113

Тоа..

преди 5 години

Минималната работна заплата не е да си купиш жилище, а храна и дрешки втора ръка, жалко е че трябва точно аз да го кажа.Истината е лошо нещо ако не я виждаш , и я търсиш ще се разочароваш.

112

АНОНИМНА

преди 6 години

Минималната заплата нетна в България трябва да е поне 1000 лева. Тези 500 лева не стигат дори за 1 човек,дори да има собствено жилище в малък град.В София фирмите също не са сигурни, наемат и съкращават служители за по месец.Онзи Велев беше казал,че ще си търси виетнамци и ще им плаща 1,5 пъти повече отколкото на българите.Щели да дойдат заради топлия ни климат.Така лъжеше и миналата година украинки да работят на морето по хотелите, май не им платиха,че сега виетнамци ще търси.Спасявай се народе

111

Тоти

преди 6 години

Само приказки без покритие. Бойко Борисов през 2017 оповести, че от 01януари 2018г ще.се увеличат с 10-15 процента заплатите на учителите и докторите . Парите отидоха в МВР и при надзирателите. За нещастните пенсионери пак няма. Минималната заплата се увеличава , защото е база за заплатите на депутатите . Колко хора и сега взимат 510лв? Депутатите взеха по 300 лв отгоре

110

Дам

преди 6 години

Картите са раздадени, на България е отредено последното място. Демографията в отчайваща, държавата не работи на всяко едно ниво, деградацията е пълна. Ако се вдигаше с по 100 лв. на 6 месеца, някъде през 2030г. можеше да стигнем европейците. Всичко друго е запазването на сегашното отчайващо положение ....

109

Анонимен

преди 6 години

Какво ли да пишеш , кервана си върви........управленците си знаят ! Заплатите им заплати , ваканциите нещо като големи отпуски с удължение ! Народа.......майната му !

108

Мизерия и само мизе-

преди 6 години

рияИ през 2021 ще сме на последно място по заплати в Европа и на първо в света по намаляване/емигриране/измиране на населението.Това е сигорно за разлика от обещанията за ръст на минималната заплата.

107

Румен

преди 6 години

Това някакъв виц ли е ? А който е семеен и има деца ? По добре вече да не се раждат деца , наистина се подиграват с народа.240 крадци ( докато има парламент )никога няма да се оправи тази страна.Единственото решение референдум,махане на депутатите и да станем като Русия Президентска Република.И тогава дай Боже тази страна и народа да спре да страда !!!

106

Видин

преди 6 години

Няма страшно щом Пимпирев е бил на кой там полюс беше нещата ще се оправят

105

Анонимен

преди 6 години

Нека тези които докараха народа си до просешка тояга си припомнят приказка за стълбата ! В тези светли празници ...не е лошо да си спомнят и 7 те смъртни гряха !

104

С.В.

преди 6 години

Стига сте разтягали само локуми. Замислете се за пенсиите, как е възможно такава подигравка с хора работили пи 40 и повече години да жувеят със 150-200 лв пенсия. Това е най-големуят резил и престъпление на всички управляващи до момента,на всички партии. Вместо да живеят достойно старините си те са принудени да еаботят /ако могат/ докато дишат.В нормалните държави след пенсионирането си хората започват да живеят,да са спокойни за ежедневието си.Аз съм пенсионерка,с200 лв и трябва да работя.

103

Анонимен

преди 6 години

Само думи и цифри.Увеличението на минималката работна заплата води до стократно повишаване на цените.Пълно безобразие цари в тази държава.Вече сме затънали в блатото ...

102

Адмистративно

преди 6 години

Това е едно число, което не помага особено. На много места хората са принуждавани да взимат по-малко и никой не го следи или реагира. Ако вдигането на минималната заплата с 10 % водеше до 10 % и повече вдигане на средната заплата, щеше да е добре. Цветът и бъдещето на нацията (докторантите) взимат под минималната заплата. Абсурд след абсурт. Така че вдигането на минималната заплата не подобрява животът в България, т.к. чиновничеството е ограмно, краде и не върши работа

101

Анонимен

преди 6 години

Щеше да е добре, ако беше станало през 2001-а година. А тогава, ако не помните, имаше заплата от 120 лева. Слава !

100

Русев

преди 6 години

Иване,успокой се,и пробвай пак!Ай,успех!

99

Русев

преди 6 години

Перо е абсолютно прав.Колкото и да сте добри работници ако нямат нужда от вас няма да ви плащат.В същото време колкото и да искате по-голяма заплата,ако имат нужда ще ви я увеличат.Тези приказки за новите,които чакат на портала са отживелици.Пък приказките за молдованите и румънците,които ще попълнят работните места са.....несериозни.Икономиката не е само хотели и ресторанти.Нито само IT.

98

ИВАН

преди 6 години

Бълария има само един изход-да повтори опита на Германия за ПЪЛНА ДЕКОМУНИЗАЦИЯ НА ОБШЕСТВОТО И ЛУСТРАЦИЯ НА 1,5 МИЛИОНА НЕГОДНИЦИ С ЧЕРВЕН КОРЕН ПО РОД И ПРОИЗХОД ЗА СРОК ОТ МИН,40 год.от оществения живот и ТОДРУГТАЛНА НАИОНАЛИЗЦИЯ НА ВСИЧКО,ЗАГРАБЕНО ОТ ТЕЗИ БАНДИТИ.ВСЧКО ДРУГО Е ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ПО КОНИСТИЧЕСКИ.

97

Бат колйо

преди 6 години

Евала на чуждите инвенститори които от чужбина отварят бизнес в българия!!!

96

Перо

преди 6 години

Не работете за ниски заплати и всичко ще си дойде по местата.Помислете кой е в по неизгодна позиция.

95

МРЗ 1000 лв.

преди 6 години

ГЕРБ не са единствените виновни. На дъното сме не от 10, а от 30 години. Нарастването на МРЗ с по 40-50 лв. на година е недостатъчно. Такова е и в другите европейски държави. Т.е. с такова нарастване на доходите единствено поддържаме разликата. Не настигне, а трябва да имаме догонващ ръст. И хората бягат от България не само заради доходите, а най-вече заради липсата на справедливост. Карат пияни, убиват хора - няма наказание. Продават наркотици, пребиват - пускат ги. Престъпник стана професия.

94

Гог.

преди 6 години

Като са малко парите работете за себе си направете изградете нещо свое и тогава ще разберете истнската цена на нещата другото е мрънкане никой не е длъжен да дава .Когато започвате работа знаете на кава заплата почвате кой е виновен работодателя или вие че сте се съгласили на тия условия все още има хора които почват работа без дори да знаят за колко ще работят .