27

Анонимен

преди 6 години

Има лесно - излезте извън Берлин :)

26

Анонимен

преди 6 години

Пазарна икономика! За пари всяко правителство ще ви изтъргува. Ню Йорк, Лондостан, Парислан... Нали трябва някъде "законно" забогателите да правят пари. Скоро всичко ще е виртуално и няма да има нужда от жилища, а само места където робите да пребивават, докато работят за виртуална собственост, която не им и трябва, защото търговията трябва да върви.

25

Ще доживеем ли

преди 6 години

да видим и на жълтите павета в София такъв протест поне относно общинските жилища?Ще дочакаме ли някой наш държавник, подобно на Виктор Орбан да даде ясна дефиниция кои хора в едно общество са градивни и кои не са? И после да насочи усилията на социалната политика именно към градивните, защото те крепят държавата и хранят останалите! Именно те трябва да получат реални поощрения да създават минимум две, а по възможност и повече деца!Вместо това, от години страната ни е развъдник на неградивни.

24

Пророк Йеремия

преди 6 години

Бабата нека продължава да кани де що има сиукс по света да иде да живее на гърба на германския данъкоплатец, пък не само в Берлин, а в цяла Германия ще се получи остър недостиг на жилища.

23

Анонимен

преди 6 години

Да си искат Източна Прусия от Полша. Поляците ще им я върнат.

22

евроатлантик

преди 6 години

Трябва Германия да приема повече имигранти защото така ще се спазват евроатлантическите ценности.

21

Анонимен

преди 6 години

Искаха капитализъм. Берлинската стена им пречела да са богати и всички да са милионери.

20

Анонимен

преди 6 години

От 12 години живея в Германия и винаги е имало чужденци,но сега е нещо страшно.Страшно е да замръкнете навън,защото отвсякъде ви дебнат стотици чифта очи,от които не можеш да очакваш нищо добро.

19

наблюдател

преди 6 години

Върнете арабюгите, турчоляка и цялата друга пасмина у дома и ще се освободят достатъчно жилища в Германия и проблема с недостига ще се реши много бързо.

18

Анонимен

преди 6 години

ами да се хванат на работа и да почнат да изплащат нещо.нали им дават почти безлихвени заеми за да учат,купят жилище и тн.

17

Пустиняк до 8

преди 6 години

Ахахаа, къде ти го сервираха това бе Кратуно? В брадва или секира. Потокът е само в една посока и той е от Полша към Германия. Ако някои немски пенсионери са се поблазнили да си купят евтина къща в Полша, мислиш ли, че това се брои... А Берлин е световен и модерен, нормално е да има недостиг на жилища, където са търсени. Така е и в Швейцария.

16

чарли

преди 6 години

За ДЖИПСИ има ли ?

15

Анонимен

преди 6 години

Германия = к.о.ч.и.н.а

14

Роб на влаЗта

преди 6 години

Има жилища ...Няма без пари ....

13

Анонимен

преди 6 години

В САЩ е ужасно. Бездомници, бездомници. Животът им е една количка, която бутат по лъскавите тротоари...Като призраци са...Невидими за повечето хора...

12

rfga

преди 6 години

ти остави ами и наемите скачат главоломно всяка година, а хазяите си избират наематели сред поне 100 кандидати

11

Анонимен

преди 6 години

доко до 10!Толкова голяма льжа като коментар не сьм чел от години насам!

10

Анонимен

преди 6 години

да използват опита на завряния ни зет, с неговия неустоим чар, като истински Жардел подкосява краката на всяка мома, но взима тази с къща в Драгалевци и си живее спокойно в чуждия дом, баба и дядо се грижат за него - работа му намират, чак в политиката го вкараха.

9

Никой

преди 6 години

"Не достигат" или "недостигът"? Редактор няма ли в неделя?

8

gost

преди 6 години

Направи ми впечатление, че някои от лозунгите са много радикални. Например 'собствеността е кражба'. А те не си ли дават сметка че някои хора са работили много здраво за да си закупят жилище, че вместо да щракат с пръсти, те са инвестирали в бъдещето си.Освен това има много други градове с по-достъпни жилища и ако започнат да се местят към тях то и цените в Берлин ще се укротят.