15

Щерю

преди 6 години

Огънят е страшно нещо...

14

Анонимен

преди 6 години

Смятайте колко са пропаднали хората около тях, духовно и материално, щом се налага:"...да пазят поне железата, останали от руините."Колко гаден в червата трябва да си за да тръгнеш да крадеш железа от изгорял дом.

13

Анонимен

преди 6 години

Ако новината беше публикувана в юни, никой нямаше да спомене, че е бил абитуриент.

12

Оптимист.

преди 6 години

Всяко зло за добро. Съдбата се е намесила и е дала знак на момчето за ново начало на друго място. След 20 г ще се обърне назад и ще види, че този пожар е бил най-доброто, което му се е случвало. Кураж и гледай напред, момче!

11

Анонимен

преди 6 години

Хубавото в тази история е,че хората си помагат взаимно и не са загубили чувството си за солидарност,да са живи и здрави всичките!А и ако има доброволци за бригада,къща може да се построи от камък,дърво и глина(пръст), без влагане на много средства,но с повече труд.И ще е по-здрава,по-топла от някоя барака с изкуствени материали.

10

от 10

преди 6 години

Но веднъж стъпил на краката си , дори и къща за 5 000 лева не му трябва, Просто си плаща месечния наем в Германия и имота в България не му трябва, А образованието си може да го завърши там с малко закъснение ,неизбежно е при тези обстоятелства.Но именно първата стъпка да си стъпи на краката и да се отворят много алтернативи това е най трудната стъпка,не само за тях а и за много българи.От друга страна само подобен път им е алтернативата, Други алтернативи нямат.

9

Дам!

преди 6 години

Имам чувството, че в последните дни, освен че зачестиха статиите с *** присъствие, се води и някаква кампания по мултикултурност, защото почти всички коментари под подобни статии сякаш са писани от активисти на БХК! Неадекватния брой на одобрение, ккоито получават поръчковите постовете и голямото неодобрение на постовете на инакомислещите, ясно говорят за някаква тенденция и кампанийност на НПО-то.

8

до 1

преди 6 години

Идеята ако ти е да се помогне на хората да си ловят сами рибата, а не да им се дава риба.Съм напълно съгласен.Но за това трябва помощ.За германия идеята не е лоша но каква помощ е необходима да да се реализира.С тая каруца , до софия не могат да стигнат камо ли до германия, мисля че дори за метрото нямат пари.Пътните до германия са проблем.Втори подсигурена работа, нямат 5 хиляди в сметката да си позволи в германия да не работи докато си намери работа.Пари до първа заплата наем,храна в гелмания

7

Смутаняци

преди 6 години

никой не ви кара насила да помагате, връщайте се в дупките и продължавайте с жалкото си съществуване, какво сте се заоправдавали тук буклуции

6

анонимен

преди 6 години

бедни но пьк се сьбират да се ядат и пият и сега нова кьща защо аз не сьбирамкомпании да се веселим

5

Анонимен

преди 6 години

съжалявам за трагедията, но как се строи без разрешително? пак за едни може, за други не

4

Анонимен

преди 6 години

Ами вижте сега.Прави се една сметка.250 - 300 000 човека даряваме по едно левче и работата е готова.Да не кажа и доста по-малко.Сега има къщи където ги сглобяват за нула време за по 100 000лв.

3

пази Боже

преди 6 години

Двамата сега спят в каруца, за да пазят поне железата, останали от руините.______________________________________________________________________България 21-ви век ?!

2

Въпросната

преди 6 години

къща на чий терен е била построена?

1

Анонимен

преди 6 години

Еми много лесно да си купи нова къща. Селските къщи почват от 5000 лева. Да прати младия си син в Германия да поработи една година и ще спести 4-5 хиляди евро за нова къща.