22

Маркировката

преди 6 години

ППЗДвПЧл. 62. (2)2. пътната маркировка при въведена временна организация и безопасност на движението за извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците е с оранжев цвят.

21

Маркировката

преди 6 години

ППЗДвПЧл. 62. (2) Пътната маркировка върху платното за движение има бял, жълт или оранжев цвят, като:1. пътната маркировка за обозначаване на площи, забранени за престой и паркиране на пътни превозни средства, и за очертаване на специализирани ленти, предназначени за движение на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, е с жълт цвят;

20

Маркировката

преди 6 години

В Правилника за прилагане на Закона за движение по пътищата (ППЗДвП)си има ясно написано какъв цвят трябва да са маркировките и на какъв фон се слагат - на фона е пътното платно. Цвета на маркировките е почти винаги бял, но може да е и жълт, оранжев и черен(но не на платното за движение).-ППЗДвПЧл. 62.(3) Пътната маркировка на пътни съоръжения, разположени непосредствено до платното за движение и на открити бордюри, които ограничават острови върху платното за движение, е с бял и черен цвят

19

Маркировката

преди 6 години

Много е важно да няма маркировки неотговарящи на стандарта, защото това води до тяхната неразпознаваемост и катастрофи с ранени и загинали. Червена пешеходна пътека няма - може би вече има съдебни решения оправдаващи водачи с ПТП на тях.-Закон за движение по пътищатаЧл. 3. (2) ... и пътната маркировка върху платното за движение и крайпътните съоръжения представляват единна система съгласно Конвенцията за пътните знаци и сигнали и се изработват и поставят така, че да бъдат лесно разпознавани.

18

Ха-ха

преди 6 години

Абе ако щат и пембени да ги направят, ама да ги боядисват от време на време

17

Анонимен

преди 6 години

Тия доскоро се хвалиха какви пътеки напрвали, а сега изведнъж решиха, че са незаконни. Егати цирка.

16

Дзъ

преди 6 години

споко бе и без това са изтрити и не само пешеходните пътеки а почти цялата пътна маркировка...карам по спомени ... колко ли ленти бяха ... имаше или нямаше пешеходна пътека... Всяка година боядисват с латекс - тази пак :-)

15

Анонимен

преди 6 години

(3) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2016 г., в сила от 20.09.2016 г.) Пътна маркировка с жълт цвят се използва само за очертаване на начупени линии, обозначаващи площи, забранени за престой и паркиране на пътни превозни средства, и за очертаване на ленти, предназначени за движение на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.

14

Анонимен

преди 6 години

НАРЕДБА 2 ОТ 17 ЯНУАРИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНА МАРКИРОВКАЧл. 4. (1) Пътната маркировка върху платното за движение е постоянна и временна. (2) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2015 г., в сила от 18.05.2015 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2016 г., в сила от 20.09.2016 г.) Постоянната пътна маркировка върху платното за движение, включително върху пешеходните пътеки, се изпълнява само с бял и жълт цвят.

13

Niki13

преди 6 години

Само не разбрах как в София всичко е наред. Данче да си на този свят

12

П.Петров

преди 6 години

Поради каква причина пътеките не отговарят на закона ? Не вярвам изпълнителят да ги е направил на своя глава такива! Който ги е поръчал такива, да ги заплати от собствения си джоб!

11

пари пари пари

преди 6 години

Фирмите които изпълняват поръчките за боядисване имат нужда от нов паричен импулс. След като върнем всичко както си беше, ще променим закона и вече законно ще ги направим пак червени. А вие... се пригответе да плащате.

10

Анонимен

преди 6 години

Пътеките трябва да бъдат направени боядисани в светлоотразителен цвят като жилетките, а не сини.Но каквито и да ги направят шАфьорите като не спират на тях и минат отгоре ти полза от цвета няма.Всичко опира до култура на шофиране каквато българина няма.Качил се на мощната кола и запял песента на David Guetta-THE WORLD IS MINE а ти ще има да чакаш да ти спре.

9

Факт

преди 6 години

Тези червени и пембени пешеходни пътеки не е ясно защо изобщо се появиха, но като ги започнаха шумно ги рекламираха, а прокуратурата спеше. Не знам дали по-добре късно, отколкото никога е добро оправдание на тази закъсняла реакция на прокуратурата. КАТ също има определена вина, защото те са длъжни да сигнализират, че има пешеходни пътеки, които не са според закона.

8

От 5

преди 6 години

Ами като го има защо Цацаров иска да ги прави бели?

7

До 5

преди 6 години

Стандартът го има в Закона и в Правилника за прилагането му. Явно не си шофьор.

6

Истината

преди 6 години

Това беше от ясно, по-ясно. Учудващото е, че кметовете не знаят закона и са изразходвали неправомерно много средства. Всяка една пешеходна пътека, която не отговаря на изискванията на закона е предпоставка за катастрофи и загинали, ама някакви се радват на шаренията.

5

Голям прос

преди 6 години

То си пише какви трябва да са пътеките. Не знам кой мисли тия иновации

4

Анонимен

преди 6 години

По какъв стандарт са направени червени и кой го е въвел? Утре някой може да реши да са кафяви. Няма ли кой да каже какъв е стандарта за тези работи?

3

Анонимен

преди 6 години

инвестирали през годините близо половин милион за модерни пешеходни пътеки----------------Какво им е модерното?Че не отговарят на стандарта бели ивици на черен фон?Ми да почне всеки да проявява творчество - зелено-сини, оранжево-***.Клавиши за пиано... Да платят сега едни допълнителни пари и друг път да не си избират общинари-идьоти.