134

От Берлин 2

преди 6 години

Баща ми с 45 години трудов стаж, - 280 лева пенсия... Работеше последните 6 години като пазач в една държавна фирма, като( не ми е казвал) е получил заплата само за 24 месеца....Фирмата в момента фалира... Той е работил 4 години за 0 лева....!( щях да го пребия, като разбрах)- остатъчната сума няма да види никога... Майка ми безработна на 63 години...предлагат й да работи като шивачка по 12 часа на ден за 400 лева!!!Кой от вас ще ме съди, че не искам моите родители да умират от глад?!

133

Берлин

преди 6 години

Това с парите, които емигрантите пращат в България, малко ми напомня поговорката "Храни куче - да те лае". :)

132

Анонимен

преди 6 години

Ето тук се крие разковничето, в израза "нас ни осигуряват", а не "ние се осигуряваме". Това е равностойно на "те ни хранят, ама на нас не ни е вкусно"

131

До 120

преди 6 години

На теб какъв ти е критерия за успех? Образование ли-аз съм завършил английска гимназия и "Право"в Пловдивският университет.Жилище ли-имам голяма къща с двор.Заплата ли-получавам 1500 лв месечно и не живея в София. Това за мен са преходни неща, единственото важно са децата.

130

До 129

преди 6 години

През 2003г ни намалиха заплатите с размера на осигуровките.Ти съгласен ли си да те осигуряват на 1000 лв вместо на 1200 лв и да не плащаш осигуровки? И като излезеш в болнични да получаваш по-ниско обезщетение и по-ниска пенсия.И в цял свят военните и полицаите се пенсионират по-рано.Тук могат на 55 години, а в САЩ на 39 години.След само 20 години стаж.И теб те питам-като е толкова сладка службата в армия и полиция защо има незаети места.И няма читави кандидати.

129

До 119

преди 6 години

Тия мантри дето един куп чакали да започнат в армията ги разправяй на някой друг.Има 5000 незаети места в армията . Защо ли няма кандидати? Нали е много хубаво.Пък кандидати няма.А дори и да има, не могат да издържат приемните изпити.

128

Анонимен

преди 6 години

След като са хора като всички останали, не би трябвало да се ползват с нелепи и гротески привилегии. Как така повечето трудещи се ще отделят от залъка си и този на децата им, да си плащат осгуровките и всичко останало (тук се включват и всички, които рискуват да започнат някакъв що годе дребен бизнес), а други да са осигурявани без да дават и стотинка. Ами какво да кажем за всички безумни привилегии, с които се ползват милиционери и военни. С ранно пенсиониране и взимане на куп н-ти брой заплати

127

икономист

преди 6 години

Аз също смятам, че администрацията е прекалено раздута и тромава, но не мислите ли, че и тези хора имат право на достоен живот? Те все пак са част от нас.... Да, трябва броят им да бъде намален, и част от работата им автоматизирана, но и те са хора като нас, и не могат да живеят като скотове. Всички имаме право на по-добър живот, и затова трябва да протестираме за промяна на капиталистическата система, и замяната и с по-справедлива, основана върху възможностите за производство на блага!

126

икономист

преди 6 години

До Анонимен 125Ами то капиталиста точно такова впечатление иска да създаде у хората. Впечатление за несправеделивост, за да може между хората от различните социални групи, професии, длъжности, етноси и прочие, постоянно да има напрежение. Защото ако тези хора се мразят, няма да прогледнат и разберат, че всъщност причината за неравенството е в самата система! Всичко лошо в нашия живот идва от капиталистическата система и нейната невъзможност да се регулира по никакъв начин!

125

Мнение

преди 6 години

До До 93 106 Приятел , като чета че имате 2 500 лв. семеен доход и живееш спокойно на села извода е един: Живееш в селата около Козлодуй и работиш в АЕЦ.Много добре, но сте малко с такива заплати.

124

Анонимен

преди 6 години

Тук не става дума за завист, а несправедливост. От къде накъде милиционери, военни и администрация са освободени от задължението на всеки гражданин да се самоосигурява. Защо те са освободени от тази отговорност. Защо? Защо едни носят на гърба си други - във всяко едно отношение. С какво военните, например, са допринесли за обществото. С какво питам? За развитието на икономиката и обогатяването на държавата. За милиционерите се отнася същото.

123

икономист

преди 6 години

Хора, вие не разбирате ли за какво робство и експлоатация се случва в момента в нашата страна? Това е все едно затворниците да завидят на свой съкилийник, че са го извели вън от затвора за един ден, да *** камъни в местната кариера. На нас вече психиката ни е увредена. Точно тава целят капиталистите и техните слуги от изпълнителната власт и парламента... Те целят статуквото да се задържа, и система да обслужва само една шапа богати хора. Това не е само тук, защо и германците протестираха, уж..

122

???

преди 6 години

Минималната пенсия от 1 октомври 2017-та е 200 лева. Как тази жена получава 180 лева пенсия, а един тук твърди, че майка му получава 175 лева пенсия? Не виждам обяснение за този парадокс. Нещо май ни будалкат, а рибоците захапаха въдичката.

121

икономист

преди 6 години

Настана време всички да се замислим, че сме нищо повече от "роби" на системата!Вижте, вече започнахме да се дърлим и за осигуровките, които държавата плаща на държавните служители, и да им завиждаме, както и на тези с минималните пенсии.Сестра ми е държавен служител и работи в София на нетна заплата от олоко 700. Има малко дете под две години, и в момента живеят със съпруга на детето в неговия панелен апартамент, заедно с родителите му. И добре, че има подкрепата на мъжа си и семейството му!

120

Анонимен

преди 6 години

До 116Голяма пропагандна реч си дръпнал!

119

Анонимен

преди 6 години

"Ти като не отбиваш номера колко деца отглеждаш? Щото аз имам две и чакам трето ,и децата ми не са лишени от нищо.Децата са най-важното в живота-всичко останало не е толкова важно."Е, то ако това ти е критерия за успяла и достойна личност, ромите седят на доста по-високо стъпало в обществото от теб. Толкова си можеш. Пъхаш, правиш, вадиш - ППВ. :)

118

Анонимен

преди 6 години

До До 109Като не ти харесва да си държавен служител ела в частния сектор . Май обаче не ти стиска . Познават с години седат и чакат за местенце на хранилката в държавните служби .

117

Анонимен

преди 6 години

Ами протестирайте, да бъде променен закона и да започнете да си ги плащате. Не да мрънкате някакви жалки извинения. Стачкувайте да си ги плащате.

116

До 112

преди 6 години

Ти като не отбиваш номера колко деца отглеждаш? Щото аз имам две и чакам трето ,и децата ми не са лишени от нищо.Децата са най-важното в живота-всичко останало не е толкова важно.

115

Анонимен

преди 6 години

До 108Не съм го решил аз, има си КСО там пише минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст е 200 лв