5

Тошо

преди 6 години

Защо не е обезопасена тази шахта да питам аз?Аз съм бивш работник във въглищна мина и знам какво значи затворена шахта различното е че нашата вертикална шахта беше 225 метра дълбока и се наложи бетониране на входа Това можеше да е дете !

4

наблюдател

преди 6 години

Бог да го прости човека! Ако ти е писано да паднеш в шахта, няма да те блъсне кола.

3

много сте бързи

преди 6 години

Паднал на 05.04. ,подаден сигнал и го извадили на 09.04 !!! Нима за четири дни очаквахте да е жив? Горкия човек ,поредния с лош късмет да чака помощ....

2

до Жо

преди 6 години

Нее, не може да са се случили такива неща. По онова веме не прикриваха подобни трагедии. И за мината и за Чернобил своевременно икформираха хората. Виж само колко народ се натиска да се върнат "онея" времена.

1

Жо

преди 6 години

ПОМНЯ с какво беше фаталноизвестна мина "Плакалница"На 1 май 1966 г. около обяд се скъсва дигата на хвостохранилището на оловно-цинковата мина "Плакалница". Село Згориград и крайните квартали на Враца са залети с 450 000 куб. м. кал, примесена с тежки метали, цианиди, камъни и дървета. Официално властта съобщава за 107 жертви, но после се разбира, че жертвите са над 500, ранените са над 2000, разрушени са над 150 къщи.