55

Истината

преди 6 години

Българите когато шофират в държави, където има контрол по пътищата са примерни шофьори, а чужденците, когато шофират в България са най-опасните шофьори и правят най-много нарушения. Според някои умници това били заради манталитета на българските шофьори!!! Според друга част на същите умници, това било заради възпитанието и културата на българските шофьори!!! Тук ситуацията е ясна, но де акъл в 80-те%? Има контрол на пътя, правилата се спазват. Няма контрол на пътя, правилата не се спазват.

54

До иван гешев

преди 6 години

Не съди за другите по себе си!

53

иван гешев

преди 6 години

Да но,тъй като нема такава държава столкова простаци на глава от населението то,не сме част от света...

52

Как е по света?

преди 6 години

Навсякъде по света, където няма контрол за спазването на закона, закона не се спазва и се правят много нарушения, точно както е и в България. Обратното, навсякъде по света, където шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат санкционирани, нарушенията са малко, при това размера на санкцията е несъществен, важна е неизбежността от налагането на санкцията. В случая минаващите по аварийната лента извършват нарушение убедени, че КАТ не работи и няма да има санкция.

51

КАТ е проблемът

преди 6 години

В България всеки ден се извършват наад 200 милиона нарушения на Закона за движение по пътищата. КАТ санкционира за малко над 2000 от тях, като това често е след кататрофа. В това е проблемът, а не че санкциите са ниски както ни манипулира КАТ и много хора вярват на КАТ, че ако се вдигнат глобите до космически размери, нарушенията ще спрат. Е, няма да спрат, няма такава държава по света и никога не е имало. Във всички държави, където са въвеждали огромни наказания, нарушенията са продължавали.

50

Анонимен

преди 6 години

преди да вдигнат глобите бяха 50лв за каране в аварийната лента иии решиха че това не плаши хората, вдигнаха ги на не знам колко в момента ии то пак същото?извода ми е че докато няма кой да ги налага тези глоби, няма кой да се съобразява.Да застане една патрулка на магистралата, да събира честитки по 50лв за каране в "бързата" лента и за 1 месец ще ги наиграят и бюджета ще запълнят. Не да ми клечат в храстите като по нужда...

49

...

преди 6 години

Значи тая работа колкото и ТЪПО да звучи е решена още преди 1500г В САЩ Германия, че даже и в Англия! Казвам го това понеже съм шофирал и в трите държави! В САЩ в ЛА и Чикаго имаше околовръстни по 12 ленти и те си имаха авариина лента! Е там какви задраствания съм попадал! И НИКОЙ АМА НИКОЙ немаше в авариината лента! Ама там веднъж да те хванат и от 3 до 10к$ глоба! А ако те хванат втори път еми може и в панделата да лежиш! В Англия принципа беше подобен! *** тука понеже сме НАЙ-"УМНИТЕ" Еми ...

48

Discovery

преди 6 години

Хората сиг са еколози, вместо да стоят и да чадят въздуха те са решили да стигнат по-бързо до дестинацията си и така ще намалят вредните емисии... така го виждам аз

47

Селски бек

преди 6 години

Ха! И мен са *** щракнали! С оная изгнилата Хонда съм.

46

Анонимен

преди 6 години

Какъв контрол се очаква от КАТ, те са прекалено ангажирани да стоят около хранилките, нямат време да се занимават с глупости.

45

Анонимен

преди 6 години

Минават през аварийната лента, защото няма контрол от страна на КАТ. Над 95% от нарушенията в България са пряло следствие от липсата на контрол от страна на КАТ.

44

Анонимен

преди 6 години

Пълно с Андрешковци у нас, кой от кой по-гявол. Защо в Гърция или Турция не правят така или в Сърбия? Щото има такива глоби, ско се правиш на Отворко, следват тупаници и затвор.

43

Храсталак

преди 6 години

Е нормално е да има 'органи' по пътя дето да контролират трафика и да глобяват. Ама друго си е да виснеш в храстите и от там да излизаш като бита ***...

42

Анонимен

преди 6 години

Ами може да са аварирали хората наистина, мозъчно аварирали...

41

Анонимен

преди 6 години

До даааКъде пък не стават задръствания в пикови моменти, бе умник!?! И на 5 лентовите магистрали из Европа редовно има. Седиш и чакаш.

40

Анонимен

преди 6 години

До ПитамТози номер защо не го направиш някъде из Европа? Да де, нямаш толкова кинти, да си платиш глобите там.

39

Анонимен

преди 6 години

) Пълно е с тарикати на дребно и никога няма да свършат. Всеки път се изненадвам колко нагли и безочливи хора има. Но това си е част от народопсихологията. :)), нали така? Някои неща никога няма просто да се променят, колкото и да ни се иска...

38

Цървулев

преди 6 години

До ПитамВсички, които са чакали реда си, като нормални хора не правят така. А щом питаш реторично, значи си същият *** като онези в левата лента. Щом не си хванат не значи че си честен. Капийш?. Уви в света има и други хора, освен такива селски тарикати като теб.

37

Георги

преди 6 години

Хора,престанете да пишете глупости! Който е минал оттам би трябвало да види,че имаше катастрофа,лявата лента и част от средната бяха заети! Полицаите пък бяха от другата страна в насрещното! Гледайте-не всеки седнал пред компа да знае много!

36

Анонимен

преди 6 години

Герберастите са с предимство.Все пак сме е Тикволандия.