12

Анонимна

преди 5 години

Можете ли да дадете информация къде точно се намират контейнерите за текстил?А за раздвоените какво да правят с дрехите - когато са все още запазени и чисти - дарявайте ги в контейнерите на БЧК. А когато не стават повече за носене, защото са раздърпани, протъркани, с петна и т.н. - тогава ги оставяйте във въпросните контейнери за рециклиране на текстил ;) Надявам се да съм помогнала и се надявам и на мен някой да ми помогне с малко повече информация.

11

Анонимен

преди 6 години

Леле. Хубаво, но там има здрави дрехи, а не парцали. Защо да се изхвърлят. В Германия събират дрехи и обувки и после заминават за различни страни, съответно най-летните и с най-лошо качество за бедни райони на Африка и обличат хора. Прави се нещо ама нищо в България. Гледах директор на училище в някакво село в България, който казва че на първият учебен ден са дошли деца боси по едни панталони. Хиляди деца не посещават училище заради бедност в България. Дори р/о/м/и. Пак да учат е по-добре.

10

Анонимен

преди 6 години

а другите тонове са изгорени през зимата от мауглитата но всичко е точно

9

Гурбетчия

преди 6 години

Това не е нова идея. На българската администрация не и работи главата за да измисли нещо сама. Това са остарели идей в Западна Европа отдавна се събират стари дрехи. Хората дори изпират, гладят дрехите преди да ги дадът в специални контейнери, на църквата, на организации..... Те от своя страна ги дават на химическо чистене и после ги раздават на бедните, нуждаещите се...... Но е добре че българската администрация поне зарочва да копира добрите примери от Европа

8

Трол Горянин

преди 6 години

Браво, това е един бавен процес. Живея в градче от около 3-4хил д. , поставиха 3-4 контейнера за разделно събиране на пластмаса и стъкло и забелязвам че се пълнят , призовавам за повече подобни идеи от страна на администрацията.

7

Анонимен

преди 6 години

Има много страни в които ги преработват за топло изолация.

6

dreb

преди 6 години

Тези контейнери различни ли са от онези с червения кръст? С кръста има до Икеа, Кауфланд. Инициативата е добра, дано намалее нерегламентираното иозгаряне на отпадъци зиме.

5

аз

преди 6 години

Новите контейнери ще имат ли пробна?

4

Турчин

преди 6 години

Нищо не сте разбрали пак. Статията е точно за това, че има контейнери за стари дрехи, които могат да се ползват от бедни хора вместо да пълните гюмовете с тях. Аз вече оставих мои дрехи в такъв. Под видеонаблюдение е, но и не може да се отваря лесно за да не ровят клошарите. По някога се чудя, аз ли съм с друг майчин език или вие.

3

Оскотял Ав$тралиец

преди 6 години

Голяма радост за мен. Тъкмо ще се облека да не мръзна под моста Харбър Бридж

2

Моряк и половина

преди 6 години

А старите гуми от пунктовете - директно към Видинската фабрика за въглища!

1

Anonimka

преди 6 години

Само да ги разхвърлят клошари...