17

Анонимен

преди 6 години

Юда предаде Христос а дедо поп си приска ароматизатор под расото оти му е бил на гости Легион!

16

Анонимен

преди 6 години

Възкресението е много популярен и стар пасаж във всички световни митологии и не е патент на християнството. Бог Вишну например е божи син на брахма и умира и възкръсва в края и началото на всяка нова калпа.

15

до 8

преди 6 години

Аз пък изобщо не вярвам в ада. Вярвъм във някакъв софт вариант на временно чистилище, което е по-скоро състояние на ума. След време кармата се изчиства и душата потегля към рая,където пребивава известно време и после се преражда.

14

Първо провери!

преди 6 години

Първо провери, а после пусни статията си! Тайната вечеря, след която Юда предава Христос е в четвъртък!

13

House M.D.

преди 6 години

Излиза, че аз струвам 31 сребърника.

12

до 11

преди 6 години

Господ е зает, сега седи горе в космоса и се чуди кой е неговият създател и дали не е извършил гррях създавайки богохулник като мене.

11

До 9 Анонимник

преди 6 години

Видно,дяволът ти е отнел ума.Мнооого лошо. Богохулството се наказва строго.

10

Анонимен

преди 6 години

Нещо за катарите и богомолите и павликяните или нищо, важни са евреите и юдеите.

9

Анонимен

преди 6 години

Според мен е виновен Христос, първо е знаел, че ще го предадат и убият и вместо да избяга е е останал за да ги накара да извършат смъртен грях и то няколко смъртни грехове за да се изкара мъченик и да се изфука с възкресението. Христос също е бил един тежкар и чалгаджия който постоянно е карал 12-те ученика да му слугуват и пред тях също се е тежкарил вместо да се смири духом.

8

Стефанов

преди 6 години

До Анонимен 6 - Не се прави на теолог. Ще обесня: Юда е грешник, и то не защото е предал Исус, а защото след това се е самоубил. Ако беше останал жив да си носи кръста и срама на предател, и се разкае пред Господа - тогава можеше и да не бъде в Ада.

7

български пенсионер

преди 6 години

На този ден Юда предаде Христос за 30 сребърника,а Драгалевския Ай Дук окраде 30 милиарда долара и продаде народ и държава,с тази разлика,че Христос знаеше,че ще бъде предаден,а българският народ скачаше по площадите, докато го крадяха и предаваха на хищниците от Запада!Нека на на този ден да викнем задружно: "Анатема Айдуко,до девето!",с надежда,че Бог най-после ще ни чуе.

6

Анонимен

преди 6 години

Ми разбира се, че е знаел, ако не го беше предал, нямаше да го разпнат и да възкръсне, той е ключов елемент в цялата история, така че не мисля, че е грешник. Освен това се покайва и накрая самоубива, както правят самураите за да изкупят вината си. Бих издигнал храм на Юда. Човешко е да се греши, а Юда е бил човек. Злото и доброто, Ин и Ян се допълват.

5

Анонимен

преди 6 години

Христос знаел ли е, че някой ще го предаде знаел е! 3ащо обвинявате Юда значи такъв е бил промисъла на Господ да убие сина си на кръста.

4

Анонимен

преди 6 години

Поздрав с Judas на lady gaga!

3

Анонимен

преди 6 години

и в бг има юда нарича се мухобоико

2

маркиз дьо саП

преди 6 години

То вече, с оглед на домакинската работа, за повечето жени целогодишно е Велика сряда!

1

Анонимен

преди 6 години

Не ни занимавайте изобщо, има много неизвестни покрай тоя Великден старите българи зная,т че най-грешните души, които не ги искат никъде се превръщат във таласъми и бродят като сенки между живите.