Радо

преди 6 години

По изкривена от действителността статия не бях чел скоро. Тия от Дойче Веле вярват ли си? Поне те, не ние другите, искам поне те да си вярват.