12

Анонимен

преди 6 години

До Американ15Да си чувал за 15 годишна м..ка, която редовно ходи на прегледи и изследвания по време на бременността си? Ето за това има деца с увреждания. Тия на прегледи не ходят, да не говорим, че често има и кръвосмешение и накрая защо бебето е болно. Интересно защо.

11

мммммммм

преди 6 години

Бездетните семейства след години мъки искат нормално семейство!Дете, което малко поне да прилича на някого от осиновителите и да запазят тайната и да не знае, че е осиновено!Бездетните родители не са благотворително дружество, ***...лите да правят деца и да ги захвърлят, а те да се мъчат цял живот с тях!Като си ги раждат да си ги гледат!

10

О,времена.О,нрави.

преди 6 години

И това е един от държавните бизнеси,корупция и измама в особено големи размери.Проблемът с тези деца е ,че докато са по-малки,те са просто един много добър капитал,но като подрастнат малко 8-10г ,се превръщат в бреме за държава и институции.Просто в тях няма пари,и те не представляват бизнес интерес за отглеждащите ги държавни хранутници.След тази възраст просто ги харизват на първият който изяви желание да ги отдели от системата,за дая се освободи място за нова по-свежа кръв.Все едно са ***

9

Анонимен

преди 6 години

1080 от изоставените деца били здрави, но не е отбелязано колко от тях са ромчета. Сигурно 100% са от това малцинство, защото иначе възниква въпроса, защо нито едно от тях не е взето от тези 1486 желаещи да осиновят дете.Наистина, не е казано, че щом е ромче няма да стане качествен човек. Хората се опасяват от друго - те си задават въпроса кой свестен човек би си изоставил детето? И се опасяват, че тези деца може да са обременени с лоша наследственост по отношение на характера и интелекта.

8

куесчън

преди 6 години

и тея цифри са за деца в една държава на 6 милиона човека направете си сметката сами кои къде какво сме ?

7

хеллс

преди 6 години

реалисти с фалшиви усмивки това сме хората в бг ...

6

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 2Да ти е честито ромчето, което ще осиновиш! Ако експериментът ти излезе успешен, много ще се радвам и ще те поздравя.Но ако не мислиш да осиновиш такова дете, а само си приказваш, срам ме е, че има хора като теб!

5

Предлагам

преди 6 години

Дете с увреждане може да се роди във всякосемейство, да не дава Господ.Но има определени причини, при наличието на които е АБСОЛЮТНО СИГУРНО, че детето ще е с увреждания. Тези причини се знаят и трябва да се приеме закон, задължаващ първо, хората, които могат да родят увредени деца, задължително да бъдат уведомени за това. И второ, да се предвидят строги санкции за онези, които създават такъв товар на бюджета като раждат такива деца, след като са предупредени, а после ги изоставят!

4

Анонимен

преди 6 години

До 5Да винаги когато става въпрос за тоя етнос винаги се вадят студенти по медицина,поети,писатели,архитекти и какво ли още не.Знаем,знаем.

3

Анонимен

преди 6 години

До 5На мои приятели осиновения син от ромче стана голям, много културен и възпитан ром - студент по медицина. Тъй, че определяща е средата и възможностите, които могат да бъдат осигурени на детето, било то ромче или не.

2

Анонимен

преди 6 години

До 1Аз например. Не ми пречи какво ще е - нали аз ще си го възпитавам и отглеждам. Не смятам ,че шанса осиновено ромче да стане добър и свестен човек е по-малък от на българче или дете от смесе произход.

1

Анонимен

преди 6 години

Тарикати-в чужбина изнасят готините здрави деца тука оставят сакатите или мaлоумните.И после нямало кой.Еми как ще има.Някой като си вземе такова вкъщи значи,че автоматично трябва да наеме и доктор,психиатър,и поне две бавачки.И аз съм обмислял тая възможност с осиновяването и правенето на добро дело и като видях какво се предлага-айде нема нужда.