37

Анонимен

преди 6 години

Всички вие, имащи профили във фейса сте бизнеса на фейса. Той продава реклама. Рекламира рекламата си като силно таргетирана(тоест високоефективна), а за да я таргетира използва ВАШИТЕ данни. Вашите данни са стока за продан и вие ако не сте наясно с това сте неграмотни. Пак повтарям - обвиняват фейса в ТАРГЕТИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА РЕКЛАМА, а ако това е престъпление, то ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ(и техните екипи), ЯВИЛИ СЕ НА ИЗБОРИ СА ПРЕСТЪПНИЦИ! Стига сте писали глупости.

36

Анонимен

преди 6 години

Това, в което обвиняват фейсбук е таргетирана политическа реклама. И го обвиняват демократите - Клинтън се писа лесбийка - феминистка за да може по - ефективно да таргетира жените в САЩ ;))) Тя е пример за социален инженериг с цел таргетиране. В крайна сметкла таргетирането е основно при избори. Демократите вият от яд, че не са имали толкова ефективни мероприятия ;)) Проблема им е, че за разлика от техните милярди, Тръмп е използвал с по - висока ефективност само към 15 милиона $;)))

35

Анонимен

преди 6 години

Всеки средно грамотен овек, ползващ интернет, знае, че се трупа статистика за неговата употреба на нета. Или поне трябва. Понеже същата тая статистика ще подобри услугата. Сайтовете пък търсят таргетирана реклама, защото иначе ще трябва САМО РЕКЛАМА ДА ГЛЕДАШ защото ефективността и ще е под нулата... Има и социални инженери, които използват данните за политически или сдруги социални цели. Има психолози, използват инфото за наука или здраве. НО ИМ ТРЯБВАТ РАЗРЕШЕНИЯ и достъп... Има и служби...

34

Анонимен

преди 6 години

Автора си е много прав и грамотен. Опита за поставяне под политически контрол на технологична фирма е като опит да се поставят болниците и заводите под политически контрол. Познато... ФБ НЕ МОЖЕ да ти проследи локацията. Поне на компа в къщи. Откъде знаеш, че си подслушван? Ами аз нямам микрофон на компа, как да ме подслушват? Купи си миктовоф, който се изключва. Как ще ти следят интернет трафика през трети сайтове, в които не влизаш? Наистина технически неграмотни хора. Трагедия...

33

Анонимен

преди 6 години

Който е писал статията е неграмотен. Гледах изслушването, сенаторите бяха доста информирани и задаваха доста добри въпроси. И не е вярно че ползваш ФБ доброволно и се съгласяваш на условията им. Никой не се съгласява да бъде подслушван (един от въпросите на сенатор, на който Марки се направи на луд), не се съгласява да му се следи местоположението (друг въпрос на сенатор), не се съгласява и да му се следи интернет трафика през трети сайтове. Да не говорим че се следят и хора БЕЗ ФБ.

32

123

преди 6 години

Накратко:1. Фейс-а е за балъци. 2. Повечето закони по света се мислят и пишат от неграмотници. Не си мислете, че е само в България.3. Фейс-а е проект на ЦРУ. От което следва, че всичките тези изслушвания са прах в очите на балъците, дето го ползват.

31

До "автора"

преди 6 години

Мартинчо, не знам какво си се опита да направиш, анализ ли, коментар ли, ама нещо си се объркал. Няма да засягам грешните тези, те са си твои, няма да засягам и изводите направени на база грешните тези, само едно ще засегна - твоите познания за лични данни, са по-зле от познанията на сенаторите за технологичния сектор. И докато гласуването от тях е преди всичко на база много лобизъм, т.е. знанията им не са от водещо значение, написаното от теб е изплюто като новина.

30

к0нсерва

преди 6 години

2 думи: Мария Габриел!!

29

Чичо Скрудж

преди 6 години

Да не ми се правят на интересни. По-голям фарс от тази "тестимония" няма! Роботът Зукърбърг дори не беше под клетва, т.е. може да си лъже колкото си иска, без последствия! Друг е въпросът, че го хванаха в лъжа и то немалко пъти! Трето, хората, които имат пряка връзка с Марк Зукърбърг многократно е дарявал финансови средства в кампаниите на въпросните личности. Да не говорим пък, че тия старчоци дори си нямат идея как работи Фейсбук... или интернет като цяло.

28

akud

преди 6 години

това с личните данни е голяма глупост и се използва от политиците. който искат ограничат мигновения обмен на информация от цял свят. да има и много фалшиви новини, но тях ги има и в жълтите вестници

27

Анонимен

преди 6 години

половината възмутени тук от фейсбук имат фейсбук, м***лоумни тролченца

26

Анонимен

преди 6 години

Какво има да се разибира F - клюкарници в мрежата има хиляди, но благодарение на агресивния и мащабен натиск от фейса хората да се логват, да харесват и да създават "приятелста" се зомбира маса народ.Почти във всички сайтове вече има вход с F.- отговорете си защо?

25

Анонимен

преди 6 години

До БауДал си определени права при определени условия. Не става така - ами било доброволно, значи балъците са си виновни. Има хиляди начини да бъдеш измамен, колкото и да се пазиш от това. Регулациите са нужни, за да се ограничат злоупотребите и кражбите...Иначе си знаете-злото царсва в този свят и нормалните и честни хора винаги ще страдат.

24

123

преди 6 години

Фейса е за балъци, аз го ползвам само да гледам другите какво правят. Моята страница не е ъпдейтвана от както съм я направил.

23

Анонимен

преди 6 години

Самият Зуки, а и всички американци явно са с изтрити мозъци. Вчера пред сената плещеше за борбата с руската намеса в американските избори. Горкият. каква руска намеса от британска сребролюбива компания Кеймбридж аналитика?А ако има руска намеса какъв е мотивът на Русия?В предизборнита си речи баба Клинтън е говорела, че "толкова много територия и толкова много ресурси са мнага на един народ". Планирала е свиването на Русия до европейската и част и разраването на азиатската част на САЩ и други

22

Анонимен

преди 6 години

Трийте си акаунтите от шпионската мрежа. Смърт на Фейсбук ! Да живеят децентрализацията и криптовалутите!

21

Анонимен

преди 6 години

Статията е добра всичко е временно фасе също тоя си оправи живота да се оправяме ние

20

Бау

преди 6 години

Добра статия. Очаква се от Facebook да ти пази данните, които ти сам си споделил с ... всички. Дал си права и т.н. Глупавите хора са вечно онеправдани ...

19

Анонимен

преди 6 години

"Но това, което прави впечатление от цялото изслушване е, че всъщност "разтревожените" сенатори и тези, които могат да наложат регулации на всяка технологична компания, включително и Facebook, са всъщност в по-голямата си част ужасно технологично неграмотни."А "технологично грамотният" Зукърбърг как допусна злоупотребата с данните на 100 милиона души?

18

Анонимен

преди 6 години

99% от коментарите обсъждат FB, а в статията се говори за компетенции, регулацииизобщо някой прочете ли я цялата?