219

niki

преди 6 години

Записвам си, че съм открехнат. Добре, че има някой, да ми разясни книгите, които аз съм прочел. Евала, браво, страхотно!

218

Футуролог

преди 6 години

До nikiНе е критика а да те открехна за историко-философския извод на книгата "1984" написана през 1984Британската империя е бивша робовладелска държава известна като "Империята над която слънцето никога не залязва" и е най-голямата световна държава за всички временаТа епилогът на "1984" то ест завършека в министерството на любовта казва всичко:"Хората са едни напълно безмозъчни същества и никой никога няма да построи комунизма които е абсурден!Този свят винаги ще бъде антиутопичен!"

217

niki

преди 6 години

До ФутурологЕ и? Не ти разбрах критиката за какво е???????

216

Футуролог

преди 6 години

До nikiУважаеми млади Господине!САЩ винаги открито са твърдяли че тяхната страна е МАШИНА ЗА ЩАСТИЕЩо се касае до "1984" това е книга писана от фантаст които гледа във бъдещетоОруел е бивш комунист а после става ченге от МИ-6 и е главен герой в книгата си написана през 1948 и визирайки общия рожден ден на Карл Маркс и "ЦСКА"София които е 5 май и това покрай Булгаков изобщо не е случайноЕпилогът на "1984" е откровение за британската имперско-философска мисълТо ест хората са безмозъчни

215

niki

преди 6 години

До ФутурологАз пък мисля, че точно по този начин е в западните страни, управлението на хората става като цяло чрез насищането на центровете за удоволствията както и контрола на достъпа до тях. Аз нямам против това, имам против всеки оли**френ да ми цитира Оруел за пример за западните цивилизации.

214

hahahha

преди 6 години

До АнонименАвтора се е объркал малко в сравненията. ЕС трябва да се сравнява не с СССР , а с т.н.СИВ/Съвет за икономическа взаимопощ / на всички бивши социалистически страни./Деситилетия се опитваха да изравнят стандарта, но все Източна Германия, Чехия и Полша бяха добре, а ние пак само давахме всичко хубаво което произвеждахме на тях и чакахме празниците за да куснем банани. Така е и сега / богатите живеят на гърба на бедните/ и е все едно как се казва системата или общественния строй.

213

ники

преди 6 години

Стига с този Оруел бе нег*амотници, никой от вас не го е чел, а го цитирате сякаш е библията.Нещата описани от Оруел отдавна се случват в Русия и така ще е и за напред.Нещата, които се случват в западния свят са описани в една друга книга на един друг автор, който нито сте чували, нито сте го чели. "Прекрасният нов свят - Олдъс Хъксли".

212

Анонимен

преди 6 години

Преди ЕС да се разпадне ще видим как се разпада СЕСЕСЕРЕ 2.0 тоест РФ

211

Анонимен

преди 6 години

Англичаните ще се измъкнат без да си платят на ЕС за достъпа до пазара. Отделно ще опитват да сдържат Германия като пречат на бизнеса с руснаците за тръби и суровини. След отстъпки и пари ще стават нещата между руснаци и немци ама трудно- англичаните ще изземат този "бизнес" от поляците. Изобщо, брекзита е заплахата за Европа, а не толкова Путин напъването да прави икономика пак без капитал. Немците да му мислят, а и ние да си опичаме акъла, че пари няма да има.

210

Анонимен

преди 6 години

Какво е това сравнение - едното е съгласие на свободни общества, а другото насилствено поробени държави по *** модел.

209

Анонимен

преди 6 години

И кво като се разпадне? Ще купуваме запорожки ли?

208

Пешо

преди 6 години

Наистина много постен и глупав коментар. Не може да се правят механични и първосигнални сравнения. Съветски съюз - Европейски съюз. Щом е СЪЮЗ, значи и единия го чака съдбата на другия. Толкова е глупаво, че чак кухо. Какво е общото в генезиса и създаването на двата съюза? Нищо! Каква е ценностната система на двата съюза - коренно различна. Каква е икономическата система - различна. Какво е отношението към човека - коренно различно. Кой *** може да сравнява на тази база?

207

Европейският съюз

преди 6 години

Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.

206

СатаНАТО

преди 6 години

Някакъв никому неизвестен британски полезен *** озвучава тезите на Москва. ЕС няма алтернатива освен да се сплоти и да унищожи Евразийската московска сатрапия. Иначе всички ще станем роби на "славяните" с дръпнати очи.

205

Анонимен

преди 6 години

До ДизелаДа бе ама си отговори на въпроса защо изобщо трябва някой да ходи някъде в чужбина да работи.на някои им писва да живеят сред *** и заминават в някоя по-нормална страна.

204

dp

преди 6 години

Поредният про-брекзит агитатор. Нищо на тоя свят не е идеално, и ЕС не е разбира се, но е на светлинни години от СССР - като начало, не се командва от един феодал в замък в столицата.На застаряващите с промитите мозъци (85+% от раслите по съветско време са си останали с промивките и ще си умрат с тях) им се ще да видят неуспеха на начинание в което не участват - но да се опитат да накарат активните поколения да се откажат от липсата на граници, мита и т.н.ЕС ще стане една държава като САЩ.

203

Коко

преди 6 години

То това не в било никога съюз това по скоро е икономическа окупация и намеса в суверинитета на страни членки англичаните хич не са *** виждат накаде ходят нещата и ще бегат а пак такива кат нас ще духаме а ако се разпадне ние накадесме

202

Анонимен

преди 6 години

Нямат много общо двата съюза. А и в случая с СССР думата "съюз" е относителна, тъй като поне 5 от републиките бяха вкарани насила в него.

201

Конспирация

преди 6 години

ЕС е проекът на Световния Елит за лесно контролиране и манипулиране на 500 милиона население, което първо трябва да се откаже от Род и Родина, да не се чувства привързано към Национални Традиции и Обичаи, Патриотизъм да бъде за това население расистка и нацистка дума, както и да бъде готово да си мени пола според обстоятелствата по всяко време.

200

идиоти

преди 6 години

абе стига говорете глупости бе, ЕС е основан на свобода на словото, свобода на вярата..стига тъпотии